CHP İzmir'de düğüm çözüldü! Aslanoğlu'ndan birliktelik mesajı

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı yarışına günler kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenen işaret geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i arayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu'nu işaret etti. Gazetemize konuşan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu birliktelik mesajı verdi. 

İZMİR GÜNDEMİ- CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düğüm çözülüyor. 16 Eylül’de sandık başına gidecek CHP İzmir İl Örgütü’nde şu ana kadar 3 isim adaylık açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret edeceği aday beklentisi karşılık buldu. Mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işaret etti. CHP Lideri’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayarak Şenol Aslanoğlu’nu işaret etmesinin ardından 16 Eylül’deki kongrenin tek listeyle olması bekleniyor.


Aslanoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı adaylık açıklamasında 29 ilçe başkanı destek verirken bugün de Çeşme İlçe Başkanı’nın destek vermesiyle tam mutabakatla gidilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Aslanoğlu, “Kemal beyle Tunç bey arasında bir görüşme olmuş mu diye soruyorsanız olmuş. Birden çok aday çıkabilir.  Duyduğunuz havadisler doğru” dedi

Muhtemel tek listeyle gidilmesi beklenen bir il kongresi  ve daha sonrasında yerel seçime hazırlanan bir CHP İzmir il örgütü var. Bu konuyla ilgili değerlendirme yapabilir misiniz?
Aslanoğlu,  “Herhangi bir müdahalenin olmadığı bir il kongresine gidiyoruz. Örgüt kararını verecek. Birden fazla aday olabilir bunda bir engel yok. Arkadaşlarımızın adaylığını engelleme gibi bir düşüncemiz yok. Tabi ki örgütü kucaklayan, dediğim gibi 29 ilçe başkanı vardı adaylığı açıkladığımda. Çeşme ilçe başkanı da Akşam arayıp tebrik edip desteklerini belirtmişti. Örgütün tümünü kapsaya kucaklayan bir yola devam edeceğiz” diye konuştu.

chp izmir şenol aslanoğlu