CHP İzmir'de genç aday adayı: Bekir Çakmak yola çıktı!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı Bekir Çakmak adaylık sürecini gazetemize anlattı. Kamuda geçirdiği yılların ardından edindiği tecrübeleri Cumhuriyet Halk Partisi çatısında, vatandaşların yararına kullanmak için bu yolculuğa çıktığını belirten Çakmak, 'Bu aşın içine bir tuz da biz ekelim' açıklamasını yaptı.

Aylin Bayram UYĞUR/ İZMİR GÜNDEMİ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı Bekir Çakmak adaylık sürecini gazetemize anlattı. SGK’da geçirdiği yılların ardından kamusal hayatını geride bırakarak ticaret işine girişen Çakmak, bu yola çıkarken 3600 ek gösterge ve EYT mağduru vatandaşların hakları ve daha nice yapılacak çalışmalar için aday adaylığı sürecine dahil olduğunu dile getirdi.

KAMUDAN İSTİFA VE YENİ BİR SAYFA…

Eğitim ve kariyer hayatını anlatan CHP İzmir Milletvekili Aday adayı Bekir Çakmak, “22 Mayıs 1984 tarihinde İzmir’de doğdum. Ailem Selanik asıllıdır. Selanik asıllı Zübeyde Hanım’ın da oğlu sayılırım. İlköğretim ve liseyi İzmir’de okuduktan sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’nde lisans eğitimimi tamamladım. En son mülakatlarda SGK’da Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı olarak göreve başladım. Devamında ‘Türkiye’de sporcuların sosyal güvenliği’ konulu tezim kabul edilerek Sosyal Güvenlik uzmanlığına atandım. Atandıktan sonra Yüksek lisansımı kamu yönetiminde yaptım. 2022 yılında kamudan istifa ederek ailem için kurduğum şirkette ticaret yapmaya başladım. Hala faaliyetlerimi bu şirkette sürdürüyorum” dedi.

“BİR KATKI DA BİZDEN”

Kamuda geçirdiği yılların ardından edindiği tecrübeleri Cumhuriyet Halk Partisi çatısında, vatandaşların yararına kullanmak için bu yolculuğa çıktığını belirten Bekir Çakmak, “Kamuda görev yaptığım süreç boyunca birçok çalışmalarda bulundum. Bunlar 3600 Ek gösterge, EYT gibi doğrudan vatandaşlarımızı ilgilendiren konulardı. Daha önce mevcut iktidarın asla çıkarılamaz, asla mümkün değil diyerek karşı savunma geliştirdiği konulardı. Bunların birçoğunun maliyet hesaplamasında da yer aldım. Bizde o dönem ısrarla bunun çıkması gerektiğini siyasi iradeye anlatmaya çalıştık. Ne var ki bir memur olarak baskı altında görev yapıyorduk ve en son kararı siyasi irade veriyordu. Baktığımız zaman bu düzenlemeler doğrudan sayın Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlarımızın yararlanmasını sağladığı düzenlemeler olarak göze çarpıyor. Türkiye’de 3600 ek gösterge konusunu ortaya atan bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir. EYT konusunda da mücadeleyi veren partimizdir. Emeklilerimizin bayram ikramiyesini de almasını sağlayan, ki bu yetersizdir ama bu ikramiyeyi alıyorsa da bu Sayın Kılıçdaroğlu’nun sayesindedir. Kendisinin öncülüğünde bu gerçekleşmiştir. Tüm bunların farkında bir yurttaş olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapma kararı aldım. Bu aşın içine bir tuz da biz ekelim düşüncesiyle siyasete atıldım” açıklamasını yaptı.

bekir çakmak chp aday adayı