Gümrükçü'den adaylık açıklaması

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği seçimi öncesinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir araya geldi. Gümrükçü grev krizi zirvesinde sendika temsilcilerine sitem ederek kararını da açıkladı. Gümrükçü, "Grup başkan vekilliğine aday oluyorum eylem yapıyorsunuz. Sonra da burada siyasi bir şey yok diyorsunuz' diyerek adaylıktan çekilme kararını bildirdiği öğrenildi. 

İZMİR GÜNDEMİ/İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği seçimine saatler kaldı. Grup toplantısı öncesinde geçtiğimiz aylarda aday olacağını açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çiğli'deki sendika zirvesinde bir araya geldi.  Gümrükçü Sendika yetkilileriyle yapıltıkları görüşmenin ardından son kararını açıkladı. 

Başkan Gümrükçü’nün basına verdiği demeçte ‘Tunç Başkan 'Aday olma' derse olmam" demişti.

VAZGEÇTİ
Çözüm için kurulan masada görüşmeler sürerken Gümrükçü sendika temsilcilerine sitem ederek grup başkanvekilliği adaylık kararından çekildiğini de açıkladı. Gümrükçü’nün toplantında “Avrupa Birliği’nden ödül alıyoruz, eylem yapıyorsunuz. Belediye spor kulübümüz şampiyon oluyor eylem yapıyorsunuz. Grup başkan vekilliğine aday oluyorum eylem yapıyorsunuz. Sonra da burada siyasi bir şey yok diyorsunuz” diyerek adaylıktan çekilme kararını bildirdiği öğrenildi. 

KRİTİK TOPLANTI 16.00'DA 
CHP Grubu’nun bugün yapacağı toplantı saat 16.00’da yapılacak. Soyer ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de katılacağı oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istediği isim olan Murat Aydın’ın sandık kurulmadan alınacak kararlar CHP’nin yeni grup başkanvekili olması bekleniyor.