CHP İzmir'de ilçe kongreleri bitti! Kimler kazandı? Kimler kaybetti!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultay sürecinde artık gözler il kongrelerine çevrildi. CHP İzmir'de Dün yapılan Menemen ve Beydağ kongrelerinin ardından gözler il başkanlığı yarışına çevrildi.

İzmir Gündemi/ 14 Aralık’ta başlayan kongre sürecinde 30 ilçede yarış tamamlandı. Ortaya çıkan tabloda birçok  ilçede değişim yaşandı. 30 ilçedeki yarışta kadınlar, aday oldukları sandıklardan başarıyla çıktılar. 7 ilçede kadın adaylar başkan seçildi. 
 
İşte kazananlar, kaybedenler!
 
Balçova’da  Aygül Eryılmaz’ın son gün aday olmadığı süreçte Binnur Akın, tek adaylı süreci kazanan isim oldu. Bayındır’da ise 3 aday yarıştı. Yerel seçim öncesi belediye başkan aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Aydilek, görevine seçilerek döndü.
 
Bayraklı’da ise yıllardır görev yapan Cemalettin Alper, aday olmayacağını açıklamış ve kongre de Pınar Susmuş ile Selçuk Ayhan yarışmıştı. Pınar Susmuş, Bayraklı’nın yeni ilçe başkanı seçilmişti. Beydağ’da ise ilk kez bir meclis üyesinin aday olduğu süreçte yeni başkan Şakir Başaran seçilmişti.
 
Bornova’da 3 adaylı yarışı Ertürk Çapın kazanmıştı. Kıyasıya bir yarışa sahne olan Bornova kongresinde diğer adaylar Gürol Türkmentepe ile Selma Nalbanoğlu’ydu. Buca’da ise gergin geçen kongrede 2 aday yarışmış, Hacer Taş ipi göğüslemişti.
 
Bergama’da ise Mehmet Ecevit Canbaz, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.  Çiğli’de ise 2 adayın yarıştığı yarışı sandığa mevcut başkan olarak giden Mert Özcan kazandı.  Konak’ta ise tartışmalı geçen mahalle delege seçimlerinin ardından 2 aday yarıştı. Sandığa başkan olarak giden Çağrı Gruşçu, ilk kez seçilerek başkanlığa devam dedi.  Menderes’te Gizem Candan, göreve devam derken, Gaziemir’de de Kasım Özkan güven tazeledi.
 
Karaburun’da ise yarış 2 adaylı gerçekleşti. Erdal Subaşı, göreve devam dedi. Eski başkan Bülent Çumçum kaybetti.
 
Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Ödemiş’te Hamdi Halis, Torbalı’da Erol Günaydın, Dikili’de Hasan Altıparmak, Kınık’ta İsmail Yılmaz, Selçuk’ta Mehmet Karanfil tek aday olarak kongreye girdi ve güven tazeledi.
 
Karabağlar’da ise 2 adaylı seçimde sandığa başkan olarak giden Ali İhsan Yıldız ile Mehmet Türkbay yarıştı. Kıyasıya yarışın yaşandığı ilçe kongresinde yeni başkan Mehmet Türkbay oldu.  Karşıyaka’da ise mahalle delege seçimlerinde yaşanan sancılı sürecin ardından ilçe kongresi sakin geçti. Mevcut başkan Uğur Yıldırım’ın aday olmadığı süreçte Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu yarıştı. Seçimi Koç kazanarak, yeni başkan seçildi.
 
 
Aliağa’da Özlem Şan Oğuzhan’la ile Saim Yurdakul yarıştı. Oğuzhan uzun bir aradan sonra yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu. Foça’da de değişim oldu. Mevcut İlçe Başkanı Baran Gezmiş kongrede aday olmadı. Kongrede Ayla Yılmaz ile Nihat Dirim yarıştı. Kazanan, Ayla Yılmaz oldu.  Narlıdere de mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat, aday olmadı. . Kongrede Serkan Çağlar-Mesut Durgun rekabeti yaşandı. Kazanan Durgun oldu. Kiraz’da Yücel Çetinkaya farklı kazandığı seçimle yeni başkan seçildi.
 
Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ayçil’in karşısına Ahmet Celil Balyeli rakip çıktı. Balyeli, seçimi kazanarak bir sürprizin altına imza atmış oldu.  Tire’de bir kez İsmail Güleç’in aday olmadığı yarışta eski başkan Hakan Şenoyar, yeniden seçildi. Sürecin son kongresinden biri olan Menemen’de üç aday yarıştı. Yarışı Turan Erdoğan kazandı.
 
CHP İzmir’deki ilçe kongre sürecine kadın adaylar damga vurdu.  Foça, Bayraklı, Buca, Balçova, Dikili, Seferihisar, Menderes’te kadın başkanlar seçildi.
 

chp chp izmir chp ilçe başkanları