CHP İzmir'de Kadınlar Çocuk İstismarına Sessiz Kalmadı

TAKİP ET

CHP İzmir İl Kadın Kolları 'Çocuklar Geleceğimizdir' projesini tanıtmak amacıyla basın açıklaması düzenledi.  Açıklamaya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de katıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, çocuklara yönelik taciz ve istismara yönelik hazırladıkları ‘Çocuklarımız Geleceğimizdir’ başlıklı bir projeyi tanıttı. CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleşen basın toplantısına CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci de katıldı. Basın açıklamasına destek vermek için katılan Köse; “İdam isteği göstermelik. Kökten çözüm gerekiyor. Caydırıcı cezalar yok. Yürürlükteki yasaların ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
 
KÖSE: CAYDIRCI CEZALAR YOK
 
Çocuk tacizleri ve kadın cinayetlerine yönelik yasaların caydırıcılıktan uzak olduğunu dile getiren  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Ne acı ki çocuk vi istismar kelimelerini bir arada kullanmak zorunda kaldığımız bir ortamdan geçiyoruz. Gönül isterdi ki çocuk ve taciz bir arada kullanılmasın. Çocuk tacizleri yaşanması. Bu ülkenin kanayan yarası çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri. Bunu önlemek için mevcut iktidarın hazırdaki yasaları uygulamayışı, cezaları hafifletiyoruz gibi yasa tekliflerinin getirilmesi söz konusu. İdam isteği göstermelik. Kökten çözüm gerekiyor. Caydırıcı cezalar yok. Yürürlükteki yasaların ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Son 15 yılda artarak devam eden ve içimizi karartan tacizler ülkemizde artık normal ve olağan durumlar oldu. Ağustos’ta 41, Temmuz ayında 31 kadın öldürüldü. Görmediğimiz ve bilmediğimiz birçok olay ve kayıp var. Bizlere kadın örgütlerine ve CHP kadın örgütlerine büyük sorumluluk düşüyor. Bulunduğumuz her ortamda bu ülkeyi bu karanlıktan kurtarmak için çalışmalıyız” temennisinde bulundu.

PEKDAŞ; ‘KADINLARI HAYATIN HER ALANINDA GÖRÜNÜR KILMALIYIZ’
 
Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kadın ve çocukların okumasından kaygılanan bir yönetim anlayışı olduğunu belirterek, “Kız çocuklarına tacize karşı bir duruş gerçekleştirmeliyiz.  Görüntüde kadın var. Kadın sorununun çözülmesi için kadınların hayatın her alanda eşit olması ve görünür kılması gerekiyor. Birbiriyle normal ilişki kuramayan kız ve erkek çocukları, ileride birbirlerine normal gözlerle bakmayı, birlikte çalışmayı ve üretmeyi düşünemez. Türkiye’de çare artık CHP. Kadın ve erkeklerin yeniden eşit olduğu bir Türkiye’yi inşa etmeliyiz. Her alanda, her yerde eşitçe çalışması, temsil edilmesi, kız çocuklarının da karma okullarda okumasını sağlamalıyız. Kadınlar görünür olmazsa şiddet ve tacize uğrar. Kadınları hayatın her alanında görünür olmasını sağlamak, iş sahibi olmasını sağlamak zorundayız” dedi.
 
NURŞEN BALCI: ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI
 
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, ‘Çocuklar Geleceğimizdir ‘ projesini tanıtarak, “Öncelikle Karabağlardan başlayan projeyi tüm İzmir’e yayacağız. Devlet koruma, suçluları cezalandırma, rehabilitasyon çalışması yapıyor ancak yeterli değil. Suçu işleyen için en ağır cezalar uygulanmalı. Çocuk Bakanlığı kurulmalıdır. Çocuk ve anneler için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Psikolog, sosyolog ve hukukçularla yürüteceğiz. Amacımız sadece aileleri bilgilendirmek değil kadınlara da ulaşmaktır. Fatma Köse’nin desteğiyle başlatacağız. Diğer ilçelerimize de yayacağız. Çocuklarımızı istismardan korumak hepimizin görevi. Çocuk istismarına dur diyelim” dedi.
 
 
 
 
 
 

chp chp kadın kolları chp izmir fatma köse nurşun balcı sema pekdaş