CHP İzmir'de kongre günü geldi!

TAKİP ET

Örgüt 37.Olağan Kongre'de yeni yönetimini seçmek için sandık başına gidiyor.

Örgüt 37.Olağan Kongre'de yeni yönetimini seçmek için sandık başına gidiyor. Celal Atik Spor Salonu'nda yapılacak kongrede delegeler il başkanın yanı sıra, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da belirleyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de büyük günü geldi!
Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan kongre saat 10:00’da başlayacak.

600 delege oy kullanacak
Kongrede 30 ilçede ilçe başkanlık seçimlerinde seçilen 600 delege dışında doğal delege olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, İl yönetimi ve il disiplin kurulu üyeleri kongrede oy kullanacak.

Divan başkanlığını Karaca yapacak
Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yapması beklenen kongrede ayrıca 2 yıllık dönemle ilgili çalışma ve hesap raporu okunacak. Her iki rapor da ayrı ayrı oylanacak.

Kaç aday olacak ?
CHP'de 30 ilçe başkanının açık desteğini alan İl Başkanı Deniz Yücel yeni dönem için yeniden aday...
İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ile İzmir Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga’nın ise adaylık için yeter sayı olan 65 imzayı bulup bulamayacakları merak konusu... İl Başkanlığına talip olan iki isim salonda bu sayıya ulaşamazsa kongre tek adaylı olacak...  

Detaylar
CHP İzmir'in 37.İl Kongresi'nde İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından kesitlerin yer alacağı kısa bir video izletilecek.
Salonda seçim kurulu 8 sandık ve 80 kabin kuracak.