CHP İzmir'de kritik gün! İşte aday olması beklenen isimler!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'de gözler ilçe kongre sürecine çevrildi.

Oktay Güçtekin/ Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından İzmir’de gözler ilçe kongre sürecine çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz hafta itibariyle tamamlanan mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe başkanlık seçimlerine çevrildi. Bir çok ilçede adaylık açıklamasında bulunan olmazken, kongre seçimlerinin yaklaşmasının ardından  adayların belli olması bekleniyor.
 İşte CHP İzmir İlçe Başkanlıkları için adaylar ve ilçelerin son durumları,

Buca’da sesizlik bozuldu
İzmir’de CHP’nin delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ilçe sürecine çevrildi. Kongre sürecinin yaklaşmasıyla bilirkte Buca’da sessizlik Uludağ ile bozuldu. 
Delege seçimlerinin ardından sessiz kalan Buca’da adaylığını açıklayan ilk isim Ali Hıdır Uludağ oldu. Uludağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘’ Laik, Demokratik ve Evrensel Hukuka Dayalı Cumhuriyet Şiarıyla Güzel Ülkemiz TÜRKIYE'ye Işık Olma Amacından Şaşmayan Partimizin, Genel İktidar Hedefinin Bir Öznesi Olarak Çalışmak, Azim ve Kararlılığıyla, Buca İlçe Başkanlığına Adayım.’’ İfadelerini kullandı. Buca’da adaylığı konuşulan diğer isimler ise Çağdaş Kaya ve Hacer Taş oldu.

Bornova’da çoklu denklem
Adaylık konusunda sessiz olan ilçelerden biri olan Bornova’da düğümün kısa sürede çözülmesi bekleniyor. Delegelerle iletişime geçtiği bilinen Selma Nalbantoğlu’nun kongre sürecinde aday olması beklenirken, delege seçimlerinden güçlü çıan Mahir Polat’ın bir ismi işaret etmesi bekleniyor. Adaylık için ismi geçen diğer isimler ise Gürol Türkmentepe ve Ertürk Çapın olarak biliniyor. Türkmentepe’nin delege seçimlerinde birçok mahallede güçlü çıkmasıyla birlikte adının ön planda olduğu, Ertürk Çapın’ın ise İduğ tarafından desteklenebileceği kulislere yansıyor. İduğ’un Gürol Türkmentepe üzerinde uzlaşı olması halinde bu isme itiraz etmeyeceği öğrenildi.

Konak’da Batur’un adayı belli
İlçe başkanlığı için adaylığına kesin gözüyle bakılan isimlerden biride Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da açıkca destek verdiği  Gruşçu’nun da görevine devam etmek istediğini alınan bilgiler arasında. Mevcut ilçe başkanı karşısında aday olacak isim konusunda sessliğini koruyan Konak’ta kulislerde dolaşan diğer bir isim ise Ahmet Karadağ oldu. Karadağ’ın ilçe başkanlığı için aday olması durumunda  Yalı grubunun Karadağ’a destek vermesi bekleniyor.

Bayraklı’da Alper’de dahil oldu
Mevcut başkanlar içerisinde aday olması beklenmeyen Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper seçim sürecindeki tavrı belli oldu. Başkan Serdal Sandal’ın, Pınar Susmuş’a destek vereceği söylentileri konuşulurken, kulislerde dolasan bir başka isim ise Selçuk Ayhan oldu. Ancak mecvut ilçe başkanı Alper, Susmuş’un adaylığına sıcak bakmıyor. Alınan bilgilere göre Alper’in, Susmuş’un aday olması durumunda tekrar aday olabileceğini söylediği iddia ediliyor. Sorularımızı cevaplayan Başkan Alper ‘’Aday olmayacağımı daha önceden açıkladım. Ancak partim zor durumda kalırsa, bana ihtiyaç duyulursa aday olurum. Şu an desteklediğim bir isim yok, henüz bir şey netleşmedi’’ ifadelerini kullandı.

Karaburun’da çekişmeli yarış beklentisi!
Karaburun’da ilçe başkanlığı için ismi geçen isimler ise Bülent Çumçum ve mevcut ilçe başkanı Erdal Subaşı’nın yarışması bekleniyor. İki isminde kısa süre içinde adaylık açıklaması yapması bekleniyor.

Tire’de Şenoyar güçlü
Tire’de ise adaylık için ismi geçenlerin delege olamamasıyla birlikte Hakan Şenoyar’ın ismi telaffuz ediliyor. Eski İlçe Başkanı olan Şenoyar’ın yeniden aday olması bekleniyor.

Aliağa’da 2 isim
Aliağa ilçe başkanlığı için henüz adaylık açıklamasında bulunan  bir isim olmasada kulislerde Özlem Şan Oğuzhan ve Saim Yurdakul isimleri ön plana çıkıyor.

Dikili’de tam mutabakat
Başkan Kırgöz’ün de desteklediği  mevcut ilçe başkanı Hasan Altıparmak üzerinde mutakabakat sağlanması bekleniyor.  

Urla’da Özbadur
Mevcut Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un delege seçimlerinden kuvvetli çıkması ile birlikte kongre’ye tek aday olarak gitmesi bekleniyor.

Seferihisar’da mevcut başkan aday
Seferihisarda yeniden adaylığını duyuran ilçe başkanı Senem Gürer Solak yeniden aday olacağını açıkladı. Kulislerde ise daha önce Ankara’da da siyaset yapan Köksal Yıldırım’ın aday olabileceği konuşuluyor. Yıldırım eğer yeterli imzayı toplayabilirsin kongre’de  Solak ile yarışacak.
 

chp cumhuriyet halk partisi kongre seçim adaylar delege ilçe başkanı