CHP İzmir'de kritik gün Pazartesi... İşte aday olması beklenen isimler!

TAKİP ET

CHP İzmir'de ilçe kongrelerinin yapılmasına az süre kala adaylar belli olmaya başladı. Metropol ilçelerde birçok ismin

Oktay Güçtekin/ Delege seçimleri ile birlikte hareketli günler yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler kongre sürecine çevrildi. CHP’de kongre süreci yaklaşırken aday olacak isimler delege yapısının ortaya çıkmasının arrdından belli olmaya başladı. Buca, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Konak ve Bornova'da isimler belli olmaya başladı.

Karabağlar’da sıra muhalefette
Karabağlar’da mevcut başkan Ali İhsan Yıldız’ın adaylığı büyük ölçüde netlik kazanırken muhalefet adayı henüz belli olmadı. Rıfat Nalbanoğlu ve Murat Bakan'ın da yakından takip ettiği süreçte adayın yakında açıklanması bekleniyor. Masada Eski İlçe Başkanı Orhan Polat'ın ismi konuşulurken diğer yandan da Eski İl Yöneticisi Mehmet Türkbay'ın isminin de lduğu biliniyor. Pazartesi günü netlik kazanması bekleniyor. 

Bornova'da Selma Nalbanoğlu'nun delegelerle irtibata geçerek adaylık mesajları verdiği konuşulurken, süreçten güçlü çıkan Mahir Polat'ın Ethem İnal veya Gürol Türkmentepe'ye destek verebileceği konuşuluyor. Başkan İduğ'un Ertürk Çapın ismine sıcak baktığı konuşulurken olası uzlaşı durumunda Gürol Türkmentepe ismine de itiraz etmeyeceği konuşuluyor. 

Konak’da Batur’un gönlü Gruşçu’da

Kongre sürecinde adaylığına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu oldu. Mevcut görevini devam ettirmek isteyen Gruşçu’ya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'da açık destek vermişti.  Konak’ta ilçe başkanlığı için çok fazla isim konuşulmasa da, ismi geçen bir diğer aday da Ahmet Karadağ oldu. Yalı gurubunun ilçe başkanılığı için aday olması halinde Ahmet Karadağ’a destek verebilecekleri konuşuluyor.

Sandal, ağabey formülüne sıcak
Bayraklı’da kongre süreci yaklaşırken başkan Serdal Sandal’ın desteklediği isim belli oldu. Başkan Sandal, partililere Pınar Susmuş’u destekleyebileceğini söylediği iddia ediliyor. Öte yandan  ağabey formülü ile Selçuk Ayhan ismininde kulislere yansıyor. Mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper ise başkan Sandal’ın açıklamasının ardından Susmuş’un adaylığına net bir dille karşı çıktığını ve Şuşmuş’un adaylığının desteklenmesi halinde kendisinin de tekrar aday olacağını söylediği iddia ediliyor.

Buca'da Mavi'nin adayı belli

Buca'da ise Başkan Erhan Kılıç'ın, Hacer Taş ve Çağdaş Kaya isimlerinden birisine destek vereceği konuşulurken, Mavi Liste'nin adayının Ali Hıdır Uludağ olması bekleniyor. Umut Orkun Uğraş'ın da çatı aday formülüyle aday olabileceği de kulislere yansıyor.


Çiğli'de ise uzun zaman sonra tartışmalardan uzak bir kongre süreci devam ediyor. Mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan'ın adaylık açıkladığı  yarışta Şirin Akgül ben de varım dedi.

chp chp izmir chp ilçe başkanları chp kurultay