CHP İzmir'de kritik hafta sonu mesaisi! İşte sandık kurulacak ilçeler

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecinde ilk 2 haftayı geride bırakırken, yeni hafta ile birlikte merkez ilçelerde gerçeklesecek kongrelerin sonuçları merakla  bekleniyor.

Oktay Güçtekin/ Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecinde ilk 2 haftayı geride bırakırken, yeni hafta ile birlikte merkez ilçelerde gerçeklesecek kongrelerin sonuçları merakla  bekleniyor.

CHP’de kritik hafta
14 Aralık’ta Urla, Bayındır, Seferihisar, 15 Aralık’ta ise Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’deki ilçe başkanlık seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, yeni hafta da gerçekleşecek Dikili,Torbalı, Kınık, Karabağlar, Foça, Bayraklı, Menderes ve Konak’ta ki kongrelerin sonuçları merak uyandırıyor.

CHP’de bu haftanın seçim takvimi ve adayları;

17 ARALIK
Dikili: Dikili Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu
Dikili’de Başkan Kırgöz’ün de desteklediği  mevcut ilçe başkanı Hasan Altıparmak üzerinde mutakabakat sağlanması bekleniyor. 
 
19 ARALIK
Torbalı: Sultan Düğün Salonu
 Mevcut ilçe başkanı Erol Günaydın’ın adaylığının belli olması üzerine gözler diğer aday kim olacak sorusuna çevrildi. Mevcut başkanın şuanlık rakibi belli olmazken, seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte adayların netlik kazanması bekleniyor.

20 ARALIK
Kınık: Kınık Ziraat Odası Salonu
 
 
21 ARALIK
Karabağlar
Karabağlar’da tüm adaylar netlik kazanmış durumda. Adaylığına haftalar öncesi kesin gözüyle bakılan mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın adaylığını açıklamasının ardından, muhalefetten karşı hamle gecikmedi. Muhalefet bloğu geçmiş yıllarda İl yöneticiliği yapmış Mehmet Türkbay üzerinde birleşti. Partililerin isteği üzerine Türkbay, geçtiğimiz günlerde aday olduğunu açıkladı.
 
Foça: Foça Reha Midilli Kültür Merkezi
Mevcut ilçe başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ın aday olmayacağının belli olmasıyla birlikte Foça’da ilçe başkanlığı için  İlkay Söylemezoğlu,  Nihat Girit,  Ayda Yılmaz isimleri konuşuluyor.
 
Bayraklı: Bayraklı Havuz Düğün Salonu
 Bayraklı’da aday düğümü bir türlü çözülemedi. Mevcut başkan Cemalettin Alper’in aday olmayacağını açıklaması üzerine Bayraklı İlçe Başkanlığı için  kulislerde 4 isim konuşuluyor. Gözler Selçuk Ayhan, Pınar Suşmuş, Ali Rıfat Koç ve Songül Gök isimlerinden hangisi veya hangilerinin kongre günü yeterli imzayı toplayacağına ve yeni ilçe başkanı olacağına çevrildi.
 
22 ARALIK
Menderes: Menderes Nikah ve Kongre Salonu
 
Konak: Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi
Geçtiğimiz günlerde Konak İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan eski meclis üyesi Ahmet Karadağ’ın ardından Konak İlçe Başkanı Osman Çağrı Gruşçu’nun aday açıklaması ile birlikte Konak’ta yarışacak adaylar netlik kazandı.Karadağ , geçtiğimiz günlerde süpriz bir şekilde Gruşçu’yu desteklediği konuşulan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ziyaret gerçekleştirmişti.
 
 

chp sandık ilçe izmir aday kongre seçim