CHP İzmir'de 'ses kaydı' krizi!

TAKİP ET

CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile Konak Belediye Başkanı Batur'a işçi alımı üzerinden hakaret ettiği iddia edildi. 2 yıllık ses kaydı krize neden oldu. İl Başkanlığı ve belediyeden 'istifa telkini' gelirken, olağanüstü toplanan Konak İlçe Yönetimi Başkan Gruşçu'ya destek verdi. Gruşçu istifa etmeme kararı aldı.

Gerçekizmir'in haberine göre;Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Örgütü’nde ‘ses kaydı’ krizi yaşanıyor. 

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya ait olduğu ileri sürülen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a işçi alımı üzerinden hakaret içerdiği iddia edilen ve 2 yıllık olduğu bildirilen ses kaydı partililer arasında yayılmış, İl Yönetimi ve Genel Merkez’e kadar taşınmıştı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de müdahil olduğu süreçte sıcak saatler yaşanıyor. İl Başkanlığı ve belediye cephesinin Gruşçu’ya istifa telkininde bulunduğu öğrenilirken, CHP Konak İlçe Yönetimi olağanüstü toplandı. Sürecin masaya yatırıldığı toplantıda yönetimden Başkan Gruşçu’ya tam destek geldi. Yönetim 2 yıllık ses kaydının bir siyasi dizayn unsuru olduğunun altını çizerek, kumpas vurgusu yaptı ve örgütün emeklerinin bu şekilde harap edilmemesi gerektiğini ifade edip Gruşçu’nun istifa etmemesi görüşünde birleşti. Böylece istifa etmeme kararı alan Gruşçu yönetimin desteğini de arkasına almış oldu. 
 

Toplantının ardından Gruşçu ve yönetimi alınan kararı bildirmek için İl Başkanlığı’na gitti. 

Yaşanan krizde son sözü İl Başkanlığı söyleyecek. İl Başkanlığı Gruşçu’yu görevden alma kararı alırsa ilçeye örgütü kongreye taşıyacak bir geçici yönetim atanacak. 
(gerçekizmir)

chp konak çağrı gruşçu ses kydı ses kaydı hakaret tunç soyer