CHP İzmir'de üç kongre tamamlandı... İşte ilçe başkanı seçilen isimler

TAKİP ET

CHP İzmir'de kongre süreci bugün 3 ilçede gerçekleşen İlçe Başkanlığı seçimleriyle startını verdi. Seferihisar ve Urla'da mevcut başkanlar tek aday olarak girerken Bayındır'da 3 adaylı yarışta İlçe Eski Başkanı Aydilek kazandı.

İzmir’de kongre mesaisi 3 ilçeyle başladı. Seferihisar ve Urla’da tek adaylı kongre yaşandı. Bayındır'da ise yarış vardı.

SEFERİHİSAR

Seferihisar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen CHP Seferihisar İlçe Kongresi’ne CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atilla Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları, İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanlığı İzmir Milletvekil Ednan Arslan yaptı.

İlçe Başkanı Solak kongreye tek aday olarak girerek seçimi kazandı.

Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinden; Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül  Okka, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner ilçe yönetici seçildi.

 

 

Halil Balta, Senem Gürer Solak, Sultan Özata,, Melek Tiriç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köksal Yıldırım ise il delegesi seçildi.

SERTEL’DEN 'DENİZ YÜCEL' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile il kongresine yönelik bir görüşme yaptığını açıklayan İzmir Milletvekili Atila Sertel, “ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce oturdum konuştum. Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. ‘Şimdi ne yapacağız’ dedim. Genel Başkanımız bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” diye konuştu.

 

URLA

Urla’da da İlçe Başkanı Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi.  Kongre Urit Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını İlçe Eski Başkanı Bahri Yalaz yaptı.

Özbadur'un listesinden Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal ilçe yöneticisi seçildi.

Hakan Özbadur'un yanısıra Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İlçe Eski Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, İlçe Eski Başkanı Yusuf Baratalı, Belediye Eski Başkanı Sibel Uyar, İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle il delegesi seçildi.

BAYINDIR

Bayındır’da kongreye 3 adaylı gidildi. Divan başkanlığını Mustafa Moroğlu’nun yaptığı CHP Bayındır İlçe Kongresi’nde Behzat Aydilek, Murat Gülbay, Zühre Karaoğlan yarıştı.

Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongre blok listeye gerçekleşti. Kongreye; Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İl Başkan Yardımcıları; Cüneyt Oğuz ve Azmi Kumova, Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, Tire İlçe Eski Başkanı Hakan Şenoyar, Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç katıldı.

AYDİLEK BAŞKAN SEÇİLDİ

Bayındır’da 3 adaylı yarışın kazananı İlçe Eski Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek rakiplerine fark atarak yeniden CHP Bayındır İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Karaoğlan 32 Gülbay ise 25 oyda kaldı.

Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesinden; Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz, Mustafa Tanç ilçe yöneticisi seçildi.

Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan, Emine Umsu il delegesi seçildi.