CHP İzmir'de vekil adayları tanıtımı tam gaz! 100 gün planları ve yol haritası belli oldu!

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Aday tanıtım töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Milletvekili adayları 100 gün planlarını ve yol haritalarını paylaştı.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu  28. Dönem CHP İzmir 1'nci ve 2'nci Bölge Milletvekili Adaylarının tanıtım töreni CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun ev idaresinde Limontepe Pazaryeri'nde gerçekleştirildi.

Törene CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri, 28. Dönem Milletvekili Adayları, İlçe Belediye Başkanları, Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

1.BÖLGE

Yüksel Taşkın, Ahmet Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç,Murat Bakan,Ednan Arslan,Seda Kaya Ösen (DEVA), Haydar Altıntaş (DP), Devrim Barış Çelik, Sefer İpekli, Güldem Atabay, Şahbal Aras, Fulya Akçay, Mehmet, Şahin Fırat, Birgül Değirmenci

 

2.BÖLGE

Gökçe Gökçen, Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Salih Uzun (DP), Deniz Yücel, Mustafa Bilici (Gelecek), Hacer Foggo, Esin Doğan Metin ,Altan İnanç, Emine Helil Kınay, Ayten Gülsever, Nurşen Balcı, Burak Kotan

"KİM VATANINI DAHA ÇOK SEVİYOR GÖRSÜNLER"

Açılış konuşmasını yapan Şenol Aslanoğlu," Pazaryerini gelincik tarlasına çevirmişsiniz. Sizler saraylara layıksınız ancak tarih boyunca sarayla hiç halkına hizmet etmemiş, 3-5 seçkine hizmet etmiş. Bu nedenle bizim gözümüz saraylardan yana olmayacak. Halktan yana olanların sarayı hiçbir olmayacak. Biz Cumhuriyeti Ankara'da Keçiörende odun sobalı bir binada kurduk. Onlar kendi aileleri için 5'li çete için 1550 odalı saray yaptırdılar. Yetti mi o saray onlara? Yetmedi. Gittiler kışlık saray yaptılar. O onları doyurdu mu? Doyurmadı. Onlar büyük bir doğa katliamı yaprak yazlık saraya yaptırdılar. Sizleri parası ile yaptırdılar. Sonra da size dönüp 'ey milletim sizin için saray yaptırdık' dediler. Aranızdan biri bile o saraylarda kaldı mı? O sarayların kapısının içine girebilen var mı? Neyinize yetmedi Çankaya Köşkü? Atatürk'e yeten Çankaya Köşkü neyinize yetmedi. Ancak çok az kaldı Cumhuriyeti fabrika ayarlarına döndürmemize az kaldı. o sarayları lüks düşkünlerinin alıp halkımıza vermeye az kaldı. Bundan önce ilk olarak Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yaparak Çankaya Köşkü'ne göndermemiz gerekiyor. Soğanı 30 tl yapanlara inat pazar yerindeyiz. Saray olmadan yaşayamayanlar dün iftarını 5 yıldızlı otelde açtı. Millet ittifakı ise Halil İbrahim sofrasını konak meydanında kurdu. Onlarla bizim aramızda kocaman bir fark var. Onlar adaylarını saraylarda 5 yıldızlı otellerde tanıtılar biz Limonte'de halkımız ile tanıtıyoruz. Birkaç gündür çıkmışlar bayrak,vatan Atatürk bizim kırmızı çizgimiz diyorlar. 21 yıldır Atatürk'ün adını ağzına almayanlar kalkmış bize vatan dersi veriyorlar. Kaldırın bayraklarınız. Kim vatanını daha çok seviyor görsünler" diye konuştu.

"KİŞİLER GEÇİCİ, DEVLET BAKİ"

Aslanoğlu, "Tüm adaylarımız  ilk 100 günde yapacaklarımızı anlatacak. İlk olarak ben söz vererek başlamak istiyorum: Savurganlığa son vereceğiz israf olmayacak. Kamuda israfa son vereceğiz. İsrafı önleme önce saraydan başlayacak. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nden başlayacak. 16 uçaklı cumhurbaşkanımız olmayacak. Cumhurbaşkanımız yaşayış tarzı olarak hepimize örnek olacak. Kişiler partiler geçicidir, devlet bakidir" dedi.

KİMSE ÖNÜMÜZÜ KESEMEYECEK

Şenol Aslanoğlu'nun ardından konuşma yapan, Tunç Soyer," O bayramı kutlayacağız. 15 sabahı var ya. Asıl bayramı o zaman kutlayacağız. 100 yıl önce atalarımız çok zor koşullarda işgal altında 3,5 yıl kalmış topraklarda, yoksulluğun diz boyu olduğu topraklarda cumhuriyeti ilan etmişler ve bu topraklarda bir aydınlanma yaratmışlar. Cumhuriyet ile topraklarında yaşayan herkesin hayatı iyileşmiş, tam bağımsız ülke kurulmuş ve kardeşçe huzurlu el ele birlikte yaşamışlar. Ne yazık ki sonrasında Cumhuriyet halkın iktidarı olmaktan çıkmış. Birçok dönem yaşamış  toprakların insanlar. Haktan yana değil hırsızdan haramiden yana iktidarlar görmüş bu toplum. Halktan yana olabilmesi için demokrasiye ihtiyaç var. Demokrasi demek şeffaflık demektir, hesap verilebilirlik demek. Demokrasi demek adalet, özgürlük, hak ve hukuk demek. Onun için 100 yıl önce Cumhuriyeti kuran kuşak ne kadar kıymetliyse bizim için göreceksiniz tarih 2023 kuşağını yazacak.  Haktan , haktan, alın terinden, üretimden, akıldan, vicdandan yana iktidar kurulabilir. Bu bereketli toprakların, bu toprakların üstünde yaşayan herkesin karnını doyabilmesi mümkün. ancak demokrasi olmadığı zaman bu refah sadece bir zümrenin ekmeğini büyütüyor. Halk işsizlik yoksulluk ve sefalet ile baş başa kalıyor. bu bir kader değil. bu yoksulluk ,işsizlik bu toprakların üstünde yaşayan kimseye yakışmıyor. bunu değiştirmek mümkün. 14 Mayıs sabah halktan yana iktidar kurmaya var mısınız? Bende size söz veriyorum. Çok daha fazla çalışmaya, bana ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne güvenen kimseye başını öne eğdirmeden çalışmaya devam edeceğim. Göreceksiniz iktidarın belediyesi olunca kimse önümüzü kesemeyecek hakkımızı elimizden alamayacak. Sonra el birliği ile önce Limontepe halkının yüzünü güldüreceğiz" dedi.

 

1'nci bölge milletvekili adayları kürsüye çıkarak şu mesajları paylaştı;

Yüksel Taşkın

Böyle bir kısa konuşmada mesajımı en kolay nasıl veririm diye düşündüm ve çözüm buldum... Benim 1 aylık bebeğim var. Çocuklarımız Türkiye’de yasasın istiyorum. Bu topraklarda özgürlük ve refah içinde yaşasınlar. Ben kendi çocuğuma dair nasıl yaşayacağını söylemeyeyim. Hiçbir lider bağıra çağıra çocuklarımızı azarlamyamasın. Ben bu düzenin mağduru olarak böyle bir Türkiye'nin inşa sürecine CHP saflarında siyaset yaptığım için kendimi şanslı ve onurlu hissediyorum. Mağdur biziz, kibirli onlar. Millet İttifakı matematik bir hesap değildir. Bu ülkede tarihsel bir fırsat ve umudun adıdır. Bu bilinç ile CHP Millet İtitfkaı2nın inşasında çok kıymetli mücadeleler verdi. Kamuda israfa son vereceğiz.

 

Sevda Erdan Kılıç

Bugün burada yoksul bir ailenin kızı olarak bulunuyorsam bunu ilk başta Atatürke borçluyuz. 100 yıl önce bir Kemal geldi, 100 yıl sonra bir Kemal var 25 gün sonra onu Çankaya köşküne oturacağız. Kız çocuklarımız okula gidebilecek. Gençlerimiz Amerika'daki akranları ile eşit koşula sahip olacak saraylara karşı kuru soğana muhtaç halkı savunacağız yolumuz açık olsun yolunuz açık olsun.

Murat Bakan

Bugün adalet için hukukun üstünlüğü için bir araya geldik şeffaflık için hesap verilebilirlik için bir araya geldik. Düşünce özgürlüğü için bir araya geldik. Saadet partili arkadaşım deva partili arkadaşım hepimizin ortak rüyası Türkiye'nin geleceği.   Bu noktada ortağız bizim mücadelemiz onun için.

 

Ednan Arslan

Ben bu mahalleye geldiğimde hep heyecanlanırım. Çünkü ben sizlerden biriyim. Bende Anadolu2da doğan ve iyi ki İzmirliyim diyen biriyim. Ben size baktığımda annemi babamı kardeşlerimi görüyorum. İyi ki yolumuz sizinle keşişmiş, iyi ki sizlerle yol yürümüşüz. Ben gençlik kollarında başlmaış ve sizlerler yol yürümüş biriyim. İlk defa 5 milyon arkadaşımız oy kullanılacak ve bu oyla anti demokratik rejimi demokratik yollarla sandığa gömeceksiniz. Bu çok önemli ve tarihsel bir görev. O nedenle bu günlerde ekranlar çıkmış ve grevi sadece muhalefeti bölmek olan, genel başkanımızın 1'nci turda Cumhurbaşkanı olmasın diye çabalayanlar asla oy vermeyin. Bir oy Kılıçdaorğlu'na bir oy CHP'ye!

 

Seda Kaya Ösen

Bugün karşınıza kadın milletvekili adayı olarak bu şehirde doğmuş büyümüş bir cumhuriyet kadını olarak bulunuyorum. Devam partisini temsilen karşınızdayım. Bu seferde aynı kurucu meclislerimizde olduğu gibi farklı renklerle karşınızdayız. 14 mayısta adayların yarıştığı değil referanduma gidiyoruz. Ortak akıl mı yoksa tek akıl mı? Zenginlik mi yoksa sonsuz fakirlik mi özgürlük mü baskı mı sevgimi öfkemi bahar mı kara kış mı?

 

Haydar Altıntaş

Demokratik bir ülkede yaşamak he insanın hakkıdır. İnsan olmanın hakkını tattırır hakkını hatırlatır sorumluluklarını veriri. Ülkemizin demokrasisi arızalı ve hasarlıdır. Arızalı ve hasarlı demokraside. İnsan kendi benliğinde sürdüremez 14 mayıs'ta Türkiye'de el ele gönül günüle vererek bu arızadan kurtaracak millet ittifakının yapacağını düşünerek yapmalı. Demokrasiye arızalarından arındırırsak ülkede yaşanan hak hukuk seviyesi üzerinde karnı tok ve sırtı pek vatandaş yaratılır. Türkiye'de demokrasiyi sağlamak için camiden kışladan siyaset uzak tutulmalı Türkiye hak ettiği huzura kavuştuğunda muasır medeniyet seviyesine gitmek için hiçbir eksiği kalmayacaktır.

Cumhuriyetin geleceğini seçeceğiz.

 

Devrim Barış Çelik

CHP'nin logosu ve ismi adı altında milletimizin temsilcisi olarak giriyoruz bu seçime.  Bu seçim bütün millet ittifakın temsil edildiği seçim olacak. Biz burada milletvekili, seçmeyeceğiz cumhuriyetin geleceğini, seçeceğiz gençlerimizin geleceğini kadınlarımızın geleceğini seçeceğiz.

 

 

Sefer İpekli

Seçimler olunca siz meydanlara koştunuz. Fedakar partililer... Geçen bir eve girdim ve bir ailelinin bir çocuğu doktor olmuş. Oğlu oradaydı. İstanbul'a doktorluğa gitmiş maaşı 22 bin tl kira 30 bin TL. Son yıllarda 10 bin doktor yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Artık kimse bize KHK'larla şunları yapacaksınız demeyecek. 25 gün zamanımız kaldı. oturarak seçim kazanılmaz. 25 günde tüm İzmirliler kapı kapı dolaşacak. Çalışmadan hiçbir şey kazanılmaz.

Güldem Atabay

Bugün Cumhuriyet kadını olarak karşınızdayım. Ekonomistim, mecliste iki hedefim olacak. İzmirdeki kadınların özgür ortamını Türkiye'de yaşayan kadınların ortak ortamına yaymak.  Ekonomist olarak, yolsuzlukların peşine düşmek. 30 liraya yediğimiz soğanı, 30 liraya yememek. Canımız isterse TOGG'u almak.

 

Şahbal Aras

Akademisyen, bir sağlık çalışanı, bir araştırmacı olarak karşınızdayız. Çocuklar, gençler, kadınlar ve ergenler çok büyük sorunlarla karşıya günümüzde onlar için daha güzel dünyada en güzel eğitim koşulları yeterli beslenebilme sağlık hizmetlerinde en iyi hizmete ulaşmalrı için buradayız 14 Mayıs'ta bunun sevincini hep beraber yaşayabiliriz.

Fulya Alçay:

Bizlere işlediğimiz toprağın, ektiğimiz ürününün, Atatürk 100 yıl önce bize cumhuriyet devrimiyle verdi. Bu Limontepe çevresinde artık İzmirli olan hemşerilerimizin pek çok derdi var. Tapularını alamadıkları,yıllardır imar barışı yaptıkları, tapularını alamadıkları tapularını vermek için geliyoruz. Bu güzel gelecekte gençliğin kadınların hakkını aldığı gibi İzmirli olanlar İzmirlilerde Limontepelilerde hakkını alacak

 

Mehmet Şahin Fırat:

Dün, Narlıdere de bir konudan bahsetmiştim. Bizleri yoran uzun adamdan bahsettim. Kararname çıkarıp özgürlük alanlarımızı yok eden uzun adamdan bahsettim. Kadınlarımızı gençlerimi çocuklarımızı esnafımızı yormuştu. Ekonomimizi bozan uzun adamdan bahsetmek istiyorum. 2020 Mart ayı pandemi de kendi halkını esnafını yalnız bırakan bir maskeyi bile dağıtmayı beceremeyen. Depremde bile halkına parmak sallayan, not alan bu iktidar, 2021 eylül ayında bize çok acı bir hikaye yazdı. Enflasyon sonuç, diyerek o tarihten itibaren faiz düştü enflasyon yükseldi. Kasımda faiz düştü enflasyon yükseldi. Türkiye halkı giderek yoksullaşmaya başladı.  TUİK sürekli makyaj yapan TUİK rakamlarla oynadı kimi kandırıyorsunuz?  Bu nedenler nice yiğitleri kuru soğanı muhtaç etti 14 Mayıs'tan sonra buna izin vermeyeceğiz ne ezen ne ezilen yaşanılan hakça huzur için bir oy Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisine vereceğiz

 

Birgül Değirmenci:

Hepimiz 16 Nisan 2017'yi yaşadık. Çalınan oylarla evet çıkararak şu anki ucube rejimi bize dayattılar. Sonucunda hukuksuzluk adaletsizlik diz boyu ilerlemeye başladı. Genel Başkanımız adalet yürüyüşünü gerçekleştirdi.

 

2'nci bölge milletvekili adayları kürsüye çıkarak şu mesajları paylaştı;

 

Gökçe Gökçen

31 yaşında bir milletvekili adayı olarak bulunuyorum. CHP gençlik kollarından yetişmiş devlet okullarında okuyarak gelecek elde etmiş. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk'e Cumhuriyet devrimlerine imza atan herkese teşekkür ediyorum. 11 yaşında biri geldi ülke başına

Türkiye'de benim arkadaşlarım hayal kuramıyor, benim kadın arkadaşlarım ikinci sırada bir vatandaş olduğunu hissediyor. Yoksullaştığımız bu düzeni değiştireceğiz. Bizden alınan 5'li çetelere verileni halkla paylaşacağız. Sana söz İzmir, Kemal Kılıçdaroğlu ile baharlar gelecek

 

Rıfat Nalbantoğlu

Siz gücünüzü arttıran sözler verdiniz ki bende sizlere, yıllardır sizlerle chp 'nin farklı kademelerinde farklı görevleri icra etmeye gayret ettik. Şimdi bize böyle bir görev verdi sayın genel başkanımızı 13. Cumhurbaşkanı yapmak parlamentoda güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinde önemli bir görev var. CHP 'li olarak meclis üyesi olarak elimden gelen tüm gayreti göstereceğime söz veriyorum. Parlamentoda sağlanan çoğunlukta sizlerin vekili olarak görev yapacağım söz veriyorum beni vekil yaptığınız için üzülmeyeceksiniz. Elimden geleni yapacağım sizleri temsil edeceğimi asla unutmayacağım.

 

Rahmi Aşkın Türeli

Değerli hemşerilerim... Kısa zamanda çok şey anlatmak lazım ancak birkaç kelime ile konuşmayı bitirmek istiyorum. Türkiye şu anda çok büyük bir kriz içinde. Bir taraftan siyasal kutuplaştırmalarına yapıldığı ve demokrasinin ortadan kalktığı tek adam rejimi var. Diğer tarafta ekonomik kriz, diğer yandan deprem de de gördüğümüz gibi yönetimsel kriz var. Türkiye Cumhuriyet tarihinde gördüğü en büyük buhranı yaşıyor. Biz bunları çözeriz. Demokraside en önemli kavramlardan bir bütçe hakkıdır. Bu vatandaşın verdiği vergilerin nereye harcandığının belirtilmesidir. Doğru kullanımından kaynakların hiçbir yolsuzluğa mahal vermeden kullanılmasıdır. Fabrikaların kurulmasıdır. İnsanların daha iyi yaşam koşullarında yaşamak demektir. Biz bunu yapmaya muktedirdir. Açıklık, şeffaflık bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Biz bunu yapmaya talibiz.

Mahir Polat;

Biz bir yola çıktık adalet yürüyüşü. Onun son 25 gününü omuz omuza yürüyoruz. Sizlere söz veriyoruz iktidarın milletvekili olacağız. Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı yağız ve Çankaya Köşkü’ne birlikte çıkacağız. milletten çalışanları milletimiz için geri alacağız. Durmayacağız çalışacağız.

 

Salih Uzun

Hak, hukuk, adalet isteyen İzmir, demokrasi isteyen isteyen güzel izmir… il başkanımız şenol başkanın isimlerini saydığı liderler büyük bir iş başardı millet ittifakını kurdu. Farklı siyaset geleneğini bir araya getirmeyi başardılar. Dik durmayı başardılar.  İşte şimdi o liderlerinin kurduğu ittifak içerisinde bu mücadelede sizlerle beraberim. Birleştiniz de ne oldu? Biz onlara bunu soranlar limonte pazar yerini görsünler küçük bir tanıtım toplantısının mitinge dönüştüğünü görsünler bugün görmezlerse 14 Mayıs'ta herkes görecek. 14 Mayısta bir şey değişecek herşey değişecek

 

Deniz Yücel

Güzel günler yakın bolluğun bereketin adaletin eşitliğin geleceği günler yakın. Bu ülkeyi Mustafa kemal Atatürk'ün ,aklı ve bilimi rehber ederek yönettiği gibi adalet ve liyakatle yöneteceğiz. Bu ülkeyi 21 yıldır aynı parti yönetiyor.21 yıldır, ötekileştirerek, kutuplaştırarak, insanları düşmanlaştırarak yönetiyor. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz ,her geçen daha da yoksullaşıyoruz. Bu bizim kaderimiz değil. 14 Mayısta yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu makus tarihi hep beraber yeneceğiz. Ülkemize barışı ve adaleti getireceğiz.

 

Mustafa Bilici

Toplumu ayrıştıranlara inat Kemal Kılıçdaroğlu, bütün renkleri, bütün damarlarını bir araya getirerek millet ittifakını bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. 25 gün kaldı rehabete katılmadan bu işi sadece örgütlere teşkilatlara bırakmadan hane hane dolaşıp sıkılmadık el kalmayıncaya kadar 14 mayısa kadar bu haklı davamızı anlatmaya devam edelim. Çünkü 15 Mayıs sabahı türkiye halkı demokrai ile yeni güne uyanıcaktır. Ülkemize adalet gelecektir

 

Hacer Foggo

Ben horlananların, ezilenlerin, görünmeyen çocukların adayıyım. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyin diye buradayım çocukların gözlerine baktığımda utanmayacak bir milletvekili olmak istiyorum. Parlamentoda sizin hesap sorduğunuz bir vekil olmak istiyorum. Çocukların okullarda aç kalmadığı bir ülke için geliyoruz.

 

Esin Doğan Metin

Artık 21 yıllık baskı iktidarının sonuna geliyoruz. Cinsiyetçi, gerici söylemleri ile 6284 yasasına el uzatılarak masum kadın ve çocuklar için geliyoruz. Emekleri ile aldıkları puanları hiçe sayılan düşünceleri hiçe sayılan gençler için geliyoruz. Bizler emeklerinin alın terinin karşılığını alamayanlar için geliyoruz. Size söz haklının hakkını aldığı yoksulluğun olmadığı kadınların ve gençlerin özgürce yaşadığı devlet kadrolarının liyakatle inşa edildiği günler için geliyoruz.  15 Mayıs ,sabahı güneş haklıdan yana doğacak, herkes hakkını alacak. Ve bizler millet ittifakının milletvekilleri daha fazla çalışacağız daha aydınlık bir Türkiye'de buluşmak için geliyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.

 

Altan İnanç

Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini yaşayacağız çoğu kez dillendirdik her seçimin önemli bir yanı vardır.  Bu seçim var olma seçimimizdir. Umutla var olma seçimimizdir. Bu seçim çocuklarımızın kadınlarımızın geleceğini kendi eliyle yazacağı seçimdir. Bu seçim Türkiye siyasal yaşamına altın harflerle yazılacak ittifakının seçimidir.  Size baharı müjdelemek istiyorum 15 Mayısın sabahında bahar yeniden gelecek. Baharın kardeşlik demek olduğunu müjdelemek istiyorum bahar sevgidir kardeşliktir, dostluktur, yenilenmektir.

 

Emine Helil İnay Kınay

İzmir'in her köşesinde yaşamı savundum, adaleti ,eşitliği savundum. Sadece insanlar için değil havadaki kuşun, tarladaki zeytinin, geleceğimizi savundum. kadınlar için, çocuklar için ,hepimiz için savundum. 21 yıllık iktidar da emeğimizin nasıl eksiltildiğinin, emek derken, adalet derken, bizden yana bakmayanların, kadından yana, halktan yana bakmayanların, ranttan yana bakanların hayatlarımızı nasıl enkaz altında bıraktıklarını gördük. Depremde binlerce canımız gitti buna şükür dediklerini gördük. Yıllardır birlikteliği savunurken 21 yıllık iktidar bizi açlıkta yoksullukta eşitlendik. Açız, acıyız, yoksuluz. Hepimizin birleştiği bu noktada, millet ittifakı olarak birleştik. Adaleti, emeği yeniden getirmek için enkaz altında kalanlar için mücadelesini gösteremeyenlerin gücü olmaya el ele omuza geldiği süreçte o enkazı yeniden kaldıracağız. Hak ettiğimiz geleceği her bir fert için hep beraber kuracağız. 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız.

 

Ayten Gülsever

Demokrasi devrimi gerçekleştirmek için hepinizin omzuna ihtiyacımız var. Kemal Kılıçdaroğlu2nu Çankaya Köşküne taşımak için bu devrimi birlikte gerçekleştireceğiz. Aydınlık bir Türkiye için yolunuz açık olmasın

 

Nurşen Balcı

Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve ışığı doğrultusundayola çıktık. Birlikte bir şey değişecek her şey değişecek. 21 yıllık AKP iktidarında Cumhuriyetin en kötü yöneti ve ekonomik krizi oluşturuldu. Kadınların,çocukların, ve gençlerin geldiği nokta ortada. Gençlerin kadınların çocukların umutlarının olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum

 

Burak Kotan

 

Türkiye'de işçi olmak zor, çiftçi olmak zor, emekli olmak zor. En zor olanı genç olmak. Gençlerin umudunu hayallerini çaldılar. Birçok genç arkadaşımız hayat kaygısı sebebiyle intihar etti. Birçok genç arkadaşımız yurtdışına çıktı. Bu devran böyle dönmeyecek tünelin sonundaki ışık görüldü.  Gençler çok sıkıntı çekti 14 Mayıs'ta bu sıkıntıların hepsi geçecek