CHP İzmir'den 19 Mayıs kutlamaları!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı düzenlediği alternatif bir törenle kutladı. Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli mesajlar verdi. 

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 104 yıl önce gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif bir törenle kutladı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, İzmir milletvekilleri, il yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

ONLARIN ONURLU MÜCADELESİ BUGÜN BİZİM EN KIYMETLİ MİRASIMIZDIR

Törende konuşan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bir karanlıktan ışıl ışıl bir ülke yaratan o genç, idealist subayın mavi gözlerindeki umutla selamlıyorum sizleri, hoş geldiniz. “1919 senesi Mayıs’ının 19’uncu gününde Samsun’a çıktım.” Ulu Önderin büyük eseri Nutuk’ta yer alan ve hepimizin hafızasına kazınan bu sözler, aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğma hikayesinin de ilk cümlesi oldu. Dünyanın yetiştirdiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sarayın çıkarları yüzünden yalnızlaşan, kaderine terk edilen, savaşta bitap düşmüş bir milleti resmeder ve devrimini böyle başlatır. Ne tanıdık değil mi? Yine öyle günlere düştük. Atamın samsuna Çıkmasının üzerinden 104 yıl geçti. 104 yılda, menfaati için bu vatanın kıymetlerini kendi yandaşlarına ve emperyalist güçlere peşkeş çekenler olduğu kadar, tam bağımsız Türkiye için gözünü kırpmadan ölümü seçenlerde. 6.Filoya karşı namaz kılanlarda oldu, 6.filoya karşı direnenlerde. Sınırı namus bilenlerde oldu, para karşılığı vatandaşlık satanlarda. Herkes tarafını seçti 104 yılda. Bizim Kalbimiz, O gün Bandırma Vapuru’na binenlerden yana, Samsun Tütün İskelesi’nde karaya ayak basanlardan yana, İşgale asla boyun eğmeyenlerden yana, silah yoksa bedeni ile vatanını savunan şehitlerimiz ve gazilerimizden yana.  Tam bağımsız Türkiye diyenlerden yana. Elimiz ile her kalp yaptığımızda bir yandan geleceğe selam gönderirken, bir yandan onlara da selam gönderiyoruz. Ruhları şad olsun, onların onurlu mücadelesi bugün bizim en kıymetli mirasımızdır” dedi. 

“ÜLKEMİZE DEĞİŞİMİ YİNE SİZLER GETİRECEKSİNİZ”

Gençlere seslenen Aslanoğlu, “Değerli yol arkadaşlarım, 21 yıldır yaşadığımız karanlık en çok gençlerimizi etkiledi. Gelir dağılımındaki adaletsizlik yüzünden borçlu doğan gençlerimiz, sadece kendi geleceğinden değil memleketin geleceğinden de son derece endişeli, bunu biliyoruz. Sevgili genç arkadaşlarım, gönül isterdi ki; hayattaki tek borcunuz bu toprakları vatan yapan kahramanlarımıza olsun. Tek borcunuz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma borcu olsun. 14 Mayısta gördük ki, ülkemize umut yine gençlik olacaktır. Ülkemize değişimi yine sizler getireceksiniz. Ülkemizi aydınlığa bir kez daha sizler çıkaracaksınız. Bizler siz olduğunuz için bu kadar umutlu ve dirençliyiz. Ülkemizden asla vazgeçmeyin. Bizler sizlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk de, kurtuluş meşalesini asla söndürmeyecek olanların gençler olduğunu biliyordu. O yüzden size emanet bu ülke” diye konuştu. 

“BİZ KAZANACAĞIZ, AYDINLIK KAZANACAK, GENÇLER KAZANACAK”

İkinci tur mesajı da veren Aslanoğlu, “Bizler size vatandaşlarının güldüğü güzel bir ülke bırakmak için 28’ine kadar uyumadan dinlenmeden var gücümüz ile mücadele edeceğiz. Sizin enerjiniz bizlere 50+1’i yani aydınlık Türkiye’yi getirecek. Biz kazanacağız, aydınlık kazanacak, gençler kazanacak. 29 Mayıs’ta festivallerinin yasaklanmadığı, Gençlerin özgürce dans ettiği, her sokağından umutlu gençlerin şen kahkahalarını duyduğumuz bir Türkiye’de uyanmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

"CHP’NİN 100’NCÜ YILINI İZMİR’DE BAŞKA ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ”

CHP’nin 100’ncü yılını İzmir’de başka bir şekilde kutlayacaklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “104 sene önce olağanüstü bir direniş başlıyor, biliyoruz ve milletin bağımsızlığını, azim kararlılığı kurtaracaktır diye yola çıkıyor Atamız. 1922’de o bağımsızlığı çok can pahasına kazanıyoruz. Bizi çok kısa süre sonrada Atalarımız cumhuriyet ile buluşturuyorlar. CHP kuruluyor. CHP tarihin en köklü partilerinden biridir. Tarihin en köklü partilerinden biti olarak bağımsızlığa, cumhuriyete tarih boyunca başarı ile sahip çıkmayı başarmıştır. Yine CHP’nin genel başkanını 100 yıl sora bu milleti kucaklayan herkesin kucaklayan cumhurbaşkanı yapmanın vakti. Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağız ve 9 Eylül 2023’de CHP’nin 100 yılını İzmir’de başka şekilde kutlayacağız. Şimdiden müjdelemek isterim” ifadelerini kullandı.

YARIŞ 0 NOKTASINDA …

İkinci turda kazanacaklarını ifade eden Soyer, “Büyük direnişte Hasan Tahsin’in son sözünü hatırlatmak lazım, “Sen başla, bitiren bulunur. Bu ne büyük umuttur ki o karanlık içinde ölüme koşarken ‘sen başla, bitiren bulunur’ diyebilmiştir. İnanıyorum ki yine milletin azim ve kararlılığı milleti demokrasi ile buluşturacak. Yüzde 4,5, 5 geride başlıyoruz diye düşünmüyoruz. Yüzde 50,5 değişim istiyor bu memleket. Şu anda 0 noktasında yarış başlıyor. O yüzden umudumuzu korumak zorundayız. Zafer bizimdir kardeşlerim. Çok az kaldı. Umudumuzu sonuna kadar koruyacağız. Gençler 100 sene önce gençlere emanet edilmişse memleket, biz de size bırakıyoruz. Sizin ufkunuza, vizyonunuza, enerjinize bırakıyoruz. Biliyoruz ki sizde kendi çocuklarınıza ve torunlarınıza atalarınızın yaptığı gibi olağanüstü bir ülke bırakacaksınız. Sizin gücünüz bu hikayeyi değiştirmeye yetecek. Bu memleketin geleceğini siz aydınlatacaksınız. Umudumuz sizsiniz” ifadelerini kullandı.

chp izmir 19 mayıs