CHP İzmir'den bakanlığın Buca Cezaevi planına itiraz

TAKİP ET

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının planlama süreci kent gündemindeki yerini koruyor. Son hamle CHP cephesinden geldi. CHP İl Başkanı Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri ve Büyükşehir Meclisi CHP Grubu, Çevre, Şehircilik ve İl Müdürlüğü'ne giderek bakanlığın planına itiraz dilekçelerini sundu. Yücel, "Bedeli ne olursa olsun, alanın ranta değil, yeşil alan olarak kamuya açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanında plan tartışmaları gündemdekini yerini koruyor. 
Büyükşehir Belediyesi alanı yeşil alan ve otopark olarak planlarken, bu hamlenin meclis oturumuna geleceği gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 42 bin 336 metrekarelik ticaret ve konut alanı barındıran planı askıya çıkarmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile AK Parti arasında plan tartışmasına dönüşen süreçte Şehir Plancıları Odası baştan olmak üzere çok sayıda vatandaş da bakanlığın planına itiraz etmişti. 

CHP cephesinden konuyla ilgili bir önemli hamle daha geldi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri ve Büyükşehir Meclisi CHP Grubu bugün Çevre, Şehircilik ve İl Müdürlüğü'ne giderek bakanlığın planına itiraz dilekçelerini sundu. 

YÜCEL: BEDELİ NE OLURSA OLSUN... 

CHP İl Başkanı Yücel itiraz hamlesi sonrası açıklamasında, "Buca cezaevi alanı AKP’nin beton ve rant alanı olmasın diye İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubumuzla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçelerimizi verdik. Bedeli ne olursa olsun, alanın ranta değil, yeşil alan olarak kamuya açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

chp izmir buca cezaevi