CHP İzmir'den kritik hamle! Örgütün tecrübeli ismi SKM'nin başına getirilecek

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde kritik bir adım attı. Partinin deneyimli ismi Alaattin Yüksel, İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) başına getirileceği iddia edildi. Bu hamle, CHP'nin İzmir'de seçim stratejisini güçlendirmeyi ve organizasyon kapasitesini artırmayı hedefliyor.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi siyasi partilerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

CHP Genel Merkezi geçtiğimiz hafta İzmir adaylarını belirlemesinin ardından adaylar saha mesaisine başladı.Adayların açıklanmasının ardından İzmir'de kaos başlamış başta Çiğli, Çeşme, Karaburun, Bayraklı ve Güzelbahçe'de eylemler düzenlenmşti. CHP'de kampanya süreci sıkıntılı başlamıştı.Bu gelişmleler üzerine İzmir'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) başına örgütün tecrübeli ismi Alaattin Yüksel'in getirileceği iddia edildi

CHP içinde önemli görevler üstlenmiş olan Yüksel, genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve üç dönem il başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştu.

Yüksel, tecrübesiyle dikkat çekiyor. Seçim öncesi İzmir adaylarının belirlenmesi ve saha çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Yüksel'in liderliğindeki SKM'nin, partinin İzmir'deki seçim başarısında kritik bir role sahip olması bekleniyor.

DAHA ÖNCE BİRLİK ÇAĞRISI YAPMIŞTI!

Özellikle adayların açıklanmasının ardından örgüt içinde yaşanan aday krizine yönelik olarak birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yüksel'in, bu tutumuyla partideki huzursuzlukları yatıştırıp, seçim çalışmalarına odaklanılmasını sağlaması hedefleniyor. Yüksel'in, "İzmirlilerin demokrasi aşkıyla tek adam rejimine ‘Dur’ diyecekleri ve CHP'nin oy oranında “rekor kıracağı" yönündeki açıklamaları ile  CHP’nin İzmir'deki iddiasını ortaya koymuştu.

EGEPOSTASI.COM