Aslanoğlu: İkinci turda tek bir oyun çalınmasına izin vermeyeceğiz!

TAKİP ET

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık güvenliği ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "İzmir'de tek bir oyu çaldırmadık ikinci turda da tek bir oyun çalınmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve İl Hukuk Komisyonu üyeleri ve CHPYSK tarafından cumhurbaşkanı ve 28.dönem milletvekili seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından, CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. 

Düzenlenen basın toplantısında Aslanoğlu ve Hukuk Komisyonu üyeleri  kamuoyunda gündemde olan sandık güvenliği ve oylara sahip çıkılması konularında açıklamalarda bulunuldu.

SANDIK GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN…

Toplantının amacını açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu," Dün itibari ile seçim sonuçları resmiyet kazanmış durumda. Seçim güvenliğine ilişkin ortada dolaşan iddialara, seçim gününe,  sandık güvenliğine ilişkin bilgi vermek için bir araya geldik. Seçim gecesi neler yaşanıyor anlatalım. Sandıklar 17.00'dan sonra açılıyor, süreçler nasıl geçiyor anlatalım. Sandık endişesi yaşan vatandaşlarımıza temel bilgiyi Murat Bey verecektir. İzmir'de tek bir oyu çaldırmadık ikinci turda da tek bir oyun çalınmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

HİÇBİR OYU ÇALDIRMADIK

Seçim gecesi kurdukları 4 aşamalı kontrol sistemi sayesinde oy kabı yaşanmadıklarını vurgulayan CHP İzmir Hukuk Komisyonu Başkanı ve CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın," CHP İzmir örgütü bütün birimleri ile başarılı bir seçim dönemi geçirmiştir. Bütün sandıklarda vardık, bütün binalarda vardık, bütün ilçe seçim kurullarında vardık. CHP’nin görevlendirdiği kişilerin dışında hiçbir tutanak sisteme girilmedi. Tüm tutanaklarda her seçimde olduğu gibi hatalara oldu. Bunlar önce sandık kurulu üyemiz, sonra müşahidimiz, sonra binada bulunan partimiz adına veri girişi yapılan bilişim sorumlumuz tarafından  sonra il hukuk komisyonu tarafından sonra il seçim kurullarında görevli partililerimiz tarafından kontrol edildi. Bütün seçimlerde en çok rastlanan hata kaydırmalardır. Bu seçimde de benzer şeyler oldu. Gerek partilerin aleyhine gerek lehine kaydırmalar yapıldı. 4 aşamalı kontrol mekanizmamız bu kaydırmaları fark etti. Hangi sandıktaki 4 verinin hangisinde uyum sağlamadığını il de görebildik.  Bizim elimizdeki tutanaklardaki uyumsuzluğu görünce ilçe seçim kurulundaki parti görevli üyelerimiz, durumu aktardık. Bu hataların yüzde 95 orada düzeltildi. Atlanan, düzeltilmeyenlerle ilgilide yazılı itirazlarımız yapıldı. Bütün oyları sisteme doğru şekilde kayıt edilmesi sağlandı .CHP İzmir il örgütü İzmir'deki her oya sahip çıkmıştır ve hiçbir oyu çaldırmamıştır. Sosyal medyada yaygın olarak dönen tutanakların hepsini tekrar kontrol ettik. Bunlarla ilgili veri girişlerinin doğru yapıldığını kontrol ettik. "dedi.

YURTTAŞLARIMIZ OYLARINA SAHİP ÇIKMALI

İzmir'de hiçbir oyun çalınmadığını ifade eden Aydın," Gerek ilçe başkanlıklarımız, gerek il başkanlığımız nezdinde bütün ıslak imzalı tutanaklar bir kez daha kontrol edildi. Normalden daha fazla geçersiz oy varsa özellikle inceleme yapılıp itirazlar yapıldı. CHP İzmir örgütü bu seçimdeki sonuçların arzu etmediğimiz sonuçlar olduğunu farkındayız. Ancak seçim hala bitmemiştir. İkinci tur, asıl sonucu belirleyecektir. CHP İzmir örgütü ilk turda hiçbir oyu çaldırmamıştır, ikinci turda da çaldırmayacaktır. Seçmene düşen göre oyunu kullanmak ve oyuna sahip çıkmaktır. Özelikle siyasi iktidar ve yakın çevreleri seçimlerin güvenliği ile ilgili toplumda var olan haklı endişeleri körükleyerek, bunları manipüle ederek, ikinci tura muhalefet kesiminden katılımı azaltmak istemektedir. Bu duruma düşmemek gerekir. Biz burada ve sahadaydı. Bütün oyların takipçisiyiz. Bütün yurttaşlarımızın ve takipçilerimizden oylarına sahip çıkmalarını ve sahada olmalarını bekliyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar bugüne kadar olduğu gibi. Herkese ihtiyaç var. Her siyasi iktidar seçimde hile yapmaya çalışır. Bizim görevimiz bunu engellemeyi başarmaktır" ifadelerini kullandı.