CHP İzmir'den Veli Aksoy'a son veda

TAKİP ET

72 yaşında hayata veda eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un babası CHP eski İzmir Milletvekili Veli Aksoy için CHP İzmir İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü hayatını kaybeden CHP eski İzmir Milletvekili Veli Aksoy bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.
72 yaşında vefat eden Aksoy için CHP İzmir İl Başkanlığı önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene oğlu Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve ailesinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, il yöneticileri ve partililer katıldı.

AKSOY: "KAHRAMANIMDI"
Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, konuşmasında İl Başkanı Yücel ve il yöneticilerine babası için düzenlenen tören dolayısıyla teşekkürlerini sunarak başladı.  Aksoy, "12 Eylül 1980 darbesinden sonra insanların sokağa çıkamadığı korktuğu, sindiği bir ortamda Kemal Anadol, Veli Aksoy, Osman Özgüven gibi isimler çok ciddi bir rüzgar estirdi. SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesiyle birlikte SHP oldu ve çok partili siyasal yaşamda, hiçbir zaman kazanamadığımız Menemen’de, onun SHP İlçe Başkanlığı döneminde Kadir Yıldırım ağabeyimizin adaylığında 1985’te ilk defa seçim kazanıldı. Ve mücadele devam etti. Herkesin annesi, babası kendisi için kahramandır. O da benim kahramanımdı” dedi. 

YÜCEL'DEN SON GÖREV MESAJI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Hayatını emek ve demokrasi mücadelesine adamış, ülkemizin daha demokratik, tam bağımsız bir ülke olması için mücadele vermiş çok değerli bir ismi son yolculuğuna uğurlamak için bir aradayız. Veli Aksoy erken yaşta başladığı siyaset hayatına SODEP, SHP ve CHP’de ilçe başkanlığından, belediye meclis üyeliğine, il genel meclis üyeliğinden, milletvekilliğine, genel sekreter yardımcılığı, MYK üyeliğine kadar çok çeşitli görevlerde aktif görev almış, emek vermiş, partimize ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş bir isim.  Bugün gerçekten böyle değerli bir ismi son yolculuğuna uğurlarken onu dostları, ailesi yalnız bırakmamıştır.  Ben başta acılı ailesine ve tüm sevenlerine ve tabii ki partimize baş sağlığı diliyorum" dedi. 

BAYIR'DAN AKSOY'A VEDA

Veli Aksoy'un 40 yıldır mücadele arkadaşı olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Veli Aksoy 1980’de partimiz kapatıldığında birileri gibi evine kapanmadı. Hep birlikte 1983’te başladığımız SODEP mücadelemizde bir sol partiyi hayata geçirdik. Veli o gündür bu yana 40 yıla yakın mücadele kardeşimdir. Parti içinde birlikte aynı safta çok olduk. Mücadeleyi severdi. Bunun sonucunda 80’li yılların sonu ve 90’lı yıllarda üç dönem milletvekilliği yaptı. Bildiği doğruyu yüz yüze söyleyen bir yapısı vardı. Kemal Anadol ile iyi bir eküriydiler. Görevini layıkıyla yapan bir arkadaşımdı. Işıklar içinde uyusun” diye belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Veli Aksoy benim için bir ağabey gibidir. Kendisiyle Menemen’de siyaset yapmıştık. Öncelikle gerçekten iyi bir insandı. Namuslu ve halkını seven bir adamdı. Örgütünü, ailesini, dostlarını seven ve kıymetini bilen bir adamdı. Mekanı cennet olsun. Yıldızlar yoldaşı olsun” şeklinde konuştu.

chp chp izmir veli aksoy serdar aksoy son veda izmir milletvekili