CHP İzmir Gençlik kollarından "AKP-FETÖ" sergisi! "Aldığımız nefes haram olsun"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları başkanlığı dün AKP gençlik kolları tarafından gerçekleştirilen 'CHP-FETÖ' işbirliği adlı sergisine cevap vermek adına İzmir Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

Oktay Güçtekin / Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları başkanlığı dün AKP gençlik kolları tarafından gerçekleştirilen “CHP-FETÖ” işbirliği adlı sergisine cevap vermek adına İzmir Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan başkanlığında bir araya gelen CHP İzmir örgütü, “AKP-FETÖ” işbirliğini gösteren fotoğrafları sergiledi. Sergide AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında FETÖ ile birlikte çekilmiş fotoğrafları yer aldı. Sergiye CHP Gençlik kolları başkanlığının yanısıra  CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter,  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay  ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçuı da katıldı.

Sergi gösterimi sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl  Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan,  AK Parti Gençlik Kollarına sert bir dille yüklendi.  Uyan yaptığı konuşmada ülkeyi AKP ve FETÖ'den temizlememeleri halinde bugün aldıkları nefesin kendilerine haram olacağını söyledi. Uyan “Bizler bugün  burada akıl tutulması yaşayan arkadaşlara seslenmek istiyorum.  16 yıldır bu yolda beraber yürüdüler. Beraber ıslandılar,  bunu hatırlatmak istiyoruz.   Bilal  oğlana anlatır gibi anlatacağız.   Bıkmadan, usanmadan anlatacağız.  Ki kandırılmasınlar, kandırıldıklarında  olan yoksula, işçiye oluyor  ama o zenginlere saraylarda oturanlara bir şey olmuyor.  Genel başkanımız Genel Kurulda  soruları ile FETÖ’nün  siyasi ayağını ve onun önü  açanları açıklamıştır.  onun da adi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nedenleri grup toplantısında tek tek dile getirmiştir. Dun buraya siyasi partiye üye olan ve  partideki siyasi geleceklerini düşünerek çok üzücü ve berbat bir açıklama gerçekleştirmiştir.  AKP  büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım  mı yoksa 397 yılla yargılanan bir kibrit copu dahi bulunmayan Aziz Kocaoğlu mu FETÖ’cüdür. Sizin vicdanınıza  soruyorum. FETÖ  bu ülkenin bir değeridir ve ona haksizlik edersiniz diyen Bekir Bozdağ mı FETÖ’cüdür.  Erzincan  savcısı  olan  İlhan Caner mi ?   Okulları ile bu ülkenin değerlerin ülkenin  değerlerini ortaya  diyen Egemen Bağış FETÖ’cü olmuyor da  Genel başkan Yardımcımız, 6 yıl haipste yatana, orada zehirlenen Tuncay Özkan mı FETÖ’cü oluyor?  Kimse kusura bakmasın sizin siyasi partiniz  de bu memleketin  gençlerinin  ahı  var. Sizin döneminizde  sorular calindi. Cemaat üyeleri sorgusuz sualsiz devlet kadrolarına yerleştirildi. Sadece cemaat yakını diye onlarca küçük  esnaf şirketleştirildi.  Esnafın, polisin  siz de ahı var.   Çünkü emniyeti,  cemaatlere  biz teslim etmedik.  Orduyu  cemaatlere biz teslim  etmedik. Hoca efendimize laf söylemek olmaz diyen sizin vekiliniz. Siz de  FETÖ başınıza  bela olacak diyen Kamer Gencin ahı var siz de.
Sizde tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar 30 yıl sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar diyen Uğur Mumcu’nun ahı var. Her şeyi bırakın, artık gerçekleri İzmir meydanından haykırmak vakti. Sizlerle bu konuyu istediğiniz yerde istediğiniz portalda tartışmaya hazırız. Genelbaşkanımız dediği gibi ister TRT’de ister  A Haber’de. Eğer burada 20-30 genç ile aslan gibi kükremeyi biliyorsanız, gelin istediğiniz yerde istediğiniz alanda tartışalım. Size istediğiniz cevabı CHP adına veririz, vereceğiz de.

Her şeyi bir kenarı bırakın. Bu ülkenin Adalet Bakanlığına bir gecede kaç  hakim atadınız o hakimlerin kaçı FETÖ’den içeride cevap verin.Ahlakınız varsa, dün buıraya çıkacak yüreğiniz varsa cevap verin. Bu ülenin Sağlık Bakanlığı’na kaç başhekim atadınız bunların kaçı şuan FETÖ’den dolayı tutuklu cevap verin. Ahlakınız ve yüzünüz varsa cevap verin. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığına FETÖ yakınlığı ile, Nur Cemaati üyesi kaç öğretmen, kaç müdür, kça müdür yardımcısı, kaç tane Milli Eğitim Müdürü atadınız ve bunların kaçı tutuklu ?

Bu ülkenin  Şeker Fabrikalarını, TÜPRAŞ’ı ve bunlar gibi nice değerlerini FETÖ şirketleri üzerinden kimlere ve hangi lobilere sattınız, şimdi kaç tane sizina tadığınız kayyumlar var hesabını verin.
Dün buraya gelip açıklama yapan ama kendi partisinin il binasının ne zaman alındığından haberi olmayan. Kimlerden, hangi FETÖ tutuklusundan alındığını bilmeyen, kandırılan genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. İl başkanlığınızı hangi FETÖ’cü denn aldınız onun öğreninin. Oturduğunuz koltuta daha önce hangi FETÖ’cüler oturuyordu önce bunu hesabını vereceksiniz, sonra gelip İzmir meydanında konuşacaksınız. Bu memleketin her tarafına soktuğunuz FETÖ’cülerin ahı var ahı. Bu ülkeye Cumhurbaşkanılığı kararnamesi ile kaç  FETÖ’cü kaymakam atadınız kaç tanesi şuan içeride ? Önce bunlara cevap verin. Biz sizi dünde uyardık bugun de uyaracağız. Dün FETÖ’ye teslim ettiniz bu ülkeyi bugün başka cemaatlere, Buna asla izin vermeyeceğiz. Sizlere İzmir’in huzurunda CHP Gençlik örgütleri adına söz veriyoruz. FETÖ’ye bu ülkeyi teslim edenler, terör örgütlerine yalpaklık yapanlar, terör örgütleriyle görüşenler ve pazarlığa oturanlar bir gün bu ülkede seçim yolu ile hesap verecek. Hesabı sormazsak.  Sizi o iktidardan düşürmezsek, bu ülkeyi cemaatlerden  temizlemezsek bize bugün aldığımız nefes haram olsun.

Devletin öğrencisini, garibanı FETÖ yurduna biz mahkum etmedik.Neredesin ey sevgili diyen mi ? Genel Başkanımızın dediği gibi FETÖ’nün siyasi ayağı Cumhurbaşkanı iradesidir. Genel Başkanımız  açıkladı;  bende soyluyorum tutuklamazsanız içeriye atmazsanız namertsiniz. Önce bunun hesabini verin sonra konuşun.  Biz bu memleketin gençlerini ayağa kaldıracağız. 81 ilin dağlarında çiçekler  açar.
" diye konuştu.