CHP İzmir Gençlik'ten infaz düzenlemesine tepki! "Milyonların vicdanını yaralamıştır"

TAKİP ET

AKP ve MHP'nin ortak şekilde hazırladığı infaz yasası değişikliğinin TBMM'den geçmesinin ardından siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Örgütü ise dün meclisten geçen infaz düzenlemesi ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi -Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen infaz düzenlemesi kararı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları İlçe Başkanlıklarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Resmi sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan CHP İzmir Gençlik İlçe Başkanlıkları, yasa tasarısına olan tepkilerini  #BuSuçaOrtakOlma etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla duyurdu.  Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar, Dikili,Menderes, Bayındır,Çiğli, Karşıyaka, Menemen,Selçuk,Konak,Bayraklı ve Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanlıkları twitter’dan paylaşımda bulunurken gazetemize konuşan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan alınan kararın milyonların vicdanını yaraladığını söyledi.

İşte CHP İzmir Gençlerinden yapılan o paylaşımlar;

CHP Bayındır Gençlik Kolları; Kasten yaralama suçunun nitelikli hallerine "Kadına karşı işlenmesi halinda" ibaresi eklensin!


CHP Çiğli Gençlik Kollar; Yazan Suçlu, Hırsız Suçsuz.


CHP Dikili Gençlik Kolları; Avukatlar, gazeteciler, akedemisyenler içeri; Katil, hırsız, istismarcı dışarı...


CHP Karabağlar Gençlik Kollar; Katledilen kadın, failini nikahlı eşi değilse cezasının yarısını infaz edildikten sonra aramıza karışacak!


CHP Karşıyaka Gençlik Kolları; Tehdit, şantaj gibi suçların kadına karşı işlenmesi halinde suç nitelikli hali sayılsıl!


CHP Menderes Gençlik Kolları; Ceren Özdemi'i cezaevinden izinli çıkıp firar eden katil öldürdü. Açık cezaevine geçme hakkı kazanan mahkımları izinli saymayın!


CHP Menemen Gençlik Kolları; Fuhuş yaptıranlar indirime girip serbest kalıcakken gazeteciler, aydınlar içeride olmaya devam edecek!


CHP Bayraklı Gençlik Kolları


CHP Buca Gençlik Kolları; Hükümlü olan kimseye denetimli serbestlik uygulanmaya başladıktan sonra yeni bir ceza davasından yargılamaya başlanırsa yargılama esnasında masumiyet karinesine aykırı olarak o kişinin açık ceza infaz kurumuna gönderilmesine karar verilebilecek.


CHP Konak Gençlik Kolları; Fuhuş yaptıranlar indirime girip serbest kalacakken; gazeteciler,aydınlar içeride olmaya devam edecek!


CHP Selçuk Gençlik Kolları

Gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ise verilen kararın milyonların vicdanını yaraladığını söyledi. Başkan Uyan "Cumhuriyet Halk Partisi İzmir gençlik örgütleri olarak bu yasa tasarısının vicdanları yaraladığının farkındayız. Amacımız arzumuz Anayasa’da ki eşitlik ilkesine bağlı düzen içerisindeki bir yasa tasarısıydı. Ancak burada rüşvetçiler,yolsuzluk yapanlar,çocuk tacizcileri dışarıya salınırken, aydınlar, gazeteciler ve diğer düşünürlerin içerisinde olmadığı bir yasa tasarısıydı. Bu karar vicdanları yaralıyor. Biz kadına şiddet yasası bekliyorduk ancak karşımıza böyle bir yasa çıktı. Bu yasada AKP ve MHP’nin oyları ile geçti. Biz onlara durun diyerek tepki gösterdik ancak onlar durmamayı tercih ettiler. Bu karar da milyonlarca insanın vicdanını yaralamış durumdadır" diye konuştu.
 

chp gençlik kolları