CHP İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası açıldı

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir il Başkanlığı binasının açılışına ve Buca Metrosu'nun temel atma töreni için bugün İzmir'e geldi. İlk durağı partisinin yeni merkezi olan Kılıçdaroğlu, kurdeleyi Tunç Soyer ile beraber keserek, açılışı gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında ilk olarak partisinin İl Başkanlığı’nın resmi açılışını yaptı.

CHP İzmir İl Başkanlığı, 2020 yılında gerçekleştirilen il kongresinin ardından Şair Eşref Bulvarı üzerindeki il binasının artık kendilerine yetmemesi nedeniyle Alsancak Kültür Mahallesi’nde 5 katlı bir binayı satın almıştı. 

Pandemi nedeniyle birkaç kez ertelenen taşınma Kasım 2021’de gerçekleşmişti. Kılıçdaroğlu, İzmir ziyareti kapsamında il başkanlığının yeni binasının resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Yüksel Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP PM üyeleri Devrim Barış Çelik ve Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.

14.30'da kortej eşliğinde il başkanlığına gelen Kılıçdaroğlu, yeni başkanlık binasının kurdelesini kesti.

Kılıçdaroğlu açılışın ardından il başkanlığını gezdi ve partililerle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, açılışın ardından Buca Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilecek nikah töreninde Elif Karaman ile Erdoğan Demir çiftinin şahitliğini yapacak.