CHP İzmir'in genç kadın adayı Alaz Tan: 'Ülkemizi aydınlık günlere taşımak için aday oldum'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili aday adayı Alaz Tan, adaylık sürecini gazetemize anlattı. Milletvekili aday adayı Tan,"20 yıl içinde her sabah daha kötü bir Türkiye'ye uyandık. 13. Cumhurbaşkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde aydınlık günlere uyanmak için vereceğimiz mücadeleyi büyütmek için ben de aday oldum' dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı 22 Mart’ta   sona erdi. Adaylık başvurusunu tamamlayarak İzmir Milletvekili Aday Adaylığı için yola çıkan  Alaz Tan, hedeflerini anlattı. Milletvekilliği aday adayı olma sürecini anlatan Alaz Tan,"1988 İzmir doğumluyum. Evliyim ve bir kızım var. İzmir Bornova Anadolu Lisesi mezunuyum. Liseden sonra AFS bursuyla Avusturya’ya giden ilk Türk öğrenciyim. Viyana Teknik Üniversitesinde Almanca anadilinde mimarlık eğitimi aldım. Almanca ve İngilizceyi çok iyi seviyede konuşuyorum. Avusturya’daki üniversite eğitimim sırasında Avrupa Birliği tarafından desteklenen GSI Progetto Projesi ile İtalya ve Kenya’da düzenlenen ‘Dünyamızı etkileyen 10 Büyük Sorun’ konulu seminerlerde Türkiye’yi temsil ettim. Hollanda merkezli dünya çapında üniversite öğrencilerinin yurt bulmasına yardımcı olan bir platformun Viyana Teknik Üniversitesi temsilciliğini yaptım” dedi.

İZMİR’DEN BİR DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Kadın girişimcilik desteğiyle kendi işini kuran Tan, “Mezun olup Türkiye’ye döndükten sonra Hastane projeleri çizen bir şirkette çalıştım. 2017 yılında KOSGEB Kadın girişimcilik desteğiyle kendi şirketimi kurdum.2017den beri devam eden başarılı bir girişimim, oturmuş bir sistemim var. Şu an Çeşme ve Bodrum’da DIZEGNIA isminde tasarım ürünlerin satışı yapılan mağazalarım var bunun dışında İzmir’de kendi markamın üretimini yaptırıyorum. Bunun dışında kurucusu olduğum Sivil Toplum Örgütü- El Emeği Dayanışma Platformu için çalışmalarım devam ediyor.6 Şubat 2023 tarihli Deprem felaketinden etkilenen şehirlerde el emeğiyle aile bütçesine destek olan kadınlarımızın motivasyonlarının ve kazançlarının deprem sonrası taşındıkları yeni yerleşim yerlerinde devam etmesi için onların sesi oluyorum” dedi.

 

İZMİR’İ TBMM’DE TEMSİL ETMEK İÇİN

Aday olma sürecini ve nedenini açıklayan Tan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir’i, gençleri ve kadınları temsil etme hayalim hep vardı. Fakat Türkiye’de yaşayan bir kadın olarak böyle bir medeni cesaret gösterip adaylık başvurusu yapmam için öncelikle kendi finansal özgürlüğümü elde etmem, kendi iş ve aile hayatımı düzenlemem gerektiğini düşünüyordum. Üniversite'den mezun olup ülkeme döndüğüm zamandan bugüne kadar hayatımda hiç bitmeyen bir gayret vardı. Gelecek planlama hedeflerim ve bu doğrultuda çalışmalarım oldu. Yeni mezun bir mimar olarak işe başlama sürecim, sonrasında genç girişimci olarak kendi işimi kurmam, pandemi sürecinde işletmemin sürekliliğini sağlama çabam, enflasyonist ortamda şirketimi ayakta tutma mücadelem ve bunlar yaşanırken aynı zamanda evlenip, çocuk sahibi olup, çalışan bir anneye dönüşmem… Bugün itibariyle iş hayatımı rayına oturttum, ailemi kurdum, kızım büyüdü, okula başladı. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bireysel hedeflerimi gerçekleştirdikten sonra toplumsal hedefime odaklanma vaktinin geldiğini düşündüm ve Türkiye’de yaşayan her bireyi, öncelikle kadınları, gençleri, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım şehir İzmir’i TBMM’de temsil etmek için milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptım” dedi.

 

 AKILCI VE İVEDİ ŞEKİLDE HAREKET EDECEĞİM

İzmir'den aday gösterilmesi durumda ortaya koyacağı farklara vurgu yapan MV. Aday adayı Alaz Tan,"Milletvekilliği aday adaylığı sürecimde Dikili’den Kiraz’a kadar İzmir’in ilçelerini gezme ve yerel halktan bundan önceki seçim süreçlerinde ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dinleme fırsatım oldu. Gittiğim bütün ilçelerde beni çok pozitif karşılayan CHP İlçe Başkanlarından, kadın ve gençlik kollarına, örgüt üyelerine ve ofis çalışanlarına kadar, bana gösterdikleri misafirperverlik ve sohbetleri için sizin aracılığınızla teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Milletvekili seçilmem durumunda İzmir İl başkanlığı, ilçe başkanlıkları, örgütler ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olup temsilcisi olmak için aday olduğum şehrin tüm meselelerini çözmek için ılımlı, akılcı ve ivedi şekilde hareket edeceğimden hiç şüpheleri olmasın. Bugüne kadar bana verilen ve kendime vazife edindiğim tüm görevleri hakkıyla yerine getirdim ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğim.  Bunun dışında bana göre yaratacağım en büyük farklardan biri empati yeteneğim ve uzlaşmacı, esprili kişiliğim olabilir çünkü ben benim gibi düşünmeyen herkesle iletişim kurup, herkesin fikirlerini dinleyip, ortak bir çözüm bulmaya çalışır sonunda da mevzuyu tatlıya bağlarım. Uzaktan bakıldığında çözümsüz gibi görünen her konuda bu istisnasız böyle olmuştur. Karşıt görüşteki kişinin fikri hemen değişmese bile olaylara farklı bir pencereden bakmaya yönlendirmek ve aklına ‘Acaba gerçekten öyle olabilir mi? ‘sorusunu getirmek bile benim için çok değerli. Kalıplaşmış düşünceleri hemen değiştiremeyiz, fakat eşitlikçi, liyakatli, adaletli, inovatif ve huzurlu yeni Türkiye için denemeye değer” dedi.

DUYGULARIMI HAPSE GİRMEYECEK ŞEKİLDE İFADE EDEMİYORUM

20 yıllık AKP iktidarını değerlendiren Milletvekili aday adayı Alaz Tan, "20 yıllık AKP iktidarını anlatan en iyi cümle, Yazar ve oyuncu Feyyaz Yiğit 6 Şubat 2023 deprem felaketi sonrasında kurduğu ‘’duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum’’ cümlesidir. O kurmamış olsaydı büyük ihtimalle şu an ben de benzer bir cümleyle özetleyebilirdim. 20 yıl içinde her sabah daha kötü bir Türkiye’ye uyandık.Hayatın her alanında bu kadarı da olmaz artık dediğimiz her şey oldu, olmaya devam ediyor ve maalesef yaşananlara itiraz etme ve düşüncelerimizi ifade özgürlüğümüz elimizden alındı. Ben de artık aydınlık yarınlara uyanmak için elimi taşın altına koymak istedim.13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde aydınlık günlere ülkemizi taşımak için vereceği mücadeleye büyütmek için aday olmaya karar verdim” dedi.

alaz tan chp aday adayı