CHP İzmir Kadın kollarından 8 Mart açıklaması! Balcı "Kadınları susturamazsınız, korkutamazsınız"

TAKİP ET

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı açıklamada 'Biz kadınları susturmazsınız, korkutamazsınız; özgürce, adilce yaşamak için birleşeceğiz' dedi. Balcı: Bugün hadi oradan deme günü!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın önerdiğinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü basın açıklamasına 30 İlçenin Kadın Kolları ve yönetimi ile CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’da katıldı. 

‘İZİN VERMEYECEĞİZ’
Basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları Başkanı Balcı, kadınların haklarını savunmaya devam edeceklerini ve bundan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Balcı, “Bugün 163 yıl önce daha iyi çalışma koşulları için greve giden ancak yanarak can veren Newyork’lu 129 kadın işçinin şahsında geçmişte ve günümüzde hak mücadelesi veren kadınların, işçilerin,  yoksulların ve ezilenlerin anısın mücadele azmimizi törpülemenin günü. Bugün kadının kaç çocuk doğuracağından, nasıl doğuracağına, sokakta ne giyip giyemeyeceğine, sokağa saat kaçta çıkacağına, çıkmayacağına, gülüp gülemeyeceğine, hangi işi yapı, yapamayacağına,  çalışıp çalışamayacağına, karışanlara sana ne deme günü. Bugün kadını toplumsal yaşamdan çekmeye, çalışma yaşamının dışında tutmak isteyenlere, bedeni üzerinde hak iddia edenlere birey olarak değil; eş, anne, namus öznesi olarak görenlere kadın erkek eşitliğinin ne demek olduğunu anlamazdan gelip fıtrata ters diyenlere hadi oradan demem günü. Bugün kadını cinsel şiddetin mağduru yapanlara, eğitim hayatının dışında bırakanlara, çocuk yaşta evlendirenlere, çalışma hayatında sömürenlere, eşit emeğe eşit ücret vermeyenlere, siyasi yaşamda geri mevzilere atmaya, dar alanlara, sıkıştırmaya çalışanlara hayır deme günü. Biz kadınlar kadının kimliği, bedeni, özgürlüğü üzerinden baskı ve şiddete her gün yüzlerce korkunç örnekle tanık oluyoruz. Biz çok şey istemiyoruz. Biz eşit, adil, insan onuruna yaraşır barış içerisinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Vermezlerse de alacağız… Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesini uygulamamak için her yolu deniyorlar, tartışmaya açıyorlar ama buna izin vermeyeceğiz. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz; özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine devam edeceğiz. Bize görülen eşitsizliği, şiddeti kabul etmiyoruz. Bize biçilen rolleri hele hiç kabul etmiyoruz. Yaşamımızı kontrol etmek isteyenlere sesleniyoruz. Biz kadınları susturmazsınız, korkutamazsınız; özgürce, adilce yaşamak için birleşeceğiz.” diye konuştu.
 

chp izmir kadın kolları 8 mart açıklama nurşen balcı kadınları susturamazsınız korkutamazsınız