CHP İzmir kongresine saatler kaldı... İşte tüm detaylar!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, Cumartesi gün gerçekleşecek olan İl başkanlığı seçimine kilitlendi. Kongreye 24 saat'ten az bir süre kala kongrenin tüm detayları belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, Cumartesi gün gerçekleşecek olan İl başkanlığı seçimine kilitlendi. Kongreye 24 saat’ten az bir süre kala kongrenin tüm detayları belli oldu!
 
CHP İzmir’de gözler 8 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Kongre Celal Atik'te

İzmir Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşecek kongre saat 10:00’da başlaması bekleniyor.

Divan’da Karaca
Katılımın yoğun geçmesi beklenen kongrenin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yapacağı konuşuluyor.

600 delege
Cumartesi gerçekleşecek kongrede , 30 ilçede ilçe seçimlerinde seçilen 600 delege dışında doğal delege olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, İl yönetimi ve il disiplin kurulu üyeleri oy kullanacak.

Büyük kurultay için 56 delege seçilecek
Delegeler il başkanı dışında, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek.

İki rapor oylanacak
Kongrede 2 yıllık dönemle ilgili çalışma ve hesap raporu okunacak. Her iki rapor da ayrı ayrı oylanacak.

Kritik rakam ‘’65’’
Kongrede il başkan adayı olmak için yeterli imza sayısı 65. 30 ilçe başkanının destek verdiğini açıkladığı mecvut ilçe başkanı Deniz Yücel dışında, kongrede aday olmak isteyenler Divan’a topladıkları 65 imzayı teslim etmek zorunda. 

Oy kullanımı için 80 kabin
Salonda seçim kurulu 8 sandık ve 80 kabin kuracak.

Çarşaf / Blok belirsizliği
Kongrede blok/çarşaf liste oylaması yapılacak. Blok listeli seçim olması halinde kongrenin aynı gün içinde sonuçlanması bekleniyor. Çarşaf listeli seçim olursa seçim mesaisi Pazar gününe sarkacak. Delegeler il başkan adayı/adayları dışında il yönetimine ve kurultay delegeliğine aday olan isimleri seçecek. Çarşaf listeli seçimde Yücel’in anahtar listesi dışında farklı anahtarların olması bekleniyor.

10 yıl sonra tekrarlanacak mı?
Kongre de Deniz Yücel haricinde bir adayın çıkmaması durumunda CHP İzmir’de 10 yıl sonra bir il kongresi tek adaylı olmuş olacak.

Seçilirse ikinci isim olacak
30 ilçe başkanının desteğiyle salona il başkan adayı olarak girecek olan Deniz Yücel’in aday olması ve seçilmesi halinde 17 yıl aradan sonra üst üste 2’inci kez kongre kazanan isim olacak.