CHP Kadın Kolları Genel Başkan adayı Parmaksız'dan iddialara net yanıt: "Birleşme söz konusu değil" 

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimlerinde Genel Başkanlık için aday adaylığını açıklayan Sibel Parmaksız, hakkında çıkan iddialara yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Birleşme kararı aldığı iddialarını yalanlayan Parmaksız, birleşme gibi bir olayın kesinlikle söz konuşu olmadığını söyledi.

İzmir Gündemi / Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen büyük kurultay sonrası gözler pandemi nedeni ile 2 kez ertelenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimine çevrilmişti. 9 Ağustos tarihinde yapılmasına karar verilen Kadın Kollar seçimi için ise İzmir’den iki aday adayı bulunuyor. CHP İzmir’den Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimleri için Sibel Parmaksız ve Ayten Gülsever aday adaylıklarını açıklamış ve geçtiğimiz günlerde Sibel Parmaksız’ın başka bir aday ismi üzerinde uzlaştığı iddia edilmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine konunun gerçeği yansımadı açıklayan Sibel Parmaksız, yazılı bir açıklama yaptı. Parmaksız, kendisinin ve ekibinin kadın mücadelesi için yola çıktığını belirttiği metinde, hiçbir aday üzerinde bir birleşme olmadığını söyledi.

Zorunlu açıklama başlığı ile duyurulan metinde şu ifadelere yer verildi;

“Söylemekten yoruldum”

Ben söylemekten yoruldum ama bazı arkadaşlarımız ne yazık ki laf üretmekten yorulmadı.

Hakkımda aylardır devam eden söylentilere televizyon programında ve sosyal medya kanallarında gereken cevabı verdiğimi düşünüyordum. Ancak yine ve yeniden açıklıyorum.

Sibel PARMAKSIZ ve ekibi kadın mücadelesi için yola çıktı. Gerçek anlamda bir değişim için yola çıktı. Hiçbir aday ile birleşme konuşması yapmadık ve yapmayacağız.

Tekrar altını çiziyorum; “listemiz kırmızı ve bu listeye Sibel PARMAKSIZ ‘ın başkanlığında katılmak isteyen arkadaşlarımıza elbet kapımız açık.”

Biz güzel ve geniş bir aileyiz. Hiç kimseyi bu ailenin dışında görmek kimsenin haddi değildir ve hakkı da yoktur.

Kadınları kucaklamak, birlik ve dayanışma içinde olmak, çalışma prensiplerimizin en başında yer alır. İsteyen arkadaşımız bizimle birlikte bu mücadelenin bir parçası olabilir. Buna sonuna kadar açığız.

 

“Birleşme söz konusu değil”

Ne değerli arkadaşımız Fatma Köse, ne de değerli arkadaşımız Ayten Gülsever ile birleşme konuşması asla yapılmadı. Bizim başkanlığımız dışında yapılacak konuşmalara kapalıyız.

Kasıtlı olduğuna inandığımız söylentilerin nedenlerini tahmin etmemiz zor değil. Çünkü geliyoruz..

Yalan üzerine siyaset yapma biçimi bize ait olmadığı gibi asla parçası olmadık, olmayacağız.

Fikirler, hedefler, projeler konuşulsun. Partimizin ve ülkemizin ihtiyacı olan kadın hareketinin liderliğine talip olmak ciddi sorumluluk ister.

Bazı arkadaşların bunları hatırlamalarını ve kadın mücadelesine inanarak davranmalarını umar, saygı ve sevgilerimi sunarım.

chp kadın kolları genel başkanlık seçim aday parmaksız birlşeme söz konusu değil