CHP Kadın Kolları'nda İzmir'den MYK'ya hangi isimler girdi?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimi tamamlandı. İzmir'den iki ismin aday adayı olduğu CHP Kadın Kolları, Ankara Bilkent Odeon'da gerçekleşen Kurultay ile yeni başkanını seçti. Mevcut başkan Fatma Köse ile yarışan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Aylin Nazlıaka, 309 oyla yeni başkan oldu.

İzmir Gündemi / CHP’de geçtiğimiz ay sonunda gerçekleştirilen Büyük Kurultay sonrası partinin yeni yönetim kademeleri belli olmuştu. Büyük Kurultay’ın ardından ise gözler Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimlerine çevrildi. İzmir’den 2 aday adayı bulunan yarışlarda, kongre salonunda Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever, bir diğer İzmirli aday Aylin Nazlıaka’yı destekleyerek adaylıktan çekilmişti. Genel Başkanlık için kıyasıya süren yarışta Aylin Nazlıaka 309 oy, Fatma Köse ise 204 oy aldı. Alınan bu sonucun ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka oldu.

İzmir'den MYK'ya giren isimler belli oldu
Tamamlanan Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimleri sonrasında ise MYK’ya seçilen isimler belli oldu. Listeye giren isimlerin başında Genel Başkan Seçilen Aylin Nazlıaka’nın lehine adaylıktan çekilen Ayten Gülsever yer alırken, CHP İzmir eski İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve eski Urla İlçe Başkanı Hatice Semerci MYK’ya giren isimler oldu. Fatma Köse’nin listesinde bulunan Songül Gök’te MYK’ya giren bir diğer İzmirli isim oldu.

İki isim çizik yedi
CHP Kadın Kolları Başkanı Seçilen Aylin Nazlıaka’nın yedek listesinde ilk sırada bulunan ve geçen dönem MYK üyesi olan Perihan Yardımcı'nın kendisi yerine yazdırdığı bilenen Ecem Gül ise seçimlerde yediği çizik sonrası 39 kişilik yedek listenin dışında kaldı. Nazlıaka’nın MYK Asil listesinde yer alan Perihan Altıok’da, listede çizik yiyerek MYK’da kendine yer alamayan isimler arasına girdi
 

chp myk