CHP Karabağlar'da 4 yıl sonra devir teslim! Türkbay, "Ben değil biz olacağız"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci hız kesmeden devam ederken bir yandan da seçimleri kazanan İlçe başkan adayları görevlerini devralmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz hafta Karabağlar İlçe kongresini 3 oyla kazanan ve ''Ben değil, biz olmak için geldim'' söylemiyle yeni İlçe başkanı seçilen Mehmet Türkbay, eski ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız'dan görevi devraldı.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi -Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci hız kesmeden devam ederken bir yandan da seçimleri kazanan İlçe başkan adayları görevlerini devralmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz hafta Karabağlar İlçe kongresini 3 oyla kazanan ve ‘’Ben değil, biz olmak için geldim’’ söylemiyle yeni İlçe başkanı seçilen Mehmet Türkbay, eski ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’dan görevi devraldı.

Yeni ilçe binası önünde bekleyen yoğun kalabalığın karşıladığı Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, eski ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’dan görevi devraldı. Devir sırasında konuşma yapan Türkbay ‘’Ben geçmişte bu görevi yapan başta Ali İhsan Yıldız olmaz üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir nöbettir geçmişte bu nöbeti arkadaşlarımız tuttu. Şimdi ise bu nöbeti tutma zamanı bize geldi. Artık iç çekişmeleri bir kenara bırakacağız. Kongremizi yaptık. Şölen içerisinde geçen bir kongre oldu. Bundan sonra dışa dönük çalışmalar yapacağız. AKP iktidarını nasıl deviririz, parlamenter sistemi tekrar nasıl tekrar hayata geçiririz diye bunun çalışmalarını yapacağız. Çok  daha fazla birlikte olacağız. Sayın Yıldız ve diğer yönetici arkadaşlarımızın tecrübelerinden ve deneyimlerinden mutlaka faydalanacağız. Daha sık bir arada olmaya çalışacağız. Sokaklarımızı gezeceğiz, esnaflarımızı gezeceğiz. Muhtarlarımıza ziyaretlerde bulunacağız, partililerimizle daha iyi diyologlar kuracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki dönemde daha iyi koşullarda çalışmaya gayret edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kim taş üzerine taş koymuşsa onun benim kalbimde  sevgisi saygısı ayrıdır.’’ ifadelerini kullandı.

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ardından açıklamalarda bulunan eski ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız ise ‘’Burada 4 yıl görev yaptım. Görev yaptığım sürece mutlaka içimizde kırılganlıklar olmuştur. Bundan sonraki süreçte de partimin yine içinde olmaya devam edeceğim. Partim ne görev verirse bundan önce olduğu için her zaman göreve hazırım.

 Evet bu parti içinde bir hizmet yarışıdır.Bugün delege arkadaşlarımız Sayın Türkbay’a görevi verdi.  Biz görevimizi nasıl yaptıysak, bundan sonra da arkadaşımıza tüm kolaylıkları ve çalışmaları sağlamaya hazırız. Biz asıl birlik ve dayanışma içerisinde 17 yıldır bizi yöneten tek adam rejimine karşı mücadelemizi ön plana çıkaracağız. Nasıl Karabağları  CHP’nin kalesi haline getirdiysek, bundan sonra da genelde  iktidar olarak anayasal yolla bu tek adam rejimini tekrar değiştirerek, demokratik parlamenter sisteme geçmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Görevi eski ilçe başkanı Yıldız’dan devralan  Türkbay sonrasında eski ilçe başkanına plaket taktim etti. Plaket taktiminden sonra ilçe binası önünde bekleyen kalabalığın yanına giderek kalabalığa seslenen Mehmet Türkbay ‘’Aslan yürekli kadınlarımız, değerli dostlarım, değerli yoldaşlarım.Emeklerinize yüreklerinize sağlık. Cumartesi günü şölen havasında geçen ilçe kongremizi tamamladık. CHP’ye yakışır bir kongre yaptık. Bu kongre de emek harcayan tüm dostlarımızı kutluyorum. Kongre süreci bitti.  İçe dönük tartışmalarımız, demokrasi mücadelemiz bitti. Artık dışa dönük çalışma zamanı geldi. AKP iktidarına karşı mücadele zamanı geldi. Önümüzdeki genel seçimlerde başkanlık sistemine son vermemiz, parlamenter sistemii yeniden hayata geçirmemiz için çok çalışmamız lazım. Yine bu iş aslan yürekli kadınlarımıza, cesur gençlerimize ve sizin gibi ak saçlı arkadaşlarımıza düşüyor.

Kadınlarımızın şevkatinden, gençlerimizin enerjisinden ve tecrübeli arkadaşlarımızın tecrübesinden faydalanarak bu işi insallah birlikte başaracağız. Değerli dostlar başından beri iddia ettik, inandık. Karabağlarda CHP kazandı. Karabağlarda bundan sorna sevgiyi, birlikteliği çoğaltacağız. Her zaman dediğim gibi . Birlikte olursak kazanırız. Biz herkesi kucaklamaya çalışacağız. Bundan sonra evimiz burası. Vaktiniz olduğu zaman gelin kapımız her zaman açık. Unutmayın hepiniz birer ilçe yöneticisi hepiniz birer ilçe başkanısız.’’ ifadelerini kullandı.
 
 

karabağlar devralan türkbay ilk açıklama biz değil ben olmayacak kongre ilçe başkanlığı chp cumhuriyet halk partisi