CHP Karabağlar'dan örnek dayanışma! Başkan Türkbay "CHP çok güçlü bir örgüte sahip"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Karabağlar İlçe örgütü  COVİD-19 pandemisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarını unutmadı. Karabağlar örgütü CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay önderliğinde, toplanan 250 kolilik yardımı Karabağlar'da bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Dağıtım sonrası gazetemize konuşan Başkan Türbay, özellikle bayrama kadar ihtiyaç sahiplerine yardımlarının hızla devam edeceğini söyledi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi - COVİD-19 pandemesi süresince gerek gençlik kolları gerek ilçe örgütü ile Karabağlar’da bulunan dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe örgütü, bir yardım kampanyasına daha imza attı. CHP Karabağlar örgütü mahalle muhtarları ve meclis üyeleri aracılığı ile tespit edilen vatandaşlar için yardım kolileri hazırladı. İlçe örgütü, meclis üyeleri ve Karabağlarlı vatandaşlar tarafından tedarik edilen 250 kolilik gıda yardımı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın da katılımı ile  ihtiyaç sahibi evlere kadar götürüldü. Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Karabağlar ilçe Başkanı Mehmet Türkbay, gerçekleştirilen yardımların  bundan sonraki süreçte de devam edeceğini söyledi.
 
“Yardımlarımızı sürdüreceğiz”
Karabağlar’da ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım kolilerinin devamının geleceğini söyleyen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, desteğin tamamen örgütsel bir dayanışma olduğunu söyledi. Türkbay “Yardım kolilerimiz hayırsever vatandaşlarımız tarafından alınan ve bize teslim edilen kolilerdir. Tamamen örgütsel bir dayanışmadır. Sadece dün 250 koli erzak paketini Karabağlar’da bulunan vatandaşlarımıza teslim ettik. Tabii ki bu yardımlarımız sadece 250 koli ile sınırlı kalmayacak.  İhtiyaç sahibi bölgelerimizi mahallelerimizi tesbit ederek, bizzat örgüt üyelerimizin de katılımı ile kimsenin gururunu kırmadan, bir elin verdiğini diğer el görmesin mantığı ile yardımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
“Yardıma devam etmek isteyenler oldu”
Yardım için verilen kolilerin teslim edilme bilgilerini yardım edenlere ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Türkbay, geridönüşlerin oldukça olumlu olduğunu ifade etti. Türkbay ”Yardım eden vatandaşlarımıza da yardım bilgilerini aktardık. Onlar bu şeffaf anlayıştan oldukça mutlu oldular ve içlerinden bazıları yardımlarına devam etmek istediğini örgütümüze iletti. Gücümüzün yettiği kadar bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Dün gerçekleştirdiğimiz sadece küçük bir bölümüydü. Bunun öncesi de var sonrası da olacak” dedi.
 
“CHP güçlü bir örgüte sahip”
Partisinin güçlü bir örgüte sahip olduğunun altını çizen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay , kendisinin bu konuda çok şanslı olduğunu söyledi. Başkan Türkbay “Cumhuriyet Halk Partisi güçlü bir örgüte sahip. Bende CHP Karabağlar İlçe örgütünün başkanı olarak, Karabağlarda bu kadar özverili ve gönlü bol arkadaşımıza sahip olduğumuz için çok sanşlı bir başkanım. Her mahallede dayanışma meclisleri kuruldu. Birbirleri ile iletişim  halinde oldular ve topladıkları yardımları ihtiyaç sahibi kişilere görüş ayırmaksızın teslim ettiler. Bu süreçte kamuoyuna  yansımasada Karabağlar görülmesi güç bir birliktelik örneği göstermiş durumda. Muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz de bulunduğu bölgelerde ellerinden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
“Her gün bir ekibimiz orada”
Örgüt olarak çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Türkbay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kampanya için her gün  Karabağlardan bir ekibin gittiğini söyledi. Türbay “Her gün fuara İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına desteğe Karabağlardan bir ekip gidiyor. İlk başlarda bizim örgütlememiz ile oluşan yardıma destek ekipleri, şimdi kendi aralarında konuşarak, anlaşarak, bizim söylememize dahil gerek duymadan oralara gidiyor ve çalışıyor” diye konuştu.
 
“Büyükşehir olması gerektiği gibi abilik yapıyor”
Büyükşehir’in çalışmalarına da değinen Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Büyükşehir’in ilçe belediyelerine abilik yaptığını söyledi. Başkan Türkbay “Büyükşehir tabii ki ilçe belediyelerinin abisidir. Büyükşehirde bu dönemde bu bilinç ile tam olarak tüm belediyelere abilik yapmaktadır. İhityaç sahiplerine gücünün üstünde yardım etmeye çalışıyor. Bizimde Karabağlar İlçe örgütü olarak Büyükşehir Belediyemiz ile herhangi bir sorunumuz bulunmuyor.  Çok iyi bir uyum içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Karabağlar Belediyemizde gerçekten bu süreçte gerek dezenfeksiyon gerek gıda kolisi yardımı konusunda oldukça iyi işler çıkartıyor. İşin gereğinde reklam yapmak olmadığı için bunlar fazla görülmüyor tabiki ancak vatandaşlarımız bu çalışmaları bizzat sahada görüyor” dedi.
 
“İnsanlar ile yüz yüze iletişim kursunlar”
CHP’li belediye ve ilçe örgütlerinin yardım kampanyalarının engellenmesi ile ilgili de konuşan Mehmet Türkbay, insanların çok zor durumda olduğunu söyledi. Türkbay “Biz sokaklarda ve mahallelerdeyiz. İnsanlar o kadar zor durumdaki. Bir ihtiyaç kolisi nedir ki ? Bir ailenin 2-3 günlük erzağı sadece. Ben dün yapılan yardımlarda bizzat kendim dolaştım ve insanların gördüm. Bu engellemeleri yapan kişiler sokaklara insinler ve o insanları görsünler. İnsanlarla yüz yüze iletişim kursunlar. Vatandaşlarımız önceden de zor durumdaydı ancak bu koronavirüs ile birlikte dahada zor durumda kaldılar” diye konuştu.
 
“Bayrama kadar yoğun bir şekilde devam edecek”
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, ilerleyen süreçte de yardım kampanyalarının devam edeceğini söyledi. Başkan Türkbay “Bundan sonraki süreçte de yardım kampanyalarımız özellikle bayrama kadar yoğun bir şekilde devam edecek. Büyükşehir’in de yürütmüş olduğu çiftçilere destek projesi vardı. Ekilen ürünler dallarında kalmasın diye bir kampanya başlatılmıştı. O kampanya için de gençlik kollarımızın başvurularını yaptı ve hasat zamanı oralarda görev alacaklar. Umarız ki bu süreç biran önce tamamlanır ve insanlarımızın ekonomik gücü bir an önce toplanır” ifadelerini kullandı.
 

chp karabağlar mehmet türkbay