CHP Karabağlar dayanışma yemeğinde buluştu! Başkan Türkbay'dan iktidar vurgusu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilen kongrede ilçe başkanı seçilen Mehmet Türkbay ve yönetimi "Karabağlar İlçe Başkanlığı Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği" nde partililer ile bir araya geldi

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi- Cumhuriyet Halk Partisi'nde 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilen kongrede ilçe başkanı seçilen Mehmet Türkbay ve yönetimi "Karabağlar İlçe Başkanlığı Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği" nde partililer ile bir araya geldi.
 
Karabağlar ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Kani Beko, Bedri Serter, İzmir eski Milletvekili Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.
 
Türkbay'dan iktidar vurgusu!
Düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Karabağlar İlçe Başkanı Avukat Mehmet Türkbay, “31 Mart’ta yapılan yerel seçimler ve sonrasındaki İstanbul seçimleri gösterdi ki artık iktidar çok uzakta değil. Parlamenter sisteme geçmek, tek adam rejimine son vermek adına el ele, kol kola birlikte çalışmak zorundayız. Halk bizden bunu bekliyor” diye konuştu.
 
''31 Mart'ta planlanan oyunu bozdunuz''
Karabağlar İlçe başkanı Mehmet Türkbay’ın ardından partililere seslenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bizim Atatürk ilke ve devrimleriyle hesabı olanlara karşı, Cumhuriyet devrimleriyle hesabı olanlara karşı, ülkesini seven Cumhuriyet değerlerine bağlı yurttaşlarımızla birlikte dayanışmamız gerekiyor. O yüzden birlik beraberlik dayanışma ruhunu güçlendireceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attık. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bugün CHP 11 büyükşehirde 10 ilde 200’e yakın ilçe belediyesinde seçimleri kazanmış durumda. 25 sene sonra, AKP’ye yerelde iktidarı getiren İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu yeterli mi? Elbette değil. Bu başarıyı, partimizi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmak zorundayız. AKP’nin, Cumhur İttifakı’nın metropolde gözüne kestirdiği birkaç ilçeden biriydi Karabağlar. Ama siz 31 Mart’ta sizler bu oyunu bozdunuz, seçimi kazandık. Bugün birlik beraberlik dayanışma yemeğini düzenleyen yeni seçilen Karabağlar İlçe Başkanımız Mehmet Türkbay’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki partimizin oylarını daha da yukarılara taşıyacak. Bu görevler fedakarlık, özveriyle yapılan görevler. Biz bu görevleri partimiz için yapıyoruz, bu görevleri ülkemiz için, kentimiz için yapıyoruz. Ben yeni göreve gelen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
 Beko ''Karabağlar'a Erdoğan gelse de alamaz''
Programa katılan Milletvekilleri adına konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise “31 Mart’ta ne dedik; ‘Karabağlar’ı Recep Tayyip Erdoğan gelse alamaz’ dedik. AKP iktidarına karşı toplumsal muhalefet içerisinde demokrasi mücadelesi verenlerle yan yana omuz omuza olma zamanı geldi. Türkiye’yi dolaşan lastikçi Kani olarak diyorum ki, tünelin ucunda demokrasi var, barış var, adalet var ve CHP’nin iktidarı var. Faşist diktatörlere karşı yan yana omuz omuza mücadele etmek boynumuzun borcudur. Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm, yaşasın halkların kardeşliği. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz.” dedi.
 

chp karabağlar dayanışma yemeği buluştu başkan türkbay iktidar vurgusu