CHP Karabağlar gençliğinden kongreye damga vuran başarı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde hafta sonu tamamlanan gençlik kolları kongresi sonrası Yönetim Kurulu ve Kurultay Delegesi seçilen isimler belli oldu. Karabağlar'da 6 isim görevlendirilirken konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Karabağlar Gençlik Kolları İlçe Başkanı Fatmagül Uysal seçilen isimlere başarılar diledi.

Mehmet Ali Ejder / İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Cumartesi günü tamamlanan İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi sonrası Yönetim Kurulu'na giren isimlerde belli oldu. Mert Anıl Akgül ve Burak Kotan'ın yarıştığı seçimlerde 151 oy alan Burak Kotan CHP'nin yeni İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Gerçekleşen seçim sonrası ise yönetime giren ve kurultay delegesi seçilen  isimler belli oldu. Kotan'ın listesinde yer alan  Yönetim Kurulu ve Kurultay Delegeliği'ne Karabağlar'dan 6 isim yer aldı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal seçilen isimleri tebrik ettiğini söyledi. Uysal ayrıca kongrede basına karşı gerçekleşen saldırıyı sert bir dille kınadı.



"Umarım görevlerinde başarılı olurlar"

Gazetemize konuşan Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal Karabağlar'dan Yönetim Kurulu ve Kurultay Delegesi seçilen isimleri kutladı. Uysal "29 Ağustos'ta gerçekleştirdiğimiz 16.Olağan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongremizde Karabağlarımız'da delege arkadaşlarımın ortak akıl, fikir ve iradesi ile almış olduğumuz karar neticesinde destek verdiğimiz beyaz liste ile yarışı tamamlayarak, göreve seçilen Burak Kotan Başkanımızı, Yönetim Kurulunu ve Kurultay Delegelerini tebrik ediyorum. İlçemizi temsilen Yönetim Kuruluna seçilen Özge Bayın, Oğuzhan Demir ve Murat Er'i, Kurultay Delegeliğine seçilen Onur Kanık, Hamza Mengüç, Deniz Alpar'ı tebrik ediyorum. Umarım görevlerin çok başarılı olurlar. Tabii ki  iki adaylı  geçen kongre sürecinde diğer aday arkadaşımız Mert Anıl Akgül ve arkadaşlarımızı da göstermiş oldukları mücadele için tebrik ederim. 

"Bu tür olayların tekrarının olmamasını diliyorum"

Olaylı kongrede basın mensuplarına gerçekleşen saldırı ile ilgili de konuşan Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uysal bu tür olayların bir daha yaşanmamasını umduklarını söyledi. Uysal "Ayrıca kongre sonuçlarının açıklamasının ardından yaşanan tatsız olayları üzüntü ile yaşadık. Özgür haber alma ve yapma hakkını savunduğumuz basın emekçilerimiz için mücadele eden Cumhuriyet Halk Parti'li gençler olarak parti içi demokrasi anlayışı ile barışçıl bir ortamda gerçekleşmesi gereken seçimlerimizde bu tür olayların tekrarı olamamasını diliyorum. Kargaşa esnasında böyle bir talihsizliği yaşayan basın emekçisi Oktay Güçtekin ve diğer basın emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanabilir bir Türkiye için mücadele eden hiç bir genç arkadaşımın bu tür olayların tekrarına müsade etmeyeceğine, barışçıl bir ortam sağlayacağına eminim" ifadelerini kullandı.



Kurultay Delegeliğine seçilen Hamza Mengüç kimdir?

"26.09.1994 İzmir Konak doğumluyum. Ege üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat mezunu, 2012 Yılından beri CHP üyesiyim. Siyasetle tanışıklığımız bir çoğumuz gibi aile geleneklerinden gelmektedir. Bugüne kadar milletvekili ön seçim delegeliği ve ilce komisyonlarında görev aldım. Karabağlar Gençlik Kolları kongresinde il delegeliğine seçilerek,29 Ağustos’ta gerçekleştirilen il gençlik kolları kongresinde delege arkadaşlarımızın takdiri ile kurultay delegesi seçildim. Bana ve ekip arkadaşlarıma verdikleri destekten ötürü il delegelerimize, Beni bu göreve layık gören yol arkadaşlarıma ve listesinde yer vererek teveccüh gösteren sayın il başkanımıza teşekkür eder, Bundan sonraki süreçte kendilerine mahcup etmeyeceğimize, Partimizin iktidar yolunda önemli birer mihenk taşı olacağımıza ve gece gündü çalışacağımıza söz veriyorum" 

Karabağlar Gençlik Kolları'ndan Kurultay Delegeliği'ne seçilen Onur Kanık kimdir?

"2007-2008 yıllarında düşünsel olarak, teorik, siyasi birikim elde etmek adına siyasi kitaplar okumaya başladım. Siyasete olan ilgim 2008 yılında Aydın Çubukçu'nun "Bizim 68" adlı kitabını  okumamla başladı. 2013 senesinde Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi Veritabanı Programcılığı bölümünde öğrenci iken lise komisyonuna katılmam aktif siyasete girişimin başlangıcı olmuştur. 2015 yılında Karabağlar Gençlik Kolları Olağan Kongresinde Gençlik Kolları Başkanlığına aday oldum. Mevcut Karabağlar Ana Kademe İlçe Kongre delegesi ve yedek yönetim kurulu 1.sıra üyesiyim. Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Programlama bölümünde eğitimime devam etmekteyim. 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresinde Kurultay Delegesi seçilmemde destek olan Karabağlar Gençlik Kolları Başkanımız Fatmagül Uysal ve Ekip arkadaşlarıma ayrıca tüm il delegasyonumuza teşekkür ederim" 

Yönetim Kurulu'na seçilen CHP Karabağlar Gençlik Kolları Üyesi Oğuzhan Demir kimdir ?

26 mart 1995 İzmir konak doğumluyum. Celâl bayar üniversitesi spor bilimleri fakültesi son sınıf öğrencisiyim. 2018 Mayıs ayında cumhuriyet halk partisine üye oldum. Siyasete başlama sürecim okulumdan dolayı gecikse de CHP ile bağlarımız Ailem sebebiyle doğuştan bu yana hep devam ediyor. Partili büyüklerimden edindiğim bilgi birikim  doğrultusunda bende artik sahalarda Cumhuriyet Halk Partisi adına görevler almaya başladım. Hali hazırda mahalle delegasyon seçimlerinde “Ön Seçim Delegesi” sonrasında CHP ana kademe spor kurulu üyeliğim, Geçtiğimiz Karabağlar Gençlik Kolları seçimlerinde il delegesi seçildikten sonra 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen İzmir il gençlik kolları kongresinde ise Burak Kotan başkanımız önderliğinde partili genç delege kardeşlerimizin oylarıyla il yönetime seçildim. Bizleri yönetime layık gören başta Ekip arkadaşlarımız olmak üzere tüm genç kardeşlerime ve büyüklerime teşekkür ediyor, onların desteğini ve emeğini boşa çıkarmayacağımıza söz veriyorum. Gençlik kollarının yan güç değil, Öz güç olduğunu unutturmamak adına var gücümüzle Chp iktidarının temel taşlarını oluşturacağımızdan kimsenin şüphe olmasın"

chp chp karabağlar karabağlar chp gençlik kolları izmir