CHP Karabağlar Gençlik Kollarında oy kullanımına başlandı!

TAKİP ET

Cumhuriyet  Halk Partisi İzmir Karabağlar'da gençlik kolları seçimi heyecanı yaşanıyor.

Oktay Güçtekin / Cumhuriyet  Halk Partisi İzmir Karabağlar’da gençlik kolları seçimi heyecanı yaşanıyor. Mahalle delege, İlçe başkanlık ve İl başkanlık seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Büyük Kurultay öncesi son etap olan gençlik ve kadın kolları seçimleri, İl başkanlık seçimleri nedeniyle verilen 1 haftalık aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor.

CHP Karabağlar gençlik kolları başkanlığı için 2 kişilik bir yarış olması bekleniyor. Mevcut gençlik kolları başkanı Ünal Bakan’ın aday olmadığı kongrede, kırmızı liste ile Fatma Gül Uysal, mavi liste ile Mualla Menga’nın yarışması bekleniyor.

Saat 11’de başlaması beklenen kongre, Bozyak Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kısa bir konuşma yapan mecvut ilçe gençlik kolları başkanı Ünal Bakan “Yaklasık bir yılır süren görevim bugün son bulacaktır. Beni destekleyen ve yanımda olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada İlçe başkanlığı için yarısan iki arkadaşımıza da başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

“Bu görevi Mustafa Kemalin ‘Nutuk’ undan alıyoruz”
Kura sonrası ilk söz hakkını alan mavi liste adayı Mualla Menga “Burada burada Türkiye’ye örnek bir seçim yaşayacağız. Ne güzel ki buraya 2 kadın aday olarak çıktık. Burada tek kazanan CHP olacaktır.Aday olan diğer arkadaşıma Fatma Gül Uysal’a  buradan başarılar diliyorum. Adaylık sürecinde ilkeler ve doğrular çevresinde birleşerek bana destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Atanamayan öğretmenler için, katledilen kadınlar için, yokedilen ormanlarımız için öfkemiz var. 
Gençlerin sanılanın aksine umutları var. Biz gençler aslında kotalar arasında sıkışmaktan rahatsız. Biz bu görevi Mustafa Kemalin ‘Nutuk’ undan alıyoruz. Bizim mavi’ye olan sevdamız Selanik’te açılan bir çift göz ile başladı. Karabağlar’da masmavi dalgalar olup CHP bayarağını tüm Türkiye’de dalgalandırmak için geliyoruz.”diye konuştu.

“Gün hep birlikte iktidar yürüyüşü başlatma günüdür”
Konuşma yapan Fatma Gül Uysal ise “Bu sadace gençlik kolları seçimi  değil, gençlik mücadelesidir. Bura da iki kadın aday olmaktan gurur duyuyor ve diğer aday arakdaşımız Mualla Menga’ya da başarılar diliyorum. CHP 1920 lerde var olma çabasının bağımsızlığın adıdır. 1919 yılında Samsun’dan kalkan geminin hikayesini koruyacak ve devam ettirecek gençlik buradadır. CHP gençliği demek öldürülen, tecavüze uğrayan kadınların sesi olmaktır. Soma’da hayatını kaybeden kişileri unutmamak, unutturmamaktır. İnsanı  haklarını ve hukuku sahiplenmektir. Bu memleket biz geçlere büyük sorumluluklar vermektedir. Siyaset bana ne verecek diye değil ben topluma ne vereceğim demektir.CHP gençliği olmak demek devrimci olmak demektir. Yani değişimin umudu olmak halkın umudu olmak demektir. 
Kendi çıkarlarına ters düşen aydınları, sanatçıları gazetecileri içeri attılar. Yargının kuşatıldığı bir ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değildir. 18 yıla ulaşan AKP iktidarı, yandaşları yüceltip geri kalanları bastırma üzerine kurulmuştur.  Salonda bulunan genç arkadaşlarımızın gözünde ben bu mücadele azmini görüyorum. Önemli olan siyasi kariyer beklentisinden uzak kol kola, omuz omuza  örgüt yapısına sahip olmaktır. Gün farklılıklarımızı ayrıştırma nedeni olarak görmek değil, zenginlik olarak görme günüdür. Gün dostluk, barış ve dayanışma günüdür. Bizim için önemli olan politikalarımızı ve projelerimizi ifade edebilmek ve halk ile kucaklaşabilmektir. Gün hep birlikte iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. Yaşasın esitlik, yaşasın özgürlük, yaşasın Cumhuriyet değerleri. “ifadelerini kullandı.
 
"El ele, kol kola bilirkte çıkacağız"
Kongrede konuşma yapan Karabağlar İlçe Başkanı Metmet Türkbay ise birlik vurgusunda bulundu. Türkbay “Kongremizin karabağlara partimize hayırlı olmasını diliyorum. Gençler ne yaparsa güzel yapar. Kim kazanırsa kazansın demiyorum çünkü burada kazanan kaybeden olamyacaktır. Tek kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.

Kadınların emeklerini korumak gençlerin hakkını korumak için aday oldum demiştim bende burada. Ne yapacaksak beraber yapacağız. Biz olursak AKP iktidarını düşürürüz.Ben iki aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. Burada sonuç ne olursa olsun  el ele, kol kola bilirkte çıkacağız.” dedi.
 

cumhuriyet halk partisi karabağlar chp gençlik kolları sandık başına gidiyor sandık oy kullanımı başkan seçimi seçim güncel chp karabağlar