CHP Karabağlar Gençlik'ten rant çıkışı: Birilerinin kasası dolsun diye insanlar ölüme sürükleniyor!

TAKİP ET

CHP Karabağlar Gençlik Kolları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 aylık süre ile tapusu olan mülklere 80 bin TL enkaz parası karşılığında adalaştırılan ve alanları daraltılan evleri derhal boşaltmasının istenmesine tepki gösterdi. Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Uysal, 'Bizler kentsel dönüşüm adı altında insanların yaşam haklarının elinden alınmasına karşıyız' açıklamasını yaptı.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından en çok hasar alan bölgede yardımlarda bulunan CHP Karabağlar Gençlik Kolları süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan CHP Karabağlar Gençlik Kolu Başkanı Fatmagül Uysal, “30 Ekim’de yaşadığımız 116 vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem sonrasında CHP Karabağlar Gençlik Kolları olarak ilk andan itibaren en çok hasar alan Bornova ve Bayraklı ilçelerimize yardıma koştuk. 06 plakalı araçların, AKP’li Milletvekillerinin, bina altında kalan insanlarının olduğu alanlara elleri bellerinde yaptıkları gezi siyasi şov olmuyor biz gençlerin daha fazla vatandaşlara nasıl ulaşabiliriz, daha ne yapabilir diye günlerce uykusuz, soğukta enkazlarda, çadırlarda uzattığımız yardım siyasi şov oluyor. Bu da yetmezmiş gibi polis müdahalesiyle sahadan uzaklaştırılıyoruz. Bir maskeyi dağıtamayanlar neden CHP Gençleri’nin büyüttüğü dayanışmadan Belediyelerimizin uzattığı yardım elinden rahatsızlık duyuyor. Açıkça ortadadır, siz yapamıyorsunuz, biz varız. Sizin sorumluluğunuz yıkım alanlarının binaların tepelerinde gezmek değil, binaların yıkılmasını engellemektir” dedi.

“İnsanları ölüme sürükleyerek enkaz altında kalan AKP hükümeti olmuştur”
Deprem sonrası hasar gören binaları gezen CHP Karabağlar Gençlik Kolları, “Yaşadığımız bu deprem bir kez daha bize depremin değil, çürük yapıların ihmalkâr müteahhitlerin öldürdüğünü gösterdi. Bir kez daha şahidiz ki insanları ölüme sürükleyerek enkaz altında kalan AKP hükümeti olmuştur. Bu felaketin tekrarı olmaması için CHP Karabağlar Gençlik Kolları olarak başlattığımız çalışmada 58 mahallemizin bulunduğu Karabağlarımız da öncelikle muhtarlarımızı tek tek arayarak hasar tespiti yapılan binalardaki ailelerimizin durumu hakkında bilgi aldık. Muhtarlarımız ziyaret ederek mahallelerimizi gezdik. Bir acı gerçek daha yüzümüze tokat gibi çarptı. CHP Karabağlar İlçe Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Betül Deniz ve kurulunun ilçe yöneticilerimiz Dönem Pasdemir, Başar Sözbir, Öznur Özaskan’nın vermiş olduğu destekle birlikte mahallelerimizdeki ailelerimize yaptığımız ziyaretler sonucunda “Depremin bahane, rantın şahane” olduğunu gördük”

Ranta karşı mücadeleye devam!
Kentsel dönüşüm adı altında insanların yaşam haklarını gasp ettiklerini dile getiren Uysal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ailelerimize psikolojik baskı ve dayatma ile 1 aylık süre ile tapusu olan arsası olan mülkilere 80 bin TL enkaz parası karşılığında adalaştırılan ve alanları daraltılan evleri derhal boşaltıları emrediliyor.  6306 yasası ile vatandaşın hakları gasp edilerek mağdur edildiği, vicdanların kör olduğu gün gibi ortadadır. 540 hektarlık alanda 13 katlı binaların, iş kazaları neticesinde, ikinci etapta durdurulan çalışmalarının güvenirliliğini sorguladığımızda sırf birilerinin kasası dolsun diye insanlar ölüme sürükleniyor. Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz. Bizler kentsel dönüşüm adı altında insanların yaşam haklarının elinden alınmasına karşıyız. Ranta ve talana karşı baskı ve dayatma ile hakları gasp edilen, mağdur edilen vatandaşımızın yanında olmaya, seslerini duyurmaya ve gereken tüm mücadeleyi onlarla birlikte vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

chp gençlik kolu