CHP Karabağlar ikinci tura hazır!

TAKİP ET

Sandık güvenliği için hazır olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek," Her sandığın korunabilir ve güvenli bir şekilde oy sayımının yapılabileceği, hiçbir oyumuzu ziyan etmeden vatandaşımızın gönül rahatlığı ile oyunu kullanmasını sağlayacağız" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala siyasi partiler sandık güvenliğine ilişkin çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı ve sandık güvenliği siyasi partiler tarafından büyük önem taşıyor.

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı tarafından, Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde seçim ve sandık güvenliğine ilişkin eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen programa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Orhan Polat ve Polat Manduz katılım sağladı.

HİÇBİR SANDIĞI SAHİPSİZ...

Hiçbir sandığı sahipsiz bırakmayacaklarının vurgusunu yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,"Aydınlık geleceğimiz güvenli sandıktan geçiyor. Karabağlar İlçe Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen sandık eğitim toplantısına katılım sağladık. Yoğun ilgi gören ve çok güzel sorularla dopdolu bir program oldu. Bu programda anladık ki, biz yine İzmir'deki hiçbir sandığı sahipsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

750 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

Sandık güvenliği eğitimine katılımın yoğun olduğunu belirten CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek,"  14 Mayıs'ta bir seçim oldu ve Karabağlar'da 1018 normal sandığımız,3 tane de seyyar sandığımız vardı. Sandık görevlilerimize asil ve yedek eğitimlerini dana önceden vermiştik.  Karabağlar İlçe Başkanlığı olarak bütün sandıklarımızdan ıslak imzalı tutanakları aldık herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi 28 Mayıs'ta ki seçime de hazırlık olması ve örgütümüzü diri tutmak, heyecanı yükseltmek için bir eğitim verdik. Eğitime 750 kişi katılım sağladı. Buradan görüyoruz ki Karabağlar'da aynı heyecanı taşıyan, demokrasi sevdalıları, sandığına sahip çıkmak isten, CHP Karabağlar ilçe örgüt üyeleri salonu doldurdular." dedi.

ŞAİBELERİ ORTADAN KALDIRIP…

Sandık güvenliği eğitiminde ki amacın, şaibeleri ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Sözüpek,"Sandık güvenliği eğitiminde ki amaç şaibeleri ortadan kaldırıp, ülkemizdeki sandık güvenliğini yani ilçemizde yapılan seçimde, hem seçmenimizi, bize oy veren seçmen kitlemiz, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile sandığa gitmeleri . Biz CHP Karabağlar ilçe örgütü olarak her sandıkta bir asil ve yedek sandık görevlisi, her sandığa 5 müşahit, okul sorumluları, bilişim sorumluları ve hukuk sorumluları ile hemen hemen her sandıkta 10 kişi görevli olacak. Her sandığın korunabilir ve güvenli bir şekilde oy sayımının yapılabileceği, hiçbir oyumuzu ziyan etmeden vatandaşımızın gönül rahatlığı ile oyunu kullanmasını sağlayacağız. Karabağlar'da sandık güvenli ile ilgili önlemleri aldık. Hemşerilerimizin oylarına sahip çıkacağız. Oy namustur. Bunu da Karabağlar'da gerçekleştireceğiz bunda da iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ YÜZDE 70

İkinci turda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Karabağlar'dan çıkan oy oranını yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Sözüpek," Gerçekleşen seçimlerde bazı sandıklarda boş çıkan, iptal edilen geçersiz oylar vardı. Bazı kaydırmalarda olmuştu seçimin doğası gereği olabiliyor. Bunlarla ilgili ıslak imzalar elimize ulaştığı için itirazlarımızı yaptık ve düzeltmeler yapıldı. Karabağlar'da Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 60 oy aldı ve buda azımsanamayacak bir oyanı. 28 Mayıs'ta bu oy oranını yüzde 65-70 çıkarmayı hedefliyoruz. Hiçbir oyumuzu ziyan etmedik oylarımıza sahip çıktık." dedi.

chp karabağlar bülent sözüpek şenol aslanoğlu orhan polat polat manduz chp izmir seçim sandık sandık güvenliği kemal kılıçdaroğlu