CHP Karabağlar kongresinde 'Kavacık' tartışması! Batuhan'dan Yıldır'a, 'Emek hırsızısınız!'

TAKİP ET

CHP Karabağlar İlçe Kongresi'nde il delegesi seçilen Ebru Batuhan'ın CHP Karabağlar Meclis üyesi Levent Yıldır'a verdiği yanıt gündem oldu.

İZMİR GÜNDEMİ/Dün gerçekleşen CHP Karabağlar İlçe Kongresi’nde il delegesi seçilen Ebru Batuhan’ın yaptığı konuşma damga vurdu. Karabağlar Meclis üyesi Levent Yıldır’ın açıklamalarına yanıt veren Batuhan şunları söyledi, “Benden önce ki konuşmacı,meclis üyesi Levent Yıldır bey benim Kavacık delegesi olmamı eleştirmiş. Bende size soruyorum siz Narlıdere de mi yoksa Seferihisar’ın gödence köyünde mi oturuyorsunuz? Kendinize bile oy veremeden Karabağlar da meclis üyesi oluyorsunuz. 

Bu emek hırslığıdır. Siz emek hırsızısınız.”

 

Batuhan, “Yunus Emre’nin ,Hacı Bektaşi Veli’nin, Pir Sultan Abdal'ın terbiye ve hoşgörüsüyle yetiştiği güzel insanlar hoş geldiniz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz…Sözlerime başlarken, deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. 

Türkiye’nin özü buradadır. Emeğin hakkını koruyacağım diyenler, sosyal demokratlar ve sosyalistler buradadır. Cumhuriyet Halk Partisi emeğin,emekçinin yanındadır. Bizler özellikle bağımsızlık, istiklal gibi yedi düvele karşı göğsünü siper edip namusunu çiğnetmeyen, Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen ve bizlere ;Gençler cesaretimizi takviye ve idâme eden sizlersiniz . Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz diyen geleceğimize ışık olan ve bu aziz vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız.

Yüce önder atatürkün’hayatta en hakiki mürşit ilimdir' deyişine hangi Cumhuriyet Halk Partili diyebilirki  ? bu söylem sürekli değişim ,sürekli gelişim devrim talebi ve direktifi değildir. İşte biz bu talebi ve direktifi yönetimimizin ve örgütümüzün temel amacı yapacagız. Türkiyede Emeğin hakkını koruyanlar ,demokratik sol diyenleriz. Önce ben değil ! Önce türkiye ,Önce İnsan, Önce eşitlik, Önce kardeşlik diyenleriz.Türkiyenin Umudu Biziz.

Ve Bizler Cumhurıyet Halk partisi çatısı altında Karabağlar İlçe örgütü olarak var gücümüzle din,dil,ırk, mezhep ayırt etmeden bir bütün olarak  üretmeye ,çalışmaya devam edeceğiz . Geçmişte yapılan haksızlıklara nasıl dur dediysek ,bugünde yapılan zulümlere,haksızlıklara  dur diyecegiz ,baş kaldıracağız . Çünkü Türkiyede karanlığı yenecek tek örgüt Cumhuriyet Halk Partisidir. Ve bizler söz veriyoruz ki örgütümüz örnek teşkil edecek haksızlık karşısında asla susmayacaktır.

Bizler Karabağlar ilçe örgütü olarak Bu kongreden her zaman olduğu gibi birlik ve dayanışma içinde çıkacağız. Engelleri aşıp umut tohumları ekeceğiz karanlığı aydınlığa kavuşturacağız. Bizlere Güvenin.  Biz bu ülkenin  gençleri olarak  bu ülkenın umudu olmaya devam edeceğiz . Hepimizin yolu açık olsun . 

Yaşasın İlçe örgütüm, Yaşasın Karanlıkları aydınlığa kavuşturmak için var gücüyle çalışan örgütlü mücadelemiz , yaşasın denizler ,yaşasın mahir çayanlar , yaşasın Cumhuriyet halk partisi” diye konuştu.