CHP Karabağlar örgütü "Kıdem tazminatı" ve "Emekli maaşlarına zam" için sokağa indi

TAKİP ET

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'ın başkanlığında kıdem tazminatı düzenlemesine dur demek ve emekli maaşlarına getirilen zammın yetersiz olduğunu duyurmak için bir araya geldi.

Oktay Güçtekin / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Başkanlığı, emeklilere açıklanan zam oranı ve kıdem tazminatlarının fona devredilmesi ile ilgili Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda toplantı düzenledi. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay başkanlığında bir araya gelen ilçe örgütü gündemdeki konular için açıklama yaptı.

Partililer adına konuşma yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, emekli maaşlarına yapılan zamma kesin bir dille itiraz etti. Türkbay "Açıklanan ekonomik rakamlar sonrası emekli vatandaşlarımıza verilecek zam oranları belli oldu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve enflasyonu göz önüne aldığımız zaman verilen zam oranı oldukça yetersizdir. Özellikle COVİD-19 pandemisi ile birlikte ekonomik anlamda zor günler geçiren emekli vatandaşlarımız bu zam oranı karşısında oldukça yıpranmıştır" dedi.

Sözlerine kıdem tazminatlarının fona devredilmesi ile devam eden Türkbay; "Emekli vatandaşlarımızın yanında bir başka zor bir süreçten geçen vatandaşımız ise çalışanlarımız oldu. Kendilerinin değimi ile emekliliklerinde hayat garantileri olan kıdem tazminatları konusunda çıkması planan tasarı kesinlikle kabul edilmez" ifadelerini kullandı.

Mehmet Türkbay ve partililer açıklamanın ardından hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıttı.

chp karabağlar örgüt kıdem tazminatı emekli maaşlarına zam sokağa indi