CHP Karşıyaka'da gergin kongre Tugay ve Akpınar karşı karşıya geldi

TAKİP ET

Bugün gerçekleşen Karşıyaka kongresine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Karşıyaka'nın eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasında yaşanan gerginlik damga vurdu. 

Oktay Güçtekin - İzmir Gündemi / Bugün gerçekleşen Karşıyaka kongresine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Karşıyaka’nın eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasında yaşanan gerginlik damga vurdu.  Mevcut başkan Tugay  Mutluyu  seçim döneminde  aday olamamasından kaynaklı üstü kapalı bir şekilde kendisine destek vermemekle suçladı.

Karşıyaka kongresinde eski ve yeni başkanlar arasında gerçekleşen tartışma deprem etkisi yarattı. İlk olarak kürsüye çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye başkanlarının bazen yapayalnız bırakıldığını söyledi.

Tugay ''Belediye başkanı bazen yapayalnız kalıyor''
Kongrede konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ''Bu kaçıncı Karşıyaka ilçe kongresi? Hiç düşünmeyin çünkü kimse bilmiyor. Ben ilçe yöneticisiyken bunu seçim döneminde belirtmek istedim ancak hafızamız yok. Geçmişimizi kolayca silebilen insanlarız. Atatürk var onu kolayca silmiyoruz, silemiyourz. Çünkü  Dünyanin en yaşlı partilerden birinin kurucusu. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuiryetin ilanından önce kurulmuş bir parti. Bu gerçeği unutuyormusuz gibi geliyor bana. Cumhuriyetin temelinde ne varsa biz onun mirasçılarıyız. Bunu inkar etmenin sağa sola çekmenin hiç bir anlamı yok. CHP bu ülkenin kurucu partisi ve devam etmesini sağlayan partidir. CHP olmasaydı bu ülkeye çoktan şerihat gelmişti. Birbirimizi eleştiriyoruz, ama hakkımızı da yememeliyiz. CHP’nin ne kadar büyük bir parti olduğunu, ne kadar büyük roller üstlendiğini ve ne kadar buyük değerler taşıdığını unutmamak gereklidir.
 
Türkiye’de herşeyin iyi gittiğini, yolunda gittiğini düşünen var mı? Ben buralarda otururken aklımda hiç bir zaman belediye başkanı olacağım düşüncesi yoktu. Sizin oturduğunuz yerlerde otururken, bu yükü nasıl tutabilirim, nasıl partime destek olabilirim diye düşündüm sadece.
 
Ben üyeyken aday kim diye bakmadan sadece o kazansın diye çabaladım. Çünkü ben bir parti üyesiyim. Bir sorumluluğumuz var. Bir Milletvekili, belediye başkanı, ya da parti yöneticisi hakkında bir şey söylemedim, söylemem. Çünkü yanlış birşey yapabilirler, yanlış olabilirler ama partim için çalıştım. Bizim arkadaşlarımız bir şeyler söylüyor, birisi de diyor ki doktordan belediye başkanı olurmu. Belediye başkanlığı okulu vardı da ben mi okumadım.

Eğer vatanınızı, şehrinizi seviyorsanız, eğer size bir görev ve sorumluluk verildiğinin bilincindeyseniz, heleki CHP gibi bir ülkeyi kurmuş bir  insanın Atatürk’ün görev verdiği bir insansanız o koltuğun geçici olduğunu, orada geçici olarka oturduğunuzu unutmayacaksınız. Ben laf olsun diye değil. Gerekirse kelle koltukta bu ülkenin bu vatanın bir kuruşunda eli olanın elini kolunu kırmak için bu göre geldim.
Oturduğum odanın her bir köşeşinde Atatürk’ün resmi var.

Küçük hesapların partisi değiliz. Olmamalayız. Yok üye kalitesi yeterli değil falan diyenlerin hepsini kınıyorum. Üyelerimizin hepsinin kalitesi yüksek, aklı başında insanlar. Hele ki Karşıyaka’da . Karşıyaka’nın tarihi Cumhuriyert ile başlıyor. O yüzden Ataürk’ün annesi burada yaşadı ve hayatını kaybetti. O yüzden hiç kimse Atatürkü bu kadar sevemez. Onun emenetleriyle dolu bir şehir burası.

Ben 9.5 aydır belediye başkanıyım. İlçe başkanlığı da yaptım yani olayın her iki tarafında da bulundum. Bir belediye başkanı örgütünden ne bekler? Kim seçilecekse kim başkanımız olacaksa, ondan rica ediyorum ,beledeiye başkanına yardımcı olun. Belediye başkanının yardıma ihtiyacı var. Belediye başkanı bazen yapayalnız kalıyor. Belediye başkanına bazen saçma sapan insanlar iftiralar atıyor. Bende örgütümden ağzını açıp birşey söylemesini bekliyorum. Ben buradan yeni ilçe başkanına sesleniyorum. Ondan bunu istiyorum buna hakkım var diye düşünüyorum.''dedi

''Sokata başınızı öne eğmiyeceğim''
Başkan Tugay ''Ben parti üyesi olarak belediye başkanımdan en çok ne istedim biliyormusunuz. CHP üyesi olarak sokakta yürürken  sokakta başımı öne eğdirmesin istedim. Size namusum üzerine söz veriyorum . Yaşdığım sürece başınızı öne eğmeyeceğim. Lafta değil, gerçekten iktidara çok az kaldı diyorum arkadaşlar. Buradan sonra adayımız Cumhurbaşkanı olamazsa bu bizim hatamızdandır.Dünyanın en mükemmel adayı Edoğan’ın karşısına koyabilriiz. İçinizde de gerçketen de çok değerli insanlar var sizlerden birinin gösterileceğini biliyorum. Çünkü partimizi gerçekten aklı başında biri yönetiyor. Ancak belediyelerimizde böyle yolsuzluklar usulsüzlükler olursa , örgüt arasında kavga olur,iç çatışmaya girersek, insanlara güven vermezsek o zaman kazanamayız.

Size bir olay anlatacağım arkadaşlar. Hekmiman’da 6 aday çıktı. 6 aday baktı ki aralarında tartışma çıkacak anlaşarak genel merkeze gitmeyi ve orada öncesim yapılmasını istediklerini,ön seçimin sonucuna görede herkesin çıkan isim veya isimleri destekleyecekleri konusunda anlaştı. Sonra bu 6 aday genel merkeze gidiyor ve ön seçim talebini iletiyor. Teklifleri kabul görüyor. Hekimman’da ön seçim yapılıyor ve bir aday seçiliyor. Sonrasında gerikalan 5 aday da o bir adayı destekliyor. Ne mi oluyor. O aday o ilçede kazanıyor ve yıllar sonra Hekimman tekrar  Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçiyor. Arkadaşlar. Ben o Hekimman duygusunu burada göremiyorum.

Önümüzdeki yerel seçimde belediye başkan adaylığının ön seçimle belirlenmesine yönelik imza kampanyası başlatacağım ve buna ilk imzayı ben atacağım. Bu delege ve ilçe başkanlık seçimlerinde de böyle olacak.'' dedi.'' ifadelerini kullandı.

Akpınar ''Aday gösterilmeme rağmen dönüp arkamı gitmedim''
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, “Karşıyakalılık, CHP’li olmak bunu gerektirir. Aday gösterilmeme rağmen kırgınlık içerisine girip, dönüp arkamı gitmedim” dedi.

 “2 yıl sonra yine bu salonda olmak çok güzel, iktidara giden yolda bu kongre hayırlı olsun. 5 yıl Belediye Başkanlığınızı yaptım. Bu parti içerisinde doğdum. Her tür görevi yaparak geldim, başkanınız oldum. Hiç aklıma gelmedi 5 yılda yaşadığımız 6 seçim darbe girişimi, OHAL, ekonomik kriz. Hepsini aynı anda yaşadık ama bunun üstesinden beraber geldik. 5 yıl içerisinde ilk 9 ayımızda Türkiye’ye örnek olduk, her apartman bir öğrenci okuttu, anıt, evrensel çocuk müzesi, yaş alma merkezi yaptık. Bu hizmetler ile Avrupa’dan dahi destek gördük, en başarılı belediye seçildik. İlk 5’in içerisinde yer aldık. Genel Merkez tarafından da takdir topladık. Açıkçası ben de 2 kez belediye başkanı olmak isterdim. Böyle rahat bir dönemde başkanlık yapmak isterdim. OHAL içinde değilsiniz, OHAL’de diken üstündesiniz. Şantaj, dedikodu, iftirayı yaşadım ama bu sokaklarda hala başım dik yürüyorum. Biz yola çıkarken hesap verebilen bir belediye olacağız diye verdim. Ama bunu anlamak istemeyen, algılamak istemeyen varsa gereğini de yapıyor. Birbirimizi kırmayalım, dökmeyelim desek de gidip farklı işler içine girebiliyoruz.”

‘’Bu partide emek vermiş insanlara vefasızlık çok yanlıştır’’
 “Sayın Başkan, “Doktordan başkan olur mu?” dedi. Bal gibi olur, bunu eleştirmek doğru bir şey değildir. Kendisi atandığında kendisini arayarak tebrik ettim, üstüme düşen bir görev varsa da her zaman hazırım dedim. Çünkü ben CHP’liyim, yerime gelene destek olurum. Kendisini davet ettim 2 saate yakın görüştüm. Çünkü Karşıyakalılık, CHP’li olmak bunu gerektirir. Aday gösterilmeme rağmen kırgınlık içerisine girip, dönüp arkamı gitmedim. Partimizin en yüksek oyu alması için yine çalıştık. Konuşmasını dinlerken Sayın Tugay’a hak verdim. Haklı klavye delikanlıları alıyor konuşuyor, ama sayın başkana yanlış bilgiler veriliyorsa o daha da namussuz ve şerefsizdir. Bu partide emek vermiş insanlara vefasızlık çok yanlıştır, ben de Cevat Durak’ın yerine geldim ve asla ona saygısızlık yapmadım ve yaptırmadım. Çünkü iktidar dalkavukluğu bizde de var. Hemen gidenin arkasından yeni gelene büyüksün başkan diyorlar. Asılsız dedikoduları; medyada, savcılıkta gidip konuşmadım. Borçla belediye aldım demedim. Tüm örgüt belediye başkanına yardımcı olmalı, ben de bunu talep ettim. Basın üzerinden kimseyi eleştirme hakkına sahip değiliz. İktidara bu kadar yakınken geçmiş hesaplaşma içine girmemenin yeri değildir. Biz bu ülkenin geleceğini kurtarabilmek için çalışan, inana insanlarız. Ben de CHP’nin bir neferi olarak partim için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim. İnşallah iki Serdar’da çok başarılı olur. Serdarlar inşallah hep beraber olur. Yaşasın CHP, Yaşasın Karşıyaka.”