CHP Karşıyaka'da kongre heyecanı yaşanıyor

TAKİP ET

Cuhmuriyet Halk Partisi'nde kongre sürecinin sonuna gelindi. Bu hafta gerçekleşecek kongreler ile tamamlanacak olan ilçe başkanlık seçim sürecinde bugün partinin kalesi olarak kabul edilen Karşıyaka'da delegeler sandık başına gidiyor.

Oktay Güçtekin - İzmir Gündemi / CHP'de olağan kurultay takvimi işliyor. İzmir'de ilçe kongrelerinin sonuna gelinirken gözler partinin kalesinde kurulan sandıklara çevrildi. 

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın aday olmadığı seçimde Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu'nun rekabeti yaşanacak.

Kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter,CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım katıldı.


''31 Mart'ta kırılması zor bir oy aldık''
Karşıyaka kongresinin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka mecvut ilçe başkanı Uğur Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yıldırım ‘’Tam iki yıl önce ilçe başkanlığı yarışına bura da birlikte girdiğimiz 2 adayımızla şuan  seçim yarısını yine birlikte sürdürüyoruz. 2 dönem seçilerek CHP Karşıyaka ilçe başkanlığı görevini yapma onurunu bana yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bana göre bu görev çok onurlu bir görevdir. CHP örgütünün her kademesinde görev yaptım diyebilirim. Örgütte çalışmak bir onurdur.Karşıyaka örgütünde sayın Mustafa Özuslu yönetiminde Karşıyaka’yı Türkiye’nin kalesi yapmayı başardık. Son seçimlerde yüzde 70.85 oy iel metropol ilçelerde kırılması zor bir oy ile sayın Cemil Tugay’ı başkan yapmayı başaran tüm ilçe örgütüne teşekkür ederim.

Cumhuriyet Halk Partililer 31 Mart yerel seçimlerine kadar iktidar olabilirmiyiz Türkiye’yi yönetebilirmiyiz diye düşünüyordu. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’lilere bir umut var olmuştur. Artık iktidar olabiliriz düşüncesini kazanmışlardır. Bizler bu kongre salonuna farklı renklerde girebiliriz. Ama bu salondan çıkarken 2 adayımız da CHP’nin ‘Altı Oku’ ile ve CHP’nin rengi ile bu salondan çıkacaktır. Çünkü artık iktidara yürüyoruz. Artık kim ilçe başkanı kim delege olacak diye değil, artık kim bakan olacak diye düşünmemiz gerekiyor. Bugün bu salonda yan yana olanlar, 2 yıl sonra karşı karşıya gelebilirler. Bundan dolayı tabanda  tüm üyelerimiz kardeş ve yoldaş olduklarını unutmamalıdırlar. Bunun için birbirimizi kucaklayalım ve birbirimize saygı duyalım. Böylece birlikte iktidara yürüyelim.  Burada kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun.’’dedi.

Yücel ''Birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklayamayız''
Kongrede konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘’Çok onurlu ve gurulu bir mücadele veriyorsunuz. Gazetecilerin sırf haber yaptığı için hapse atıldığı bir Türkiye olmasın diye mücadele veriyorsunuz. Yerel seçimlerde zor bir süreç yaşadık. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP’lilere  hakaret ve karalama kampanyası başlattı. CHP adaylarını ve partimizi terör örgürleriyle yan yana göstermeye çalıştılar. Millet ittifakına illet ittifakı, zillet ittifakı diyerek terör örgütleriyle yan yana getirmeye çalıştılar. Devletin hakimlerini teröristlerin ayağına biz göndermedik.Valilere, teröristlere dokunmayın talimatını biz vermedik. Seçimden önce törör örgütü liderinin mektubunu oy almak için TRT’de biz okutmadık. Yargıyı,  askeriyeyi ve bürokrasiyi teröre biz teslim etmedik. Peki arkadaşlar bunları göz önüne alırsanız teröriste destek veren kimdir sizin taktirinize bırakıyoruz.

Bugün CHP iktidara taşıyacak kadroları seçmek üzereyiz. Olağan kongre sürecimiz devam ediyoruz. 27 ilçe de kongre sürecimizi tamamladık. Bugün Karşıyaka da yarın ,Beydağ ve Menemen de kongre sürecimizi tamamlayacak, sonra il başkanlığı seçimine gideceğiz. Parti içerisindeki demokrasi yarışından seçilerek gelen üyerimizi kutluyorum. Karşıyaka da bir başarı var. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 70.85 le kazanılmış bir seçim var. Karşıyakada her zaman hedef yüksek ve İYİ Parti'nin de aday çıkarttığı, ittifakın olmadığı bir yerde  bu oy oranını almak gerçekten büyük bir başarıdır. Bu başarıdan ötürü ilçe başkanımız Uğur Yıldırım’a, kadın ve gençlik kollarına, o dönem görev yapan Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve seçilen  Cemil Tugay’a teşekkür ediyoruz.

Karşıyaka bizim göz bebeğimiz, Karşıyaka bizim örnek ilçemiz. Karşıyaka sadece İzmir’e değil Türkiye’ye örnek gösterilen bir ilçe bu yüzden hepinizi teprik ediyor ve kutluyorum. Bu başarı yinede yeterli değil arkadaşlar, biz bu başarıyı genel seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerekiyor.

Bizim tek bir ekibimiz var o da CHP örgürü dememiz lazım. İktidar olunca bu nasıl bu ülkeyi yönetiriz diye konusan bir örgütle CHP yi iktidara taşıyacağız. Biz önce birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklayamayız ve iktidara gelemeyiz.

Bugün burada iki değerli arkadaşımız var. Bura da kim seçilirse seçilsin CHP için çalışacak olan iki adayımız vardır. Hangisi seçilirse seçilsin amaçlarının CHP’yi iktidara taşımak olduğunu unutmamalıdır. Ben Karşıyaka kongremizin partimize ilçemize hayırlı olmasını ve güç vermesini dileyerek teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Beko ''8 milyona yakın emeklimiz asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor''
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kongrede partililere seslendi. Beko bütçedeki haksız pay dağılımına dikkat çekti. Kani Beko, “TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyon çalışmalarında yapmış olduğumuz mücadele sonrasında maalesef yeterli oy hakkımız olmadığından dolayı geçen yılda yaşananlar bu yılda yaşandı. 1.1 trilyonluk bütçenin aslan payını her zaman olduğu gibi 15 milyara yakınının saray kendisine aldı. Bütçeyi incelediğimizde maalesef üzülerek söylüyorum ki bütçede işsizlere, memurlara, işçilere, köylülere, çiftçilere, emeklere, engelli kardeşlerimize yer yok. Alamadığı gibi baktığımızda 108 milyar çiftçi kardeşlerimizin kredi borçları var. 10 milyar tarım ve kredi kooperatiflere olan borçları ile birlikte toplam 118 milyara yakın çiftçi kardeşlerimizin bankalara borçları var. Çiftçi kardeşlerimizin milli gelirden alması gereken yüzde birlik oranda bir kısım var. 

5 milyon Genel Sağlık Sigortası borcunu ödeyemeyenler devlet hastanesine ve üniversite hastanelerine gidemeyecekler, giderlerse de oralarda rehin kalacaklar. Bırakın simit saraylarını, dünya göz hastanelerini kurtarmayı, 5 milyon GSS ödememiş vatandaşımızı kurtarmanız gerektiğini düşünüyorum. 8 milyona yakın emeklimiz asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. Sevgili arkadaşlar unutmayalım, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz birleşirsek 2023’de iktidar oluruz.'' diye konuştu.

Kamil Okyay Sındır ''İktidar bir amaç değil bir araçtır''
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ''Memleketin durumu ortada biz hep söylüyoruz genel başkanımız sürekli her ortamda 5 temel merkezde sorunları söylüyorur . Ekonomi, eğitim,dış politika,adalet,din bunlar en temel sorunlar. Bunları çözücek olan CHP’dir. İktidar bizim hedefimiz değildir. İktidar bir araçtır. Atatürkün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkabilme aracıdır ikdira. Eğer iktidarı bir amaç gibi alırsanız iktidar olduktan sonrasına gidemezsiniz. Bu kongreler hedefimize giden yolda, bize yol göstericiliği yapacaktır. Eğer bugün Yamanlar da, karşı devrimin, karşı zihniyetin, gün yüzüne çıktığı ve cesurca Cumhuriyeti ayaklar altına alacak sekildeki bir anlayış orada var ise ve sözünü söyleyebiliyorsa karsısında CHP’yi bulmak zorundadır. Bu kongrede söylenen sözler ,çıkacak kişiler bu dayanışma ve direnmeyi sağlayacaktır.

Sevgi zorla olmaz, ancak yoldaşlık birbirmize saygıyı getirir. Hangi kademede kim ne yapmış olursa olsun saygı duymalısınız. Türkiye Cumhuriyetini gerici zihniyetle geri götürmek isteyenlere karşı dimdik durmanız gerekiyor. Bu ülkeyi ayrıştıran zihniyete karşı hep brilikte yurttaş zihniyetiyle bir millet olabilmeyi sağlamak zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

Tugay ''Belediye başkanı bazen yapayalnız kalıyor''
Kongrede konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ''Bu kaçıncı Karşıyaka ilçe kongresi? Hiç düşünmeyin çünkü kimse bilmiyor. Ben ilçe yöneticisiyken bunu seçim döneminde belirtmek istedim ancak hafızamız yok. Geçmişimizi kolayca silebilen insanlarız. Atatürk var onu kolayca silmiyoruz, silemiyourz. Çünkü  Dünyanin en yaşlı partilerden birinin kurucusu. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuiryetin ilanından önce kurulmuş bir parti. Bu gerçeği unutuyormusuz gibi geliyor bana. Cumhuriyetin temelinde ne varsa biz onun mirasçılarıyız. Bunu inkar etmenin sağa sola çekmenin hiç bir anlamı yok. CHP bu ülkenin kurucu partisi ve devam etmesini sağlayan partidir. CHP olmasaydı bu ülkeye çoktan şerihat gelmişti. Birbirimizi eleştiriyoruz, ama hakkımızı da yememeliyiz. CHP’nin ne kadar büyük bir parti olduğunu, ne kadar büyük roller üstlendiğini ve ne kadar buyük değerler taşıdığını unutmamak gereklidir.

Türkiye’de herşeyin iyi gittiğini, yolunda gittiğini düşünen var mı? Ben buralarda otururken aklımda hiç bir zaman belediye başkanı olacağım düşüncesi yoktu. Sizin oturduğunuz yerlerde otururken, bu yükü nasıl tutabilirim, nasıl partime destek olabilirim diye düşündüm sadece.

Ben üyeyken aday kim diye bakmadan sadece o kazansın diye çabaladım. Çünkü ben bir parti üyesiyim. Bir sorumluluğumuz var. Bir Milletvekili, belediye başkanı, ya da parti yöneticisi hakkında bir şey söylemedim, söylemem. Çünkü yanlış birşey yapabilirler, yanlış olabilirler ama partim için çalıştım. Bizim arkadaşlarımız bir şeyler söylüyor, birisi de diyor ki doktordan belediye başkanı olurmu. Belediye başkanlığı okulu vardı da ben mi okumadım.

Eğer vatanınızı, şehrinizi seviyorsanız, eğer size bir görev ve sorumluluk verildiğinin bilincindeyseniz, heleki CHP gibi bir ülkeyi kurmuş bir  insanın Atatürk’ün görev verdiği bir insansanız o koltuğun geçici olduğunu, orada geçici olarka oturduğunuzu unutmayacaksınız. Ben laf olsun diye değil. Gerekirse kelle koltukta bu ülkenin bu vatanın bir kuruşunda eli olanın elini kolunu kırmak için bu göre geldim.
Oturduğum odanın her bir köşeşinde Atatürk’ün resmi var.

Küçük hesapların partisi değiliz. Olmamalayız. Yok üye kalitesi yeterli değil falan diyenlerin hepsini kınıyorum. Üyelerimizin hepsinin kalitesi yüksek, aklı başında insanlar. Hele ki Karşıyaka’da . Karşıyaka’nın tarihi Cumhuriyert ile başlıyor. O yüzden Ataürk’ün annesi burada yaşadı ve hayatını kaybetti. O yüzden hiç kimse Atatürkü bu kadar sevemez. Onun emenetleriyle dolu bir şehir burası.

Ben 9.5 aydır belediye başkanıyım. İlçe başkanlığı da yaptım yani olayın her iki tarafında da bulundum. Bir belediye başkanı örgütünden ne bekler? Kim seçilecekse kim başkanımız olacaksa, ondan rica ediyorum ,beledeiye başkanına yardımcı olun. Belediye başkanının yardıma ihtiyacı var. Belediye başkanı bazen yapayalnız kalıyor. Belediye başkanına bazen saçma sapan insanlar iftiralar atıyor. Bende örgütümden ağzını açıp birşey söylemesini bekliyorum. Ben buradan yeni ilçe başkanına sesleniyorum. Ondan bunu istiyorum buna hakkım var diye düşünüyorum.

Ben parti üyesi olarak belediye başkanımdan en çok ne istedim biliyormusunuz. CHP üyesi olarak sokakta yürürken  sokakta başımı öne eğdirmesin istedim. Size namusum üzerine söz veriyorum . Yaşdığım sürece başınızı öne eğmeyeceğim. Lafta değil, gerçekten iktidara çok az kaldı diyorum arkadaşlar. Buradan sonra adayımız Cumhurbaşkanı olamazsa bu bizim hatamızdandır.Dünyanın en mükemmel adayı Edoğan’ın karşısına koyabilriiz. İçinizde de gerçketen de çok değerli insanlar var sizlerden birinin gösterileceğini biliyorum. Çünkü partimizi gerçekten aklı başında biri yönetiyor. Ancak belediyelerimizde böyle yolsuzluklar usulsüzlükler olursa , örgüt arasında kavga olur,iç çatışmaya girersek, insanlara güven vermezsek o zaman kazanamayız.

Size bir olay anlatacağım arkadaşlar. Hekmiman’da 6 aday çıktı. 6 aday baktı ki aralarında tartışma çıkacak anlaşarak genel merkeze gitmeyi ve orada öncesim yapılmasını istediklerini,ön seçimin sonucuna görede herkesin çıkan isim veya isimleri destekleyecekleri konusunda anlaştı. Sonra bu 6 aday genel merkeze gidiyor ve ön seçim talebini iletiyor. Teklifleri kabul görüyor. Hekimman’da ön seçim yapılıyor ve bir aday seçiliyor. Sonrasında gerikalan 5 aday da o bir adayı destekliyor. Ne mi oluyor. O aday o ilçede kazanıyor ve yıllar sonra Hekimman tekrar  Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçiyor. Arkadaşlar. Ben o Hekimman duygusunu burada göremiyorum.

Önümüzdeki yerel seçimde belediye başkan adaylığının ön seçimle belirlenmesine yönelik imza kampanyası başlatacağım ve buna ilk imzayı ben atacağım. Bu delege ve ilçe başkanlık seçimlerinde de böyle olacak.'' dedi.

Yavaşoğlu ‘’ İlk yapacağımız icraat kimseyi ayırmadan herkesi kucaklamak olacak’’
Karşıyaka İlçe Başkan Adayı  Serdar Yavaşoğlu ‘’Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben bireysel çıkarları yok sayan bir başkan adayıyım. Alacağımız hiç bir karar toplumun kararının önünde olmayacaktır. Toplumun düşüncelerine asla duyarsız kalmayacağız. Bugün partimiz iktidara yürüyor arkadaşlar. Örgütümüz ile birlikte yerel sorunları çözümleyip belediyelerimize sunacağız. Belediyelerimizin başarıları, partimizin başarısıdır. Biraz önce belediye başkanımızın dediği gibi ilçe yönetimi olarak başkanımız ile birlikte çalışacağız. Siyaset bir nevi halka dokunma sanatıdır. Sadece seçimden seçime sokakta olma değildir. Yüreğinde vatan ve ülke sevgisi varsa bu çalışmalarınızı sürtekli yaparsınız. İnsanların söylemi ve eylemi örtüşmesi gerekir. Partimizin üst seviye yönetimi ve kararı yol haritamız olacaktır. Siyasetin olmazsa olmazlarından kadınlarımız, kadınlarımızın örgütlenmesi kendi özgür iradesiyle olacaktır. Bizim başkanlığımızda kimse bu örgütlere müdahil olmayacaktır.

Siyasette gençlerimiz mutlaka ama mutlaka yönetim kadroları da yer almalıdır. Ben buradan bunun sözünü veriyorum. Bizim yönetim anlayışımızda kimse ötekelenmiyecek. Çünkü AKP döneminde o kadar bölündük ki, bizim ilk yapacağımız icraat kimseyi ayırmadan herkesi kucaklamak olacak. Önümüzde gençlik ve kadın kolları seçimi olacak. Bunun için yönetim anlayışımız kadın ve gençlik kolları listelerinin çarsaf liste olması yönünde olacak.

Daha önce Karşıyaka da kim kimle çalışmışsa beni hiç ilgilendirmiyor. Kimseyi ayrıştırmayacağımın buradan sözünü veriyorum. Bu noktada örgütümüz ile hazırlayacağımız raporları genel başkanımıza sunacağız. Mahalle meclisleri kuracağız. İktidar olmak istiyorsak halka dokunacağız. Hangi partiden olursa olsun onlara eşit mesafede yaklaşarak gönüllerini alacağız.

İlçe yönetimizmiz asiller ve yedeklerle birlikte toplanacaktır.

 Üyemizin hukuki haklarını namusum gibi savuanacağım bunun sözünü seviyorum.

Siyasi parti yöneticiliği ciddi bir iştir. Heleki CHP yöneticiliği daha ciddidir ve elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Kesinlikle bu görevi Milletvekili veya belediye başkanı olmak için yapmak istemiyorum. Kesinlikle istifa etmeyeceğimin sözünü sizlere buradan veriyorum. Sandığa gittiğinizde geçmiş baskıları unutarak oy kullanmanızı istiyorum sizden. Bu kongrenin kazananı kaybedeni olmayacaktır. Cumhuriyeti tekrar yüceltene kadar hepimzi el birliği ile çalışacağız.’’ diye konuştu.
 
Koç ‘’Kendi mahelle sorunlarını kendi elleriyle çözmelerini sağlamayı amaçlayacağız’’
Yavaşoğlu’ndan sonra kürsüye gelen İlçe Başkan Adayı Murat Serdar Koç ise ‘’ Karşıyaka bir aşk bir kara sevdadır. Türkiye’ye göre Karşıyaka 35.5 dur . Karşıyaka medeniyetin ve Ataürkçülüğün kalesidir. 2015 yılında ön seçime girmiş bir kardeşiniz olarak. Ön seçim bizleri birleştiren ve kaynaştıran en önemli faktördür. Her kademe de ön seçim yapılması için elimizden gelen tüm mücadeleyi yapacağız. Karşıyakadan Milletvekilimiz yok, inanıyorum ki bu dönem 2 arkadaşımızı Milletvekili yapacağız. Kurutayda da iki arkadaşımızı parti yönetimine sokacağız.  Ancak, ama, lakin, kelimelerini kaldırıp birlikte kardeşçe çalışacağız. Hepimiz bir olacağız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu bizler birleşerek göstereceğiz.CHP kişişel çıkarların gözeltildiği yer değildir. Parti içerisinde üyelerin, iradesinin üzerinde hiç bir güç yoktur. Bizler ülkemizi yönetmeye gerçekten talipsek ama, lakin, demeden çalışmalıyız.  Biz CHP üyeleri olarak tek hedefimiz partimizi iktidar yapmaktır. Bizler halkın geleceğini korumak için daha aktif siyaset yapmalıyız. İki yıl önce mahallere sandık koyalım diye kendi kordinatörlerimizi kendimiz belirleyelim diye çok uğraştım ilçe başkanımız da bilir.  İki yıl önce bunun mücadelesine başladım. Geldiğim günden itibaren mahallelerimize sandıklarımızı koyacağız. Partimizdeki 16 yedek üyemiz parti genel merkezine başvurarak 8 ‘ini asil üye yapabiliriz. 24 üye ile daha iyi bir yönetim sağlayabilriz. Tabi ki eksiklikler olabilir, bunu düzelteceğiz. Sayın başkanımızla öncesinde konuştuk. Mahallelerde yapacağımız periyodik toplantılara davet ettiğimizde gelirmisiniz dedim o da seve seve gelirim dedi. Ben yalnız kendisinin gelmesi için değil, belediyeki yetkili müdürlerinde gelmesini istiyorum bu sekilde çok acil bir şekilde sorunları halledebiliriz diye düşünüyorum.
Ben kadın kolları ve gençlik kolları seçimine kesinlikle ama kesinlikle karışmayacağım. 14 bin üyemize ilçe başkanı hissiyatı vererek hepsi ile birlikte çalışacağız. Kendi mahallelerinde seçtikleri bir arkadaşımızı ilçe başkanı gibi ilçe başkanlığı koltuğuna oturtucağız ve kendi mahelle sorunlarını kendi elleriyle çözmelerini sağlamayı amaçlayacağız.
Sosyal medyamızı aktif kullanarak tüm partili dostlarımıza icraatlerimizi gösterip oylarımızı arttıracağız. ‘’dedi.

cumhuriyet halk partisi kongre karşıyaka cemil tugay chp ilçe başkanlık seçimi seçim