CHP'li Aksünger, 'İzmir'de Yerel Yönetim Sorunu Var'

TAKİP ET

CHP PM üyesi ve İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger, yaklaşan yerel seçimler öncesi değerlendirmelerde bulundu. İzmir'de yerel yönetimlerde sıkıntı olduğunu belirten Aksünger, 'İzmir'de değişim yaşanmazsa eğer daha büyük hayal kırıklıkları yaşayabiliriz' dedi.

İZMİRGÜNDEMİ/ Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi ve İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger’le Pazar söyleşileri kapsamında partideki gelişmeler ve yaklaşan yerel seçimleri konuştuk. CHP’li Aksünger, yerel seçim öncesi İzmir’de değişim olmazsa tehlike çanlarının çaldığını belirterek, “İzmir özelinde de geçmişten beri çok yüksek perdeden yerel yönetim sorunu var. CHP’yle aynı yakınlıktaki partiler İzmir için tehlike yaratabilir. 24 Haziran sonrası tabloya baktığımızda da bu açık bir şekilde gözüküyor” uyarısında bulundu.
 
DAĞINIK BİR GÖRÜNTÜMÜZ VAR
 
24 Haziran seçimlerinin değerlendirildiği PM toplantısı sonucu yaşanan süreci değerlendiren Erdal Aksünger, “PM sonrası yaşanan tartışmalar partinin halkla olan problemini daha da yukarıya taşıyor. Çok dağınık bir görüntümüz var. Sayın Genel Başkanın partiye liderlik ederek kurultaya götürmesi gerekiyor. Aday olur olmaz bilmiyorum ama beklenti artık kurultaya gidilmesi yönündedir” dedi.
 
 
KARŞILIKLI TARTIŞMALAR PARTİYE ZARAR VERİYOR
 
Aksünger, “Kurultaya gitmeden devam etmenin zorluğu var. Yerel seçimlere giderken yıpranmış bir parti görüntüsünün yanı sıra halkla olan güven problemi daha da derinleşti. Özellikle son günlerdeki karşılıklı söylemler sebebiyle de bu durum yaşandı.  Ama kötü olan durum tartışmanın partide değişim isteyenlerle değişim istemeyenler arasında bir meseleye dönmesiyle ilgilidir.  Burada birbirini suçlayarak süreci götürmek partimize daha da çok zarar veriyor.
 
 
YEREL SEÇİMLERDE HEZİMET YAŞANABİLİR UYARISI
 
CHP’nin toparlanmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Aksünger, “Bu toparlanmayı da sağlayacak sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisidir. Partiyi kurultaya götürüp, tüzük değişikliği de dahil olmak üzere hepsini bir ay içerisinde bitirmektir.  Yoksa da bu dağınık görüntü bize hezimet yaşatabilir. Partinin bu durumunun İzmir’de dahil olmak üzere birçok ilde sıkıntı yaratacağı açıktır. Kurultay yapılması gerekirken, yapmamak ve insanlara olmayacak vaatler vermek partiyi daha da derin yaralara doğru götürüyor” dedi.
 
İZMİR’DE GEÇMİŞTEN BERİ YEREL YÖNETİM SORUNU VAR
 
Yerel seçimlerde İzmir’de değişim yapılmazsa büyük hayal kırıklıklarının yaşanabileceği uyarısında bulunan Aksünger, “İzmir özelinde de geçmişten beri çok yüksek perdeden yerel yönetim sorunu var. Her yerde var bu ama İzmir’de daha yoğun görülüyor. Beklentilerin yüksek olması da tabi bunu etkiliyor.  Yerelde aslında takip edilen siyaset insanları gerçekten çok sıkıntıya soktu. Hizmet anlamında da problem olduğunu düşünüyorum. Değişim gerektiği de açık bir şekilde gözüküyor. O değişim de yapılmazsa eğer daha büyük hayal kırıklıkları yaşanabilir. İzmir baktığınız zaman demokrat, Atatürkçü bir kenttir. Ama aynı yakınlıkta bir parti varsa İzmir için tehlike yaratabilir. 24 Haziran sonrası tabloya baktığımızda da bu açık bir şekilde gözüküyor” diye konuştu.
 

chp erdal aksünger pm cumhuriyet halk partisi