CHP'li Aslanoğlu, istifaya hasret kaldık

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Osmaniye'de ki gerçekleştirdiği saha çalışmalarının izlenimlerini paylaşırken CHP'li Aslanoğlu deprem sonrası yönetime vurgu yaparak "Ciddi yıkımlar başarısızlıkla karşılaştığında sorumluluk üstlenilmeli gereği yapılmalı"dedi.

Nur Dayı/İZMİR GÜNDEMİ- Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremin ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu Osmaniye'yi ziyaret etti.  Ziyaretinin ardından basınla bir araya gelen CHP'li Aslanoğlu, izlenimlerini paylaştı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  partisinin il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Deprem bölgesine dair izlenimlerini paylaştı. Basın toplantısında afet bölgesindeki izlenimlerini aktaran CHP'li Aslanoğlu"  AFAD hem de CHP Genel Merkezi Osmaniye'yi İzmir'le eşleştirdi. Bazı ilçe belediyelerimiz Osmaniye'nin yarlarını sarmakla görevlendirildi. Çok uzun süredir bütün şehir tarafından bilgilendiriliyorsunuz.  Adıyaman'da Osmaniye'de Hatay'da Kahramanmaraş'ta çalışmalar devam ediyor. Osmaniye kardeş şehrimiz olsa da çalışmalar devam ediyor. İl yönetim kurumumuzu Osmaniye'de topladık. Yerinde görmek hem de yapılacak çalışmalar konusunu değerlendirmeler yapmaya çalıştık. Depremden sonra bölgeye gidip geldik .Tüm STK'larla yaraları nasıl sarmalıyız olarak ortak akılla çalışmalar yaptık. Osmaniye'nin ilçelerini görme Adana da çalışmaları yürütme fırsatımız oldu. Hatay'da maalesef enkaz altında kalan kişilerin kurtarılma çalışması son bulmuş değil. Cenazelere ulaşma şansı tamamen bitmiş değil. Tüm bölgede yıkım çalışmaları tamamlanmış değil. Boşaltılma çalışmaları devam etse de yıkım çalışmaları yavaş devam ediyor. Vatandaşların barınma sorunu henüz çözülmüş değil. Çadır konteyner deprem bölgesinin geçici barınmayı sağlayan şeydir. Bu problemin bir an önce çözülmesi lazım. Bizlerde barınma sorununun bir an çözülebilmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tarım daire başkanlığının çalışmalarını hem hayvancılık çalışmalarını hem de aş evi, ana kriz merkezini görme fırsatını elde ettik. Henüz ulaşılmayan bir çok yer var. Yavaş yavaş hükümetin alana girdiğini gözlemleyebiliyoruz. " dedi

 

KAMU ÇOK GÖNÜLLÜ DEĞİL

Osmaniye ziyeretinde karşılaştığı en büyük sorundan bahseden Aslanoğlu,"Osmaniye'de konteyner kent kurmak istiyoruz bize yer vermiyorlar. Belediye biz orada konteyner kent yapacağız diyorlar. Okul bahçesinde Büyükşehir'in çalışmaları devam ediyor. Birçok yerde kamu yöneten kaymakamlar valiler bir şey yapmanıza engel oluyorlar biz yapıyoruz diyorlar. Toplumun diğer kesimlerinin yardımına kamu çok gönüllü değil. Hükümeti temsil eden kimler varsa özellikle belediyelerin yardım getirmesine çok sıcak değiller çeşitli bahanelerle iş zorlaştırılıyor " dedi

KIZILAY AHBAP'A ÇADIR SATTI

Kızılay'ın AHBAP'a  sattığı çadırlar gündeme geldi. Bu konu hakkında Aslanoğlu"Yaşanan bu durumu Kızılay başkanı, 'arkadaşlar satmış haberim yoktu' dedi. Sonra ne olduysa 'yok satmak aslında  doğrusudur' dedi. Tabiki yardım kuruluşların asli görevlerini yapması gerekiyor. Bazı şeyler hepimizin bildiği işler. Kızılay'ın hangi yardım derneğine çadır satmasını vicdanımız kabul ederki. Kızılay'ın o çadırları kurması gerekirdi diğer kuruluşların yardıma gidip kurması gerekirdi. Para alınması bu dönemde kabul edilir bir durum değildi. Çadırları çok satmak istiyorsa depodaki tüm çadırları CHP Belediyesi almaya hazır " sözlerine yer verdi.

 

İSTİFAYA HASRET KALDIK

Yunanistan'da yaşanan tren kazası sonrası yönetimden istifa geldi. Kahramanmaraş depreminden sonra istifa gelir mi sorusuna Aslanoğlu" Uzun zamandır toplumun hasret kaldığı bir şeydir. Ciddi yıkım başarısızlıkla karşılaştığında sorumluluk üstlenmeli gereğinin yapılması keşke bu toplumda bu alışkanlıkları gerçekleştirebilsek"dedi.

KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRSÜN

AK Parti cephesinden gelen kentsel dönüşüm eleştirilerine yanıt veren l Aslanoğlu, ‘’Kentsel dönüşüm noktalarından bir tanesi Uzundere burayı hükümet dönüştürüyor. Kaç sene geçti ben orada bir inşaat göremedik. Çevre, Şehircilik tarafından yönetilen alanda ben inşaat alanı görmedim. İnsan önce kendi kapısını  süpürür. Atktepe’de, Örnekköy’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Arkadaşlar 3  gün sonra evlerin biteceğini sanıyor. Bu evler 3 günde bitmez.  6-7 ayda bitmez. Bunu biz Maraş’ta Hatay’da gördük. Zemin etütlerinin yapılması lazım. Laboratuardan gelen raporlara göre projeleri çizilecek bunların hepsini bir zaman. Bunlar 6 aylık bir zaman. İnşaatın başlaması zaten uzun zaman alıyor. Örnekköy’de 2 ay içerisinde kaba inşaat tamamlanmış olacak’’ dedi.

İKNA GRUPLARI OLUŞTURULMALI

İzmir’in yapı stokunun yüzde 80’inin dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Aslanoğlu, ‘’Kentin kentsel dönüşümüne gelince bu kentin yüzde 80 dönüşmesi gerekiyor. Yüzde 80’in değiştirmesi gerektiği yerde değişmemesinin sebebi olarak Tunç başkanı günah keçisi ilan etmek vicdansızlık olur.  Konakta bir kentsel dönüşüm projesi vardı. Mahkemeye gitti. Çiğli de, Cengizhan tarafında kentsel dönüşüm çalışmaları var. Kentsel dönüşüm kesinlikle olmalı. CHP’li belediyeler yerinde dönüşümü savunuyorlar. Vatandaşları bir noktadan alıp başka yere götürmek doğru değil. Kentsel dönüşüm için vatandaşların ikna edilmesi lazım. Bizim ikna grupları oluşturarak o insanları ikna etmeliyiz. Hepimizin o arkadaşları ikna etmesi gerekiyor. Bir an önce dönüşümün başlaması gerekir. Dönüşümün başlaması için herkesin ikna edilmesi gerekir’’ dedi.

 

ÖNCELİK DEPREM YARALARININ SARILMASI

Seçimden öncelikli olanın deprem yaralarının sarılması olmadığını söyleyen Aslanoğlu,"Resmi bir basına açıklanmış bir seçim tarihi yok.Yüzde yüz seçim takvimi açıkladı diyebiliyor muyuz ama 14 mayıs olması mümkün. Seçim evet sürdürmemiz gereken işlerden birisi ama öncelik depremin yaralarının sarılması olur. Bu nedenli bölgede vekiller değil bizlerde örgütlerimizle ilçe örgütlerimizle diğer görevorganlarımızla orada da çalışmalarımızda sık sık görmketeyiz" dedi.

14 Mayıs Seçimine İzmir Hazır mı?

14 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi beklenen seçimine İzmir'in hazır olduğunu söyleyen CHP'li Aslanoğlu " CHP iktidarı bir bayrak seçimi herkes çok uzun süredir bunun için çalışıyorlar. Sandık görevlilerimiz yedek kadrolarımızın hepsini tamamlamış durumundayız hane ziyaretlerinde epey yol kat ettik hane ziyaretlerinde deprem biraz zor oldu. Sandıklara seçim, seçim güvenliğine ilişkin tüm güvenliklerimiz hazır. Cumhur Başkanı'mızın da dediği gibi millet gerekeni yapacak . 14 mayıs seçimin de tamamıyla iktidara ve Milletvekili seçimine odağız bir pati il başkanlığı olarak 2024 2029 da 30 da 30 belediyemizi almak istioruz. Bu seçimde odağımız iktidar olmak. Yüzde 35,65 iktidar olmak istiyoruz" dedi.

TARAFTARLARDAN YÖNETİM İSTİFA

Taraftarların maç sırasında yönetim istifa dedikleri için sonrasında cezai yaptırım uygulanmasına CHP'li Aslanoğlu, " Herhangi bir şekilde vatandaşın, Belediye Başkanı'nı  istifaya davet etmesi yada hükümeti istifaya davet etmesi bir haktır. Vatandaş eleştirebilir. Bunu basına da söyleyebilir. Sesini duyurabileceği her yerde söyleyebilir bu demokratik bir haktır." dedi