CHP'li Aslanoğlu'ndan yönetimde değişiklik mesajı

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Aslanoğlu açıklamasında: "İzmir’de zaten çok güçlü bir partiyiz. İktidarız! Bu iktidar büyüyerek devam edecek. Yerelde 30’un 30’u ve vekillikte de sayılar büyüyerek devam edecek. Ancak tabii ki öncelik ittifakın iktidarı” dedi.

Siyasette sertlik dilini kullanmayacağını belirten Şenol Aslanoğlu: “Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben iş dünyasında geliyorum yani bildiğiniz gibi dışa dönük biriyim. İletişim kurmada buradan da bazı arkadaşlar beni tanıyorlar. Kavgacı bir başkan görecek miyiz konusunda da ben kişisel olarak kavgacı biri değilim. Ancak düşüncelerimden bir adım geri atmam. Söyleyeceğim sözleri söylerim. Söylediklerim birinin canını acıtabilir ancak benden sertlik göremeyeceksiniz. Ülkenin buna ihtiyacı olmadığını düşünen biriyim. Gere gere toplumu çok gerdik ve siyasetin kalitesini düşürdük. Ben siyaseti çocukluğumdaki haliyle özlüyorum. O nedenle AK Parti, MHP ve Cumhur İttifakı’nın diğerleriyle de aynı nezakette birlikte çay içerek, takılarak, birbirimize ara sıra nüktedan çıkışlarla iletişim içinde olacağız. Herkes söyleyeceğini belirli bir kibarlıkla söyleyebilir” diye konuştu.

İl yönetiminde değişikliklerin olabileceğini aktaran CHP'li Şenol Aslanoğlu: " “Geldiğim günde söyledim. Benim hiç ‘bu Ali, Veli, bu Ahmet’in arkadaşı gibi bir şeyim yok. CHP’linin tüm partilileri benim partilimdir. İl başkanı olduğum için de herkesle çalışabilir durumdayım. Bayrak yarışı bu demek zaten. Bayrak yarışı demek koşarken bayrağı birinin diğerine teslim etmesi. Koşuyoruz, bu koşma sırasında… Ben hiçbir programı revize etmedim. Deniz Başkan’ın programını bozmadan bayrak yarışını sürdürüyorum.  Dün il yönetim kurulunda açıkladım, il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunu da ben yaptım oldu anlayışıyla değil hep beraber yapacağız. İlçe başkanlarımız ile buluştuk. Örgüt ile birlikte bakacağız, onların önerileri olacak ve bunlara göre bakacağız. Belki biraz da daha önce adını pek duymadığınız, sendikalarda görev yapan arkadaşlarımızdan, emek dünyanın, odalardan, iş ve sanat dünyasından arkadaşlarımızı da oldukça aktif hale getirmek istiyoruz. Örgüt ile birlikte vereceğimiz bir karar. Ben il yönetimi değiştirmekten bahsetmiyorum. İl yönetimi ve ilçe yönetimleri ile birlikte güçlendirmekten bahsediyoruz. Bu çok ciddi bir politik söylem bu” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: "Ben CHP’nin bir üyesiyim. Her üyesi gibi liderimin Cumhurbaşkanı olmasını isterim. Bu karar 6’lı masanın kararıdır ve o karar ne olursa bizim Cumhurbaşkanı adayımız odur” dedi

Başkan Tunç Soyer ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını belirten CHP'li Şenol Aslanoğlu: "Bizim Tunç Bey ile haftalık rutin toplantılarımız olacak. Bugün sabah ilk toplantım Tunç Bey ileydi. Haftada 1 gün 1-2 saat bir araya gelerek gündemi değerlendirdiğimiz, belediyenin ne yaptığını öğrenerek onları anlatabilmek sonuç olarak bizim işlerimizden biri. Bizim havuz medyamız yok. Bizim onlar kadar paramız yok. Bizim örgütümüz var. Biz ancak örgütle ne yaptığımız anlatabiliriz. Onlardan bunu öğrenebiliriz ve bunu ancak öyle aktarabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile il başkanı  tabii ki uyum içinde çalışacaklar” diye konuştu.

chp izmir