CHP'li Aslanoğlu: "Soyer görevine devam etmeli"

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptığı açıklamada kurultay sürecini ve yerel seçimleri değerlendirdi. 

CHP’li Aslanoğlu yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili yaptığı değerlendirmede: “Toplumun en çok istediği kişileri, belediye başkan adayı olarak göreceksiniz. Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri, başarılı belediye başkanlarımız devam etmeli” dedi.

"TÜRKİYE SİYASETİNDE ÖRNEĞİ YOK"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: “Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti kurultayında genel başkan değişti. Türkiye siyaset tarihinde bunun örneği yok. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye bir demokrasi dersi verdi. Dünyada da lider değişimlerinin örneği sayılıdır, Türkiye’de ise ilk kez gerçekleşti. Bu değişimle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi bir arada yerel seçimlere hızla hazırlanma işini tamamlayacak. Uzun bir kongre süreci geçirdik, bu süreç içerisinde öğrendiklerimizi de ekleyerek yerel seçimlerden partinin daha başarılı çıkacağına eminim” ifadelerini kullandı.

"AYRIŞMA VE SORUNLA KARŞILAŞMADIK"

Kurultay sonrası parti içindeki birliğin devam edeceğini belirten Başkan Aslanoğlu: “Diğer partiler de çok fazla buna ilişkin beceri yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise biz kongremizin daha heyecanlı, daha çekişmeli geçmesine çokça alışkınız. Özgür Bey (Özel), (İzmir) İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiğinde de söylemiştik; bizler mahallelerde iki liste yarıştık, bir liste kazandı. İlçelerde iki arkadaşımız yarıştı, bir arkadaşımız kazandı. İl Başkanlığı’nda iki arkadaşımız yarıştı, bir liste ipi göğüsledi kazandı. Genel merkezde, kurultayımızda da aynı şey oldu. O nedenle biz hızlı şekilde kaynaşmaya, daha alışkın bir partiyiz. O yüzden gördüğünüz gibi pazartesi itibarıyla da herhangi bir yerde ayrışma ve sorunla karşılaşmadık. İzmir’de de bunu gördünüz, hemen zaten salı günü bir İzmir programı vardı. Orada da gördüğünüz gibi partililer ayrışmadan, bir arada yollarına devam ediyorlar” dedi.

şenol aslanoğlu tunç soyer chp izmir