CHP'li Bakan'dan "Go-Kart" pistine "Yerinde" tepki: "Tarım alanlarına sahip çıkılmalı"

TAKİP ET

Güzelbahçe'de tartışmalara neden olan ve Go-Kart pisti yapılması planlanan alan için bir destekte CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan geldi. Pistin yapılması planlanan alana giden CHP'li Bakan tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Güzelbahçe’de yapılması planlana Go-Kart alanında nöbet tutan İzmirlilere destek vermek amacı ile alana gitti. Kişisel sosyal medya hesabından alanla ilgili açıklama yapan Vekil Murat Bakan kendilerinin Go-Kart pistine karşı olmadıklarını ancak böyle bir tarım arazinde bunun yapılmaması gerektiğini söyledi.
“Burası bir tarım arazisi”
Alanın tarım arazisi olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dünyada bulunan tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bakan “Bu alanda şuan Güzelbahçe belediye başkanımız Mustafa İnce var Büyükşehir meclis üyelerimiz var. Burası yekli köyü. Burası görüldüğü gibi zeytinlik alan. Burada zeytinlikle budanmış bir hazırlık yapılmış. Burada Go-Kart pisti yapmak isteniyor. Bu piste bölge halkının bir tepkisi var tarım arazisi olduğu için. Biz Go-Kart pisti yapılamasına karşı değiliz. Bir yatırımcı gelip bir pist yapmak isteyebilir. Ancak tarım arazisi olmamak kaydı ile. Buradaki zeytinler binlerce yıldır barışın sembolü. Üretkenliğin sembolü. Zeytinden, doğadan daha önemli hiçbir şey yok bizim için. Milyonlarca galaksi dolaşabilirsiniz ancak içinde yaşam olan bu mavi gezegen haricinde bir gezegen yok. Bizde dolayısıyla bu tarım arazilerine ve doğaya sahip çıkacağız. Bunla ilgili belediye başkanımız ve arkadaşlarımız bir direnç gösteriyorlar. Bu alan bir yolda değil, bir tarım arazisi. Belediye Başkanımız kiralama yöntemi ile bu arazinin yapılmaması için alanı almış durumda. Buraya bu pistin yapılmaması için mücadeleyi vereceğiz sonuna kadar. Yapılacaksa da hukuk içinde yapılacak. Belediyenin tüm sistemini yozlaştırdıkları için, belediyenin elindeki imar yetkisini çevre bakanlığına alarak onu da yozlaştırdılar. Türkiye’de hiçbir yerde göremezsiniz 6 ayda 2 defa imar değişikliği yapıldığını. Ancak her nasıl oluyorsa bu alana arkasında nasıl bir siyasi irade varsa 6 ayda 2 defa Çevre Bakanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aşarak hem 5 binlik hem de binlik imar planını, yani sonuç olarak Türkiye’de sistem çevrenin doğanın yanında değil, rantın yanında. Yandasın yanında. Bu tarım arazisine asfalt dökülecek ve şuan hazırlığı yapılmış durumda. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Aslında İzmirlinin mücadelesini veriyoruz. Burada allının teri ile zeytin toplayan insanların emeğini koruyoruz” diye konuştu.

chp muratbakan gokart pist protesto koronavirüs pandemi covid-19