CHP'li Bakan'dan partilere 'Makam tazminatı' çağrısı!

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askeri personelin makam tazminatıyla ilgili meclise önerge verdi. Destek çağrısında bulunan CHP'li Murat Bakan, 'Herhangi bir siyaset yapmadan bu personelin özlük haklarının korunması noktasında teklifimizi desteğe çağırıyorum' dedi.

Aylin Bayram/ İZMİR GÜNDEMİ CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda askeri personelin makam tazminatına ilişkin önerge verdiği duyurdu. Diğer partilere de çağrıda bulunan Bakan şunları söyledi: “TSK sözleşmeli uzman çavuş, uzman er  gibi özlük haklarıyla ilgili 5 yıldır çalışıyorum. Bunlardan en önemlilerinden birisi de astsubayların makam tazminatıdır. Bir astsubay emekli olduğu  zaman maaşının yarısını alabilirken Yarbay seviyesinde Albay seviyesinde olanlar çok daha yüksek alıyorlar. Geçenlerde bununla ilgili MHP Milletvekilleri bir kanun teklifi verdi, ben de buna tepki göstermiştim. O milletvekili arkadaşlarımı yüzbaşılarla ilgili olumlu teklif verirken astsubaylara olumsuz emsal  göstermelerine tepki göstermiştim. Daha sonra o kanun teklifini geri çektiler. Biz daha öncede yaptığımız gibi eri erden ayırmıyoruz. TSK’nın bir aile olduğunun bilincinde olarak binbaşısı, yüzbaşısı, generalinden sözleşmeli erine kadar hepsinin o ailenin öz evladı olduğunu düşünerek kanun teklifi veriyoruz.”
 
Çok sayıda kanun teklifi verdiğine dikkat çeken CHP’li Bakan, “Geldiğimden beri uzman jandarmalarla ve sözleşmeli uzman çavuşlarla ilgili de çok sayıda kanun teklifi verdim. En son bu tartışma konusuyla ilgili bizim çok saygı duyduğumuz Adalet Kurultayı’nda da askerlerin “askere ve polise adalet” diye bir çalışma yaptığımız Fahrettin Bahar emekli astsubay abimizle birlikte çalışarak bir kanun teklifi hazırlayıp verdim. Kanun teklifinde binbaşı, kıdemli binbaşı, astsubaylıktan subay olan ve bunları birbirinden ayırmayarak bir bakan tazminatı verilmesine  ilişkin bir kanun teklifi verdim. Ben buradan tüm siyasi parti grubunda olan, herhangi bir siyaset yapmadan bu personelin özlük haklarının korunması noktasında teklifimizi desteğe çağırıyorum” dedi.
 

chp murat bakan makam tazminatı çağrı milletvekili asker astsubay