CHP'li Bakan gündeme getirmişti: O isim görevden alındı!

TAKİP ET

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger aynı zamanda valilik protokol ve basın halkla ilişkiler müdürlüğü görevini yürüten TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı ) İzmir İl Temsilcisi Mesut Öndeş'i görevden aldı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın gündeme getirdiği olayda Öndeş'in valilikteki yetkisini kullanarak kaymakamlıklar üzerinden belediyeleri baskı altına aldığı ve atık giysi toplama kutuları yerleştirdiği ifade edilmişti.

Ege'de Sonsöz'ün haberine göre, İzmir Valiliği Protokol Şube Müdürlüğü ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü gibi önemli iki birimin başında olan TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı ) İzmir İl Temsilcisi Mesut Öndeş görevinden alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Öndeş’i görevinden alırken yerine Protokol Şube Şube Müdürlüğü’nde çalışan Polis Memuru Şeyma Üncü’yü atadı.

ATIK GİYSİ İŞİ GÜNDEME GELMİŞTİ
İzmir İl Müftülüğü’ne bağlı Gaziemir’de bulunan bir camisinde uzun yıllar müezzinlik ve imam hatiplik görevini yerine getiren Öndeş bir süredir TÜGVA il temsilciliği ile birlikte valilikteki görevini sürdürüyordu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Öndeş’in kaymakamları arayarak TÜGVA ile sözleşme imzalayan bir şirketin giysi kutularını ilçelere yerleştirmesini gündeme getirmişti. Kaymakamlar üzerinden belediyeleri baskı altına almaya çalıştığı iddia edilen Öndeş yaptığı açıklamada gelirlerin öğrencilere burs olarak verildiğini ifade etmişti.

CHP Milletvekili Bakan,  Vali Yavuz Selim Köşger’i göreve çağırarak, “Hem Valilik Protokol Müdürü hem Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan TÜGVA Temsilcisi, kamu görevinden doğan sıfatlarını kullanarak kaymakamları arayıp atık kutularının kaldırılmamasını istedi mi? "Genel Merkez’e rapor vereceğiz” dedi mi? Bu iddialara cevabınız nedir? Önerge verip İçişleri Bakanı'na da sorduk. İzmir Valiliği Protokol Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten kişiyle ilgili iddiaların araştırılarak gerçeğin ortaya çıkması amacıyla yürütülen bir soruşturma var mı? Varsa akıbeti ne? Yoksa gerekçesi ne?” ifadelerini kullanmıştı.

murat bakan tügva görevden alma mesut öndeş