CHP'li Bakan ile MHP'li Kalyoncu arasında Soyer tartışması!

TAKİP ET

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda CHP'li Murat Bakan ile MHP'li Hasan Kalyoncu arasında 'Tunç Soyer' gerilimi yaşandı. CHP'li Bakan'ın, "Keşke Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir gibi bir belediye olsun, Tunç Soyer gibi de Belediye Başkanı olsun" sözlerine MHP'li Kalyoncu, "Ama şimdi tam tersi, Tunç Soyer İzmir'e gelmiş en büyük felakettir bence, hortumdan daha beter" dedi.

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu bugün AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Komisyonda yapılan değerlendirmeler sırasında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu arasında 'Tunç Soyer' polemiği yaşandı.

Toplantıda komisyon başkanı Eroğlu ve MHP'li Kalyoncu'nun, Kemeraltı'nın yağmurlu dönemlerde su altında kalmasını vurgulamasıyla başlayan gerilimde CHP'li Bakan, "Altında iki bin yıllık tarih var, oraya kanalizasyon yapamıyorsun, kazma vuramıyorsun" diye yanıt verdi.

Eroğlu, "Oraya gireriz, ben çözümü gösterdim. Daha önceki başkan zamanında ortak çalışma yaptık" derken, MHP'li Kalyoncu, "O ayrı mevzu, oralara hiç girmeyelim; peyzaj açısından biz bakalım, iklim değişikliği açısından bakalım. Şimdi -anlattığınız- şehir modelleri, ekokompakt kent, dirençli kentler kavramından girdiniz. Bir de Türkiye'de buna benzer bir şehirleşme var mı?" dedi.

Toplantıda su biriktirme alanları ile ilgili, "Keşke Türkiye İzmir gibi olsa" diyen CHP'li Bakan'a, MHP'li Kalyoncu, "Şimdi 'Olursa çok berbat olur' diyeceğim, olmayacak. İzmir önemli bir yer. Yani o şeylere katılmıyorum, şimdi konuyu karıştırmayalım, oraya girmeyelim" diye yanıt verdi.

Ardından Bakan, "İzmir gibi bir belediye olsun, Tunç Soyer gibi de Belediye Başkanı olsun" dedi. MHP'li Kalyoncu ise bu kez, "Ama şimdi tam tersi, Tunç Soyer İzmir’e gelmiş en büyük felakettir bence, hortumdan daha beter. bir şey söylemiyorum" dedi.

CHP'li Bakan'ın bu kez Soyer'in İzmir için bir şans olduğunu belirtmesinin ardından iki vekilin söz düellosunu komisyon başkanı Eroğlu araya girerek sonlandırdı.

murat bakan chp chp izmir mhp tunç soyer hasan kalyoncu