CHP'li Bakan: Suç İşleri Bakanı 'Soylu'

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Süleyman Soylu hakkında yapılan suç duyularını açıklayarak" Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisi ile ilgili 5 suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var "dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayı Murat Bakan CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Murat Bakan, gerçekleştirdiği basın toplantısında ,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı suç duyurularını kamuoyuna duyurdu.

SUÇ İŞLERİ BAKANI 'SOYLU'

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için yaptıkları suç duyurularını kamuoyuna aktaran Bakan,"Geçtiğimiz günlerde Jandarma Komutanlığına yayınladığı emri benim yayımlamamdan sonra emniyet içinde gerilla tipi yapılanmadan bahsetmişti. Sorulara yanıt veremediği gibi her zamanki gibi yalan söyledi. Bu evraklar vatanın seven, kanunlara liyakatli personellerin verdiği bilgilerdir. Kendisi suç işleri bakanı olduğu gibi içişleri bakanlığını da suç örgütü gibi kullanıyor. Biz kendisi ile ilgili 5 savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar suç işledi. Bunlardan biri uyuşturucu operasyonunu canlı yayında teşir etmesidir. Yapılacak operasyonu önceden haber verdi. Diğer suç duyurusu ise polis amirleri sınavında yapılan usulsüzlük ile ilgili. Bunla ilgili soru önergesi vermiştim. Bu konuda basın mensuplarına soruşturma açmışlar. PAYEM soruları yıllardır açıklanmıyor ve bir internet sitesinde yayımlandı, ‘sınav bizim sorularımız ile aynıdır’ diye. Bu da görevi kötüye kullanmaktır. Bir başka konu Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel de İçişleri bakanlığı sosyal medya hesabının trol tarafından kullanıldığını belirtmişti. Bu da Soylu'nun ilgili istihbarat birimleri ile ilgili yaptığı ihbarlar. Gafil muhbir olarak nitelendirilir bu tip insanlar. Bu İçişleri Bakanını yapmaması gereken bir durum. Devletin istihbarat programı TOGG kullanımında ihbar edilmişti. Bunla ilgili devlet sırrında yararlanma, devlet sırlarına sadakatsizlikten dava açtık. Kendisi bir sigortacı, hukuk bilmiyor. Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Bundan dolayı kendisi yargılanacaktır. Bu yaptığımız suç duyurusunu, emniyet teşkilatına alınan troller ile ilgili. 2016 yılından sonra 500 tane ve sonrasında ise daha fazla insanı taşerondan kadroya alırken, alınması gerekenler yerine kendi belirlediği kişilerle trol ordusu oluşturdu. Bu trol ordusunun tüm uygulamalara erişim hakkı vardır. Tüm kişisel bilgilerimize ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanmanın yanı sıra devlet sırlarından yararlanma suçunu oluşturmaktadır.Bununla da ilgili suç duyurusunda bulunduk. Son olarak benim şahsım ile ilgili TV kanallarına denetim ve yasama görevimiz yapmaktan ötürü attığı iftiralardan kaynaklı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bunlar daha başlangıç. " dedi.

SAVAŞA MI GİRİYORUZ? SEÇİME Mİ?

TSK'nın zırhlı araçlarının seçim günü hazır olmasının istenmesine tepki gösteren Bakan,"Ancak asıl önemli konuya gelmek lazım. GAMER üzerinde yapılan yeni bir operasyon. İçişleri bakanlığı valiliklere, TSK'ya gönderiyor. Oy verme günü öncesi alınacak tedbirlerde kolluk kuvvetlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır bulunması ile valiliğimizce gerek görülmesi halinde TSK'ya ait personel, zırhlı araç ve hava ulaşım araçlarının hazır bulunmasını arz ederim. Savaşa mı giriyoruz, seçime mi? TSK'nın zırhlı araçlarına ve personeline GAMER niye ihtiyaç duyar? Devleti polisi yok mu?  Hangi seçimde TSK zırhlı araçları ile hazır bekletildi? TSK'nın personel ve zırhlı araçlarının hazır bulundurulmasını içeren yazının gerekçesi nedir? Valilere sesleniyorum, suça ortak olmayın. Bu normal ve rutin bir seçimdir. Bu neyin hazırlığıdır? Kanun dışı emirlere riayet etmemeleri, onların İçişleri bakanlığına veya herhangi birine bağlılığı olmadığını asıl bağlılığının Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına olduğunu hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı

 UYARIMIZI YAPTIK!

Seçimlerde kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyleyen Bakan"Endişe etmeye gerek yok. Biz yapılanı ifşa ediyoruz. Güvenlik kollarını ve devletin görevlilerine uyarımızı yaptık. Endişe edecek bir şey yok. Seçim olması gerektiği gibi olacak. Sandık başında asil ve yedek görevlilerimiz var. Seçim sonrası Türkiye'de yönetim değişecek. Manipülatif ve provokasyonların kaçınılması gerekir. Bunlar yapıldığında da sağduyulu davranılması gerekir." ifadelerini kullandı.

murat bakan süleyman soylu içişleri bakanlığı tsk