CHP'li başkanlar İzmir'de buluştu

TAKİP ET

Başkan Soyer, CHP İl Başkanı Yücel'in de katıldığı toplantıda partili ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Zirvenin ana gündem maddesi ülkenin yüreğini yakan yangınlar ve yeni felaketler yaşanmaması adına alınacak önlemler oldu.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanları önemli bir buluşmada bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda partili ilçe belediye başkanlarıyla gündemi masaya yatırdı. 

Çeşme’de gerçekleşen zirveye, Soyer ve Yücel’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ katıldı. 

Türkiye’nin peş peşe yaşanan kabuslarla yüreğinin yandığı günlerde İzmir’deki zirvenin de gündemi yangın ve yangınlarla mücadele oldu. Başka felaketlerin yaşanmaması adına başkanların önlem fikirlerini dile getirdiği oturumda uçak kiralanması, zabıta personelinin orman giriş yasağı olan bölgelerde denetim görevi alması, ilçelerde araç gereç eksikliği varsa tespit edilip giderilerek özellikle yaz aylarında teyakkuz halinde kalınması ve dağ köylerine itfaiye römorkörü alımı önerileri gündeme geldi. 

Başkan Soyer’in de bu öneriler arasında uzlaşılanların bir an önce hayata geçirmek için bürokratlarıyla özel bir çalışma yapacağı bildirildi. 

SOYER, VALİ'YLE DE GÖRÜŞTÜ... YOL HARİTASI KAPIDA!
Öte yandan Soyer toplantı sonunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i de aradı ve alınan kararlar ve koordinasyon noktasında bilgilenirmede bulundu. Ayrıca yine yapılacak mesai sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde bir yangınla mücadele yol haritası hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi. 

izmir chpli başkanlar chp tunç soyer deniz yücel izmir büyükşehir belediyesi