CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan 'istifa' iddialarına yanıt

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir" sözlerinin ardından istifa ettiği iddialarına yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir” açıklaması siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Kuşoğlu, “6’lı masanın tamamı Kılıçdaroğlu’nu destekliyor mu” sorusu üzerine, “Aday 6’lı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Buna rağmen olmazsa Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek” açıklamasını yaptı.

"SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bu açıklamalarının ardından istifa ettiği yönündeki iddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Kuşoğlu, "Sosyal medyada yer aldığı gibi istifam veya 6’lı Millet Masası ile ilgili demecim söz konusu değildir" dedi.

‘KONUŞMAYIN’ TALİMATI

Kuşoğlu’nun açıklaması sonrası CHP’lilere altı liderin kararlarıyla ilgili açıklama yapmamalarına yönelik talimat verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarından, altı genel başkanın karar verdiği veya vereceği konular hakkında değerlendirme yapmamasını istedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da sosyal medyadan, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, 6’lı masa ve onu meydana getiren genel başkanlar dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yok” paylaşımını yapmıştı.

GERÇEK GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu kemal kılıçdaroğlu