CHP'li Canbaz: 'Türkiye yönetilmiyor! Türkiye savruluyor!'

TAKİP ET

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülke olan Türkiye, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bu sözleşmeden çekilmesine tepki gösterdi.

İZMİR GÜNDEMİ- Başkan Canbaz, "Bir gece yarısı kararnamesiyle ülkemizde 42 milyon kadının hakkı hukuku elinden alınmaya çalışılmıştır. Kadınların haklarına, hukuklarına sahip çıkmayan iktidar kadınların hayatını cehenneme döndürmeye yönelik adımını atmış durumdadır.
Yine gece yarısı kararnameyle aynı anda Merkez Bankası Başkanı bir kez daha görevinden alınmıştır. Enflasyonun en önemli gerekçeleri olan dışa bağımlılık ve tarımın ihmal edilmişliği bugün geldiğimiz noktada yine bir Merkez Bankası Başkanı’nı daha görevinden etmiştir. Ekonomi iyi yönetilmemeye devam etmekte  , AKP’de ekonomi yönetiminin iflas ettiği bu değişiklikle yine tüm dünyaya ilan etmiş bulunmaktadır" dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Başkan Canbaz;
Başkan Canbaz, "İstanbul Sözleşmesini kararname ile kaldırarak ekonominin battığını gizleyemezsiniz! 
Ülkenin içinde bulunduğu durumu sürekli gizlemeye çalışan iktidar; Merkez Bankası Başkanı ‘nı gece yarısı görevden alırken, aynı gece de İstanbul Sözleşmesinden de ayrılarak,  ülkeyi gerçek ekonomi gündeminden  suni gündemler yaratarak gizlemeyi, ört bas etmeyi hedeflemiştir. 
Kadına şiddetle mücadelede bir adım bile geri gidilmeyeceği sözleri verenler; bu ülkede İstanbul sözleşmesi sözde yürürlükte iken bile; kadın cinayetlerini durduramamışlardır. Kaldı ki; sözleşmeden çıkıldığını kararname ile açıklayan iktidar mensuplarının şiddetle mücadele sözleri yaşadıkları hayal aleminin bir kanıtıdır. 
Bugün mutfaktaki yangın artarak devam etmektedir. Halkımız günden güne fakirleştirilmekte, bir aşı için bile enjektörünü kendisi getirmeye mecbur edilmektedir. Fabrikaların bacası tütmemekte, esnaf siftahsız dükkan kapatmakta, emekli borç içinde kıvranmakta, işçi, memur, tüm emekçiler,  kısacası tüm vatandaşlarımız yarının derdine düşmüş bulunmaktadır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz:
Başkan Canbaz, "Kadınların , kız çocuklarının hakkına , hukukuna Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler sahip çıkacağız. Adalet neredeyse Cumhuriyet Halk Partisi de orada olacak, dün de bugün de yarın da ezilenden , mazlumdan yana olacak,  adaletin peşinden ayrılmayacağız.
Kadınlar, iktidarın bu zorba dayatmasına en yakın seçimlerde sandıkta cevap verecektir.
İstanbul Sözleşmesi yaşatır! Uygulanmalıdır!" dedi.
 

istanbul sözleşmesi chp bergama ilçe başkanı