CHP'li Çevik yola çıktı! Kültür ve Sanat'a yatırım yapacak!

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Recep Çevik, adaylık nedenini ve kültürel alanda yapmak istediği çalışmaları gazetemize anlattı. Aynı zamanda bir şehit babası olan Çevik evindeki bir odayı müze haline getirdiğini açıkladı.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Milletvekili aday adayı Recep Çevik  aday olma nedenlerini gazetemize anlattı. Adaylık yoluna çıkarken Kültür ve Sanat alanındaki eksikliklerin ve yapılabilecek çalışmaları aktaran Çevik, “Milletvekili Aday adayı olmamın en temel nedeni Mustafa Kemal Atatürk'ün ,'Bu memleketin özü kültürdür.' sözüydü. Kültür alanında  hiçbir çalışma olmadığını gördüm” dedi.


ESKİSİ KADAR DEĞER GÖRMÜYOR
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Recep Çevik, adaylığının en temel sebebini kültürel alandaki eksikliğin olduğunu dile getirirken, “ Milletvekili Aday adayı olmamın en temel nedeni Mustafa Kemal Atatürk'ün ,'Bu memleketin özü kültürdür.' sözüydü. Kültür alanında  hiçbir çalışma olmadığını gördüm.  Ülkemiz kültür ve sanat alanında yetersiz. Son zamanda yozlaşma var. Önceden kültüre ve sanata değer veriliyordu.  Son zamanlarda kültür ve sanat artık eski kadar değer görmüyor. Zamanın etkisi ile halkın, gençlerin telefondan etkilenmesi buna çok büyük neden oldu. Video ve görsellerin daha dikkat çekici olması zamanın dar olması kitap okumayı azaltmıştır. Bu yüzdendir ki ülkenin her vilayetine kültür merkezi kurulmalı" dedi.

TBMM KİTAPLIĞINDA YER ALDI
CHP'li Çevik kültür ve sanat alanında yaptığı ve yapacak olduğu çalışmalardan söz etti. CHP'li Çevik,"'Her Yönden Kangal' adlı eserim bir çevre incelemesiydi. TBMM kitaplığına giren bir kitap oldu. Kendi doğduğum, Sivas ilinin Kangal ilçesinin her yönünü, gelenek ve görenek, sanat, türkü, şarkı yöreye ait günümüzde olmayan geçmişte olan güzel adetlerle bağlaşan kültürü inceleyen bir içeriğe sahip. Bu eserimi öğretmenler tarafından yörede okullara yardımcı kaynak olarak kullanılmaya başlandı. Oğlum Şehit Piyade Oğuz Özgür Çevik'i kaybettikten sonra kalemim durdu. 6,5 yıl oldu. 6,5 senedir bir satır dahi yazmıyorum. Yeniden bu yeteneğimi kullanıp yeni eserleri yazmak kültür ve sanat alanında faydalı olmak istiyorum. İleride kalıcı olacak bir eser düşünüyorum. Kendi ailemi konu aldığım bir eser olacak. Benim ailem doğudan göçerek geldi. 3 kitap olacak şekilde yazmayı düşünüyorum.1914-1918 arasında yaşanan Doğu'ya ait bir savaş ve halkımızın başına gelenleri ayrıntılı anlatacak bir eser olacaktır. Ege yöresine Batı'ya yazılan çok fazla eser varken doğuda yaşananları anlatan eserler kısır kalmış durumda. Bende kültürümüzdeki eksik ve kısır kalan bu alan için detaylı bir kitap yazacağım."dedi.

ŞEHİT BABASINDAN EVDE BİR MÜZE
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Recep Çevik, oğlunun şehit olmasından sonra evinin bir odasını müzeye çevirdi. CHP'li Çevik,"Evimin bir odasını şehit olan olum içim müze haline getirdik. Oğlumun ölümünden sonra materyallerimiz çoğaldı.  Odasını zaten düzlemiştik fakat daha sonra askeriyeden gelen eşyaları ile müze türü halinde yeniden düzenlemeye yoluna girdik. Çocuklarımda düşünüp taşındı odanın bu şekilde olmasını istedik. Odanın dizaynı için marangozlarla görüşmeye başladık.  İki marangoz arkadaş kendileri gelip gönüllü olarak odanın düzenine yardımcı olmak istediklerini söylediler. Yaptılar." İfadelerine yer verdi.

chp aday adayı recep çevik