CHP'li Duman'dan Destici'ye çok sert Balkan tepkisi!

TAKİP ET

Destici'nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik Balkan göçmeni olması nedeniyle "Tito artığı" ifadelerini kullanmasına  CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası sorumlusu Görkem Duman tepki gösterdi. Destici'den acilen özür beklediklerini vurgulayan Duman, "Hakaret ettiğiniz her onurlu yurttaş sizi sandığa gömecek" dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı Balkan üzerinden hedef almasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, önceki gün katıldığı bir televizyon programında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı hedef almıştı. Destici, "Adam Tito artığı! Yugoslavya'da Tito rejimi vardı. Buradan geçiyorsun Almanya'ya. Tamamen Alman sol örgütleri içerisinde. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun ve Türkiye'ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soy ismin ne? Jusoviç. Türkiye'de Baş'ı kullanıyorsun. Soy adı Baş olan siyasetçi kim? TİP'in genel başkanından söz ediyorum. Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Aç bak Google'a. Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bilmiyorum" demişti.

CHP'Lİ DUMAN'DAN SERT TEPKİ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası sorumlusu Görkem Duman da Balkan göçmeni olması nedeniyle Erkan Baş'a yönelik "Tito artığı" ifadelerini kullanan Mustafa Destici'ye sert ifadelerle yüklendi.

"KAFATASÇI FAŞİST, IRKÇI SÖYLEM"

"Selanik göçmeni bir ailenin evladıyım. Cumhur ittifaki ortağı Mustafa Destici, kafatasçı faşist ırkçı, söyleminde 'göçmenlere Tito artığı, Almanya'da doğan Türklere de hain' demiş... Bir lafa bakarım laf mı diye, bir söyleyene bakarım adam mı diye, demiş ya Mevlana" ifadelerini kullanan Duman, Destici ve benzeri isimlerin ülkenin refahı ile ilgili tek bir tasarrufu olmadığı halde bir de tutup yurttaşlara saldırdığını söyledi. Duman, "Hakaret ettiğiniz her onurlu vatandaş sizi o sandığa gömecek, unutmayın" dedi.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Destici ve benzerlerinin derdinin memleketin iyi yönetilmesi, huzuru ve geleceği olmadığını, sadece ama sadece muhalefetle uğraşmayı kendilerine görev bildiklerini aktaran Görkem Duman, "Ancak bu kez bunu yaparken işi ırkçılık boyutuna vardırdılar. Bu söylemleri ırkçılıktan başka bir şey değil. Çok ağır ifadeler. Balkan camiasında büyük tepki çekti. Biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Bu ülkeyi gerçekten seven herkes bizim yüreğimizdedir. O yüzden de 72 milleti bir tutuyoruz. Ve Destici'nin bu sözlerini şiddetle kınıyoruz. Acilen sözlerini geri almasını ve tüm Balkan göçmeni hemşehrilerimizden özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU BÜYÜK İHTİYAÇ"

Duman, şöyle devam etti: "Bu olay, insanları ötekileştirmeyen, herkese kucak açan, her kesimi saygıyla kucaklayan, Cumhuriyetin kurucu ­ruhunu üzerinde taşıyan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye için ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İnşallah 14 Mayıs'ta yurttaşlarımız da sandıkta gereken cevabı verecekler."